Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem bírom tovább. Mi baj van...

Nem bírom tovább. Mi baj van velem?

Figyelt kérdés

Két fiam van. 7 hónapja rosszullétek gyötörnek. Hányinger, mellkasi fájdalom, torok szorítás. Kivizsgálások "ezrein" voltam! Minden negatív. Eleinte még bírtam de már nagyon belefáradtam. Annyira szégyellem, de néha már nyűgnek érzem a gyerekeket :(

Főleg ha nem alszanak az éjjel.. Akkor a másnap szörnyű. Vannak jobb hetek. Amikor nincsenek jelen a tünetek. Akkor boldog vagyok, és imádom az életet. Viszont amikor rosszul vagyok akkor minden szar, és nehéz! :(

Pszichoszomatikus beteg vagyok a pszichiáter szerint. Kaptam xanaxot de nem akarok függő lenni így még csak egyetlen egyszer vettem be egy felet. Nem szeretem ezt azt egész helyzetet. Végre túl akarok lenni rajta. Sokat gondolok arra, hogy ha nem lennének a gyerekek nem lenne ez az egész.. Természetesen amikor mondjuk anyukám vigyáz rájuk akkor nagyon hiányzik a két kis manó. Ilyenkor tudod hogy igenis szeretem őket csak nagyon nehéz a sok rosszullét miatt a két kicsivel! Mikor lesz már jobb? Volt más is így? Ugye ezekért a gondolatokért még nem vagyok rossz anya?

2016. ápr. 16. 09:31
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem, nem vagy rossz anya.
2016. ápr. 16. 09:52
 2/7 anonim ***** válasza:
Ugyanígy vagyok! Nekem egy 7 éves gyerekem van. Hasonló rosszullétek, és pluszban gyomor bélrendszeri panaszok. Nincs energiám, folyton rosszul vagyok, a legtöbb program így apára hárul, közben lelkiismeretfurdalásom van a gyerekem miatt, hogy ilyen tápos az anyja szegénynek... Biztosa, hogy lelki okai vannak. :( Plusz egy jópár fizikai is, de szerintem azok is a rossz lelkiállapot miatt hatalmasodtak el. A férjeddel milyen a kapcsolatod? Mert nálunk szerintem abban gyökerezik a probléma... :( Szeretem, ő is engem, és nagyon jó apa, de valahogy mégsem működik a dolog. Nincs szex, egyikünk sincs már megőrülve a másikért, sokat vitatkozunk, visszahúzódó, távolságtartó lett, és én sem vagyok túl kedves hozzá... Pihenni, kikapcsolódni, mentesülni tudsz eleget? Mert az is kell, vagytok kettesben a férjeddel? Bár bocs, nem említetted, együttéltek egyáltalán?
2016. ápr. 16. 09:57
 3/7 anonim ***** válasza:
Xanaxot ne szedj. Keress valami hobbyt, járj el futni, vagy úszni. Próbálj naplót írni, az is segít. Nem vagy rossz anya. A tüneteid szerint panikbeteg vagy.
2016. ápr. 16. 10:01
 4/7 A kérdező kommentje:
Pánikbeteg nem vagyok. Mert folyamatosan vannak a tünetek, nem váltja ki semmi. Nem roham szerű hanem folyamatos. De gondolom a pszichiáter tudja mi a szitu. Legalábbis remélem
2016. ápr. 16. 10:12
 5/7 anonim ***** válasza:
A pánikbetegség tud ilyen alattomos is lenn, és keveredhet a generalizált szorongással, itt olvashatsz róla: [link]
2016. ápr. 16. 11:27
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia! Egy (gyerektelen) barátnőmnek hasonló tünetei vannak, mint neked, őt is kivizsgálták mindenfelé, a vége az lett, hogy pszichésen refluxszerű tüneteket produkál, javaslat: „lazuljon el”. Frankó, csak hát ugye hogyan lazuljon el valaki, aki világ életében vágyott rá, hogy családja legyen majd, és közel a 40-hez még pasija sincs épp. :(

Ezt csak egy példa arra, hogy nem csupán gyerekesekkel fordulnak elő ilyen dolgok. Másrészt pedig szerintem mindenkinek vannak olyan periódusai, amikor „nyűgnek érzi” a gyerekeit (csak néhányan nem vallják be), ettől nem vagy rossz anya.

Tulajdonképpen úgy is felfoghatjuk, hogy a szervezeted jelez, hogy kellene egy kicsit magaddal is foglalkoznod. Az tény, hogy nagy valószínűséggel valamiféle életmódváltás segítene neked, de tudom, hogy ez baromi nehéz. Gondold át, mit szeretsz csinálni, és szakíts időt rá a gyerekek mellett, rendszeresen! Mondanám, hogy járj jógázni, relaxálni, meditálni, sajátítsd el az autogén tréninget, ezek mind baromi jól kikapcsolnak, és erőt adnak. Persze van, akinek aktívabb tevékenység kell, futás, tánc, aerobik, és olyan is, aki mondjuk egy origamiszakkörben tud igazán ellazulni molyolás közben.

Tény, hogy tenni valamit sokkal nehezebb, mint bekapni egy Xanaxot, de megéri, az önbecsülésedet is javítja. (Számomra döbbenet, mennyien szedik ezt a gyógyszert, hallottam pszichiáterről, aki azzal a dumával ajánlotta a páciensének, hogy „én is ezt szedem”. :))

2016. ápr. 16. 14:35
 7/7 anonim ***** válasza:

Biztos lehet pszichés alapon is, de engem életemben 2x akartak orvosok meggyőzni arról, hogy a tüneteimet csak beképzelem és mindkétszer kiderült, hogy nincs igazuk.

Először 20 éves voltam, amikor azt mondták, hogy idegi alapon érzek gombócot a torkomban. Én tudtam, hogy ez nem igaz. Boldog, kiegyensúlyozott szerelmes fiatal voltam akkor. Persze kiderült, hogy krónikus mandulagyulladásom volt.

A másik eset 34 évesen volt, szülés után 1,5-2 évvel. Gyakori rosszulléteim voltak, minden nap, de nem egész nap. Én is rengeteg orvosnál jártam, minden leletem negatív volt, de nekem annyi erőm nem volt, hogy a gyereket ellássam. Már fekve is szédültem. Mivel nem találtak semmit nekem is dilibogyókat akartak adni, de én akkor is tudtam, hogy nem idegi alapon van. Aztán én magamtól rájöttem, hogy az allergiagyógyszerem mellékhatása.

2016. ápr. 17. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!