Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Minden esetben 99 e ft jár 3...

Minden esetben 99 e ft jár 3 gyerekre?

Figyelt kérdés
Tegnap olvasgattam a neten és fogalmam nem volt eddig ezekről az összegekről. Tényleg ennyi 3 gyerekre?
2016. ápr. 16. 11:35
 1/6 anonim ***** válasza:
88%
Ennyi nem jár, hanem maximum ennyit leírhattok az adótokból. Ha nem kerestek eleget, vagy gyesen vagy, akkor nem tudod mindet igénybe venni, hiába járna.
2016. ápr. 16. 11:45
 2/6 A kérdező kommentje:
Jaj értem köszönöm. Na ennyire vagyok én képben. És kettőre? Ott viszont gondolom jár majd a 25 e. Erre viszont azért vagyok kíváncsi mert várom a második babót :)
2016. ápr. 16. 11:53
 3/6 anonim ***** válasza:
80%
2 gyerekre is adójóváírás jár. Ha dolgoztok, igen, belefér 2 gyerek után a teljes összeg. Ha nem, akkor nem jár.
2016. ápr. 16. 12:07
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Amit írsz, az az adó- és járulékkedvezmény.

1 gyereknél 10ezer/hó, 2-nél 25e/hó, három gyereknél 99e/hó.

Természetesen mind csak akkor érvényes, ha van munkabér, hiszen abból lehet visszaigényelni. Ha egyedül nem megy, megosztható a házastárssal.

Emellett jár a családi pótlék is.

2016. ápr. 16. 12:24
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

az adodat csokkenti (ezaltal a netto bered noveli) de ha az adod kevesebb mint az igenyelheto kedvezmeny, akkor atviheted a kulonbozetet a jarulekokra (egeszsegbizt. es nyugdijjarulekokra)..ha igy sem tudod kihasznalni mert olyan keves a beres utani kozteher (pl ha minimalberen vagy 3 gyerekkel) akkor megoszthatod a ferjeddel vagy igenyelheti akar o egyedul is.

elofordulhat hogy még így sem fut ki pl ha Te gyesen vagy a ferjed meg minimalon...szoval a valasz, hogy nem mindenesetben lehet teljesen kihasznalni a kedvezmenyt, de ha ki tudjatok hasznalni akar egyedul akar megosztva, akkor igen, akar 99 ezer is jarhat.

2016. ápr. 16. 12:31
 6/6 A kérdező kommentje:
Koszi nektek! Utolso sokat segitettel! :)
2016. ápr. 16. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!