Nem akar gyereket, pszichologus segitene?
Üdvözlök mindenkit!
37 éves férfi vagyok, feleségem 35 éves lesz ősszel. 10 éve alkotunk egy párt, 7 éve házasok is vagyunk. Ő már az ismerkedésünk elején elmondta, hogy nem vágyik gyerekre és nem valószinű, hogy ez a késöbbiekben változna.
Én akkor még úgí gondoltam, hogy fiatalok vagyunk és van időnk.
Nekem az utobbi 1-2 évben nagyon hiányzik a család 1-2-3 gyerek. Sajnos a feleségem e térem valóban nem változott, és ahogy látom nem élvezi a gyerek társaságot. Testvéremnek van két lánya 2 és 4 évesek, én szoktam a gyerekre vigyázzni, valahol reméltem, hogy ha több időt vannak nálunk akkor talán ő is vágyni fog egy saját gyerekre. Úgy látom inkább idegesitik őt a gyerekek (bár soha nem mondta, de látom rajta). Sokat beszélgettünk erröl, és mára eljutottunk oda, hogy a maximum amit nyujtani tud nekem (mert nagyon szeret), hogy egy "nagyobb" 5-6 év körüli gyereket örökbe fogadna, szülni vagy esetleg egy kicsi babával nem maradna otthon!
Arra gondoltam, hogy esetleg ha párterápiára vagy pszichologus segítségét kérné. segítene neki, hogy megértse a gyerek nem csak lemondással jár.
Saját bevallása szerint sajnálja az időt amit "elpocsékolna otthon", fél a fájdalomtól amivel a szülés járna, és rengeteg érve van még ha szóba hozom a dolgot.
Tudom, hogy nem kellene erőltettnem, de esetleg van köztettek aki ennyire nem szeretett volna babát, késöbb (30-40 éves kora között) mégis meggondolta magát? Mi vezetett a változáshoz?
Nőként nem teljesen értem, hogy miért beszéltek így a kérdezővel többiek...
Szerintem a kérdező nem pazarolt el 10 évet a felesége életéből...ő ugyanis 35 évesen még bőven a pasik álma lehet így, hogy gyereket sem akar (ami hozzatenném, nekem furcsa).
A kérdező szerintem simán gondolhatta, hogy változik az álláspont, ez ugyanis nagyon sok esetben így is történik a gyerekkérdésben.
Válaszolva...szerintem sem megoldás a pszichológus, inkább neked kell eldöntened, hogy mi a fontosabb:
- ha a gyermek, akkor keress egy nőt, akivel boldog leszel és vállalja is a közös babát
- ha a párod, akkor viszont engedd el a gyermektémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!