Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Agresszív lett a férjem mióta...

Agresszív lett a férjem mióta megszülettek a lányaink. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Eddig nagyon szelíd és nyugodt ember volt, ezért is szerettem bele.4 éve vagyunk együtt soha nem volt ilyen mint az elmúlt egy hónapban. Próbáltam beszélni vele erre annyit mondott hogy túl sok történik és a meló helyén is sok a stressz és mivel én vagyok itt rajtam tölti ki.Ma pedig azt mondta hogy lelkileg elfáradt, ajánlottam menjen pihenni egyedül 1-2 napra vagy csak menjen inni a barátaival de ő sose volt eljaros inkább itthon ülős. Nem tudom mit tegyek, szeretem de félek hogy még üt egyszer bár szerinte nem tenné. Kezdek kiábrándulni belőle. viszont szeretnék segíteni neki, nem szeretném ha megromlana a házasságunk. Az ikrek 9 hónaposak, én 25 éves vagyok ő 29. kérlek segítsetek mit csináljak?

2016. ápr. 9. 22:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
térítsd észhez.Az mind szép és jó,hogy te próbálsz segíteni,de rajtad is sok a felelősség,te sem wellneselni vagy otthon.
2016. ápr. 10. 07:39
 12/13 anonim ***** válasza:
87%

Hasonló volt nálunk. A birkatürelmű férjem a túlterheltségtől egy hisztiző, ordibáló stílust vett fel.

Többször leültettem, hogy oké, most elordítottad magad, mert két tej van felbontva, de biztos, hogy nem ez a probléma gyökere.

Arra jutottunk, hogy gyűjtögető a stresszt, sérelmeket, aztán robban valamin. Ő a gyerek dackorszakát nem tudta kezelni. Bestresszelt és kirobbant.

Mondtam, hogy gondolja végig, ha ő ásít, a gyerek utánozza. Ha nyújózkodik, utánozza. Akkor gondolja végig, hogy az ordibálás mennyire mélyen fog beépülni a gyerekbe. Valamint ezzel engem is feszültté tesz.

A megoldás a túltervezett napok feladatcsökkentése volt (ne tervezzen 28 órányi munkát egy 24 órás napba), valamint annak a tudatosítása, hogy a gyerek képtelen még önkontrollt gyakorolni, míg ő felnőttként már képes erre.

Megbeszéltük, hogy ha nagyon hülye, akkor lesz egy 2menekülőszó", ami kizökkenti. Ez bármi lehet, ami amúgy nem fordul elő egy ilyen szituációban. Citrom, hold, esernyő, zerge, mittomén. Ez is működött, mert néha elég volt halkan annyit mondani, hogy "Figyelj.. ZERGE...". Akkor elcsendesedett és elvonult lenyugodni.

De párterápia vagy coach is segíthet. azért coach-t ajánlok pszichológus helyett, mert gyakorlatorientáltabb. Konkrét szituációkat vesznek át és begyakoroltatják annak a kezelését. Így ösztönössé válik.

Valami elmélyülős hobbi is segít ilyenkor. Személyiségtől, érdeklődéstől függően ez bármi lehet. Horgászat, felnőtt kifestőkönyv, autószerelés, stratégiai számítógépes játék, stb. Valami csk érdekli, aminél koncentrálni kell és sikerélményt ad.

2016. ápr. 10. 07:41
 13/13 anonim válasza:
Szerintem várj még még a babák is picik főleg 2 ez nagyon stresszes; nekunk egy van 7 honapos es nalunk is sok a vita előtte nem volt szerintem ahogy nőnek a babák ugy jobb lesz!
2016. ápr. 25. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!