Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kérdezi meg mindenki...

Miért kérdezi meg mindenki amikor bejelentem a negyedik gyereket, hogy "terveztük-e"?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy azon nem csodálkozom, hogy a mai világban nem mindenki érti meg, hogy miért vállalnak emberek több gyereket, de ebből a szempontból már a amikor elmondtam (pár éve) hogy három van, már azon is elcsodálkoztak, tehát nincs különbség.

Viszont ezt tapintatlan bunkóságnak gondolom, főleg idegenektől. Egy első gyerek ugyanúgy lehet "becsúszott", és akkor mi van? Én soha senkitől nem kérdeztem ilyet, max. ha valaki magától elmeséli, de az más.

Amúgy meg igen, terveztük, sőt vártunk is rá sok hónapot, de valahogy akkor sem értem ezeket a kérdéseket.

Nem tudtok valami frappáns választ, ami nem bunkó?

(Ha bunkón válaszolok, akkor én sem vagyok különb náluk, viszont valahogy elterelném szívesen mert azt gondolom, hogy ez nem tartozik mindenkire...)

2016. ápr. 13. 11:20
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Egyébként meg nem kell "mondogatni", amikor ott a hasam, és velem van a három meglévő...
2016. ápr. 13. 12:23
 12/18 anonim ***** válasza:
Értem ,miért érzed illetlennek ezt a kérdést.... kíváncsi vagyok, mit szólna a kotnyeles idegen, ha a kérdés indiszkrét volthoz illő választ adnál, mondjuk, hogy nem, nem terveztük, csak egy mámoros este ne tudtunk ellenállni egymásnak, a férjem előbb a nyakamat kezdte csókolni, aztán lejjebb, ott ár nem tudtam gondolkodni, stb.......:):):) csak megnézném a kérdező arcát...
2016. ápr. 13. 12:55
 13/18 anonim ***** válasza:
Mivel és is átélem nap mint nap (5. érkezik), ezért azt szoktam mondani erre, hogy: is-is :)
2016. ápr. 13. 13:04
 14/18 anonim ***** válasza:
48%
Független attól, hogy hányadik gyerek. Engem megkérdeztek erről az elsőnél és a másodiknál is. Engem nem zavart akkor sem. Soha idegen meg nem kérdezte, akivel jóban vagyok, attól meg nem érzem bunkóságnak, szimpla kíváncsiság. Ha idegen kérdezné, nem mondanám meg, azt mondanám, magánügy. De nem is tudpk ilyen szitut elképzelni. Hogy, állok a sorban és a mögöttem álló leszólít, vagy a játszótéren idegenek ezen gondolkodnak? Az meg miért nem mindegy, idegen mit gondol? :)
2016. ápr. 13. 14:43
 15/18 anonim ***** válasza:
Ez egy darab eladó. Volt más is?
2016. ápr. 13. 14:50
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy gyerekem van, mikor őt vártam, boldog-boldogtalan azt kérdezte, hogy terveztük-e... 26 évesen lettem terhes, 27 voltam, mikor született, az apjával 5 és fél éve együtt voltam, ebből másfél év házasság volt már. És mégis valamiért meglepő volt az embereknek, pedig ez kisváros, tisztában volt kb. mindenki a körülményekkel... Amúgy szerintem is marha indiszkrét kérdés.
2016. ápr. 13. 16:45
 17/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, még érlelem, mit is mondjak.

Azóta épp nem kaptam még ilyen kérdést. :)

2016. ápr. 14. 12:21
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Azt kell mondani, hogy 'A' magzatot terveztük, 'B' és 'C' magzat csak úgy összejött. Aztán kérdezd meg, hol árulnak 3-as ikreknek babakocsit. Neki meg veszel valahol egy kötőt, amivel felkötheti az állát.
2016. júl. 26. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!