Igaz az a babona ha gólyát látunk gyermekáldást jelent?
Én soha életemben nem láttam gólyát előben csak tévében.
Viszont még régebben halottam ha egy nő gólyát lát terhes lesz.
Én láttam a napokban fent egy fa tetején de nem igazi elő volt hanem mű gólyák voltak, egy fészekben anya és kicsinye.
Így is érvényes a babona?
És amikor a gólya hónapokra elköltözik az országból? :D
Meg akinek a háza előtt az oszlopon él a gólya? :D
Hogyne,minden nő,minden évben annyiszor lesz terhes,ahányszor gólyát lát...
:-D
Amúgy hány éves vagy?
Éppen ma tanítottam ezt az órámon, úgyhogy most nagyon tudományos leszek.:) A gólya hozza a gyereket a legjobb példája az ökológiai tévkövetkeztetés nevű jelenségnek.
Azt jelenti, hogy a dolgok nem ok-okozatban függenek össze, hanem van egy közös, mögöttes változó. Ebben a példában ez így alakul: vidéken sok a gólya, mert jó a levegő, nyugodt, csendes az élet stb. és több a gyerek is vidéken. Vagyis, a gólya jelenléte indokolhatná a gyereket, de valójában a nyugodt élet a közbülső, mögöttes változó. Vagyis a nyugodt élet miatt van a madár és a gyerek is.:)
Akkor hiába szedem a fogamzásgátlómat???
És ha nem qrok,akkor is terhes leszek,csak mert gólyát láttam???
:-o
Kezdek félni....
Természetesen mint minden baboát, ha akarod elhiszed ha nem akarod, akkor nem.
Én nem vagyok babonás, de nekem egyébként ez pont bejött. Egy gólyafarmon is voltunk egy kirándulás alkalmával, és a köv. hónapban már nem jött meg :)
# 5/7 Időpont ma 15:56
Szép amit írsz, értem is, de két apró megjegyzést tennék.
- Nem a nyugodtság meg a jó levegő miatt él a gólya vidéken, hanem mert ott talál táplálékot. A városban is rengeteg madár él - olyanok, amelyek itt is találnak maguknak táplálékot. (2A fehér gólya nyílt területeken keresi élelmét, mezőkön, földeken, folyók partján, vagy vizeken.")
- Kétlem, hogy vidéken több gyerek lenne, mint a városokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!