Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak nekem van tele a puttonyo...

Csak nekem van tele a puttonyom a CSOKkal?

Figyelt kérdés

Már egy cseppet kiakaszt, hogy a szűk család kivételével mindenki nyomja, hogy "jaj szülj még egyet, TÍZMILLIÓ!"

Kell a fenének hogy őszinte legyek.

Ért engem az a (sajnálatos bal)szerencse, hogy öröklés útján saját, tehermentes házam van.

Meg is mondom mindenkinek, kettőt akartunk, kettő lett, ennyi fér bele anyagilag, időben, érzelmileg.

Bocsánat, hogy itt nyavalygok, de már a tököm tele van!

2016. ápr. 18. 12:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak te vagy vele így... Nekem anyukám nyomja, hogy vegyük fel a csok-ot, és írjuk alá 3 gyerekre, mert '10 millió!!!'... most jön az első még csak.

22hkm

2016. ápr. 18. 12:55
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Megértelek, mondd továbbra is mindenkinek azt, amit itt leírtál. Sőt, továbbmegyek, egyszerűen csak mosolyogj és ne szólj semmit arra, amivel ők "csak jót akarnak", mert úgyis az lesz a tanulság. Te leszel a bunkó a szemükben, ők meg a jók. Szüljön ő helyetted és fizesse az egyetemi féléveiket! Vagy majd a 20 millás lakás fogja fizetni a gyerek féléveit? Nem értem...

Mi a 600 ezret vesszük fel, mert éppen most vettünk lakást (egy kisbabánk van, többet nem fogok szülni soha), nekünk ezt a lehetőséget mondták többen is, és mi magunk is akartunk élni vele.

10+10-et sosem akarnánk aláírni, én szerintem testileg és érzelmileg se vagyok alkalmas a több szülésre, nemhogy a korunk, vagy az anyagi helyzetünk tekintetében...ennyire azért nem irányít mindent a pénz:D

2016. ápr. 18. 13:00
 3/12 anonim ***** válasza:
70%

Nem csak te vagy így ezzel. Azért azt a 10 millát sem adják ingyen csak nagyon alaposan kell utána nézni a dolgoknak mert vannak ám buktatói. Alapból házasoknak adják, élettársaknak nem. Meg az a 10 millió új építésű házért elég kevés főleg 3 gyerekre, mert arra is gondolni kell hogy a gyerek felfog nőni és tízen évesen mindegyiknek külön szoba kell. Meg alapból egy gyerek sajnos sokba kerül. 2012 ben született meg a nagyobbik kislányunk, sokba került hozzá minden de akkor a szüleink jobban tudtak nekünk segíteni mindenben. A férjem szülei nyugdíjba mentek, apja 2013 ban anyja meg 2015 elején ő sajnos rokkantságira kényszerült, ők éppen hogy megtudnak élni, a férjem legkisebb öccse segíti őket 23 évesen, ő is vágyik saját családra de nem mer belefogni mert hiába keres jól, sok pénze elmegy a szülei végett plusz a barátnője sem egészséges, ő csak könnyített munkára alkalmas maximum takarítónak mehet főállásba vagy pénztárosnak, esetleg asszisztensnek de nála is ez a plafon.

Nekünk becsúszott a második kislányunk, nem terveztük, de végül vállaltuk mert azért nem árt ha két gyermekünk van két tesó egymásra számíthat ha mi velünk történne valami 20-30 év múlva. A második kislányunknál már kezdtünk anyagilag bajban lenni mert sok babaholminkat oda ajándékoztuk meg cseréltünk, majdnem mindent venni kellett mert nem tudtuk másképp megoldani. A babakocsit is kénytelenek voltunk megvenni mert ami volt azt az unokatestvérem felesége tönkretette, pedig csak kölcsönbe adtuk nekik, mert mi tovább adtuk volna, akkor még nem tudtuk hogy lesz második gyerek.

Lassan 1 éves lesz a kislányom, nehéz anyagilag, szegény férjem napi szinten dolgozik hogy rendben legyen minden, albérletbe kényszerültünk mert a házunk igaz kicsi de csak gázfűtés van amit nem lehet megfizetni, és ráférne egy alapos felújítás, amit a férjem apránként megtud csinálni mert építőiparban dolgozik és tud szerezni kedvezményesen anyagot, meg segítsége is van, de a fűtésrendszert kellene átalakítani ami nem olcsó. Viszont ha még egy gyereket vállalnánk a hülye CSOK miatt az oké hogy 10 millió de nekünk végünk lenne. Én idősebb vagyok a férjemnél szeptemberben leszek 42 éves, a férjem meg 28 éves lesz nyáron. Ő bírja a munkát nem fél a munkától csak nem fizetik meg, külföldre ha kimenne mert menne ő nagyon szívesen, akkor én maradnék egyedül mert a szüleim nem bírják már úgy a gyerekvigyázást hiába lelkesek, nem bírják testvéreimre nem tudok számítani napi szinten mert messze laknak. A férjem késői gyerek 2 testvérével együtt a férjem félbátyja már nem él, a két kisebb testvéreire nem tud számítani mert nekik is van épp elég bajuk sajnos.

Tehát mi ilyen téren megvagyunk lőve, mert 10 millió az azért nem volna rossz sőt 1 milliónak is nagyon örülnénk, de arra nem adnának amire mi tudnánk költeni hogy mindenkinek jó legyen.

2016. ápr. 18. 13:13
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Engem is állandóan ezzel zaklatnak,pedig 1 gyerek,és saját hitelmentes családi ház.Nem is tudom mit gondolnak az emberek...
2016. ápr. 18. 13:34
 5/12 piroska és a farkas ***** válasza:
66%
Itt nem a CSIK - kal van baj alapvetően, hanem azzal, h felnőtt emberek beleszólnak egy hàzaspár döntésébe.
2016. ápr. 18. 13:44
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Ó, nekem is mondogatják, most költöztünk pár hónapja egy használt lakásba, most született a második, nem tervezünk több gyereket, akárhány milliót adnak, és az új lakások lényegesen többel drágábbak, mint 10 millió...
2016. ápr. 18. 14:14
 7/12 anonim ***** válasza:
Nekünk is mondják miért nem használjuk ki, pedig nekünk itt a négy gyerek (háromra még járna). De én meg mi a fenét kezdjek egy lakással, amit nem tudunk mire használni. Kiadni nem lehet, a házunkat meg nem adnám el semmi pénzért. Így csak évekig plusz költség lenne.
2016. ápr. 18. 15:49
 8/12 anonim ***** válasza:
Akinek van gyereke, 1-2, attól megkérdezik, akinek még egy sincs, szintén. Tőlem is szokták.
2016. ápr. 18. 16:51
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Nemrég született a harmadik gyerekünk, a kedves kotnyelesek szerint a 10 milláért szültem. Az nem számit, hogy amikor fogant még szó sem volt a 10+10-es CSOK-ról.
2016. ápr. 18. 17:41
 10/12 anonim ***** válasza:

Terhes vagyok a harmadikkal, és sokaknak az az első kérdése, amikor megtudja, hogy a CSOK miatt? Nem gratulál, nem kérdezi, milyen idős, nem érdekli, hogyan vagyok...

Pedig tavaly újítottuk, bővítettük a házat, nem vettük fel még a két gyerekre járót se, szóval nem értem.

Én már csak egyszerűen azt mondom, hogy aha, 10 milliót az államtól, a további 10-et pedig a családtól/barátoktól/kollégáktól szedjük össze (aktuálisan, akivel épp beszélek), már adhatod is a ráeső részt...

Teljesen megértem, hogy eleged van.

2016. ápr. 18. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!