Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy oldjam meg ezt a problémá...

Hogy oldjam meg ezt a problémát au-pairként?

Figyelt kérdés
7 hónapja au-perkedem egy családnál. Nagyon lelkibeteggé tesz,hogy mindent megteszek a gyermek érdekében,a nap 24 órájában csak rám számíthat,és mégis minden csak addig szép és jó,míg vmelyik szülő a színre nem lép. Olyankor kiabál velem (még nem beszél, tehát nem szavakkal bánt) és üt ahol ér vagy rugdos. Ez nekem nagyon rosszul esik,mert szívem lelkem beleteszem a munkába. Ha ketten vagyunk,simogat,ölel,puszil. Mit csinálok rosszul? Mit tegyek hogy jobb legyen,minden nap sírok emiatt. Olyan megalázó,hogy ezt kapom,reggeltől estig én nevelgetem, Mindenre én tanítom, és mégis utál. A szülők is mit hihwtnek,hogy miért üldöz a gyerek..? Amikor ott vannak, semmit nen enged,hogy én csináljam,csapkod és sír.Pedig ilyenkor is bíznak rám feladatokat vele kapcsolatban.( fürdés,etetés) Velem lehet a baj? A gyermek 2 éves,fiú. Pár jó tanácsnak nagyon örülnék. Köszönöm.
2016. ápr. 7. 13:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem neked szól, hanem a szüleinek. Szeret téged is, de amikor ott van az anyukája, akkor szeretné ha ő is foglalkozna vele, de anyuka lepasszolja neked, tehát téged csíp-rúg a gyerek. 2 éves, nem bírja kifejezni máshogy hogy mit szeretne (amúgy hogy nem beszél még semmit?).

A másik, ami eszembe jut, hogy a szülő azt látja 7 hónapja, hogy a gyerek üvölt az au-pair kezében és leszarja? Ha én alkalmaználak, akkor már rég beszélgettem volna veled róla, hogy megoldjuk a szitut, de ezek a szülők teljesen szarnak a gyerekre. Nem gyerek miatt rossz neked ott dolgozni, hanem az idióta szülei miatt. Tudom, hogy nehéz szétválasztani, de próbáld megérteni a gyerek szempontjából, hogy hiába vagy tündéri és tökéletes ha neki a szüleire is szüksége lenne.

2016. ápr. 7. 14:23
 12/19 anonim ***** válasza:

A fiúnk 25 hónapos, ès általában az apjával csinálja ezt :(

Ha látótérben vagyok, üti, vágja, csípi, rúgja. Nem jöttünk rá még miért.

Most amúgy, hogy leírtam, bevillant, hogy lehet azért csinálja, mert nem akar apán "osztozkodni" mikor itthon van. Mert ha kettesben vannak a szobában, akkor nincs ez. De mondjuk akkor engem csépelne, hogy menjek onnan...

Lehet nálatok viszont ez van, hogy a szülőket kevesebbet látja, és ha el akar "üldözni" téged, hogy a szülő foglalkozzon vele. Még nem tudja kezelni az érzéseit, nem is érti őket, és így jön ki...

Talán próbálj ilyenkor valami figyelem elterelést, valami izgi programot, vagy amit csak szeret, hátha akkor lenyugszik.

2016. ápr. 7. 14:31
 13/19 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat,most úgy megnyugtattatok. Nem szeretném minősíteni a szülőket,nincs hozzá jogom,de sajnos nem tudok Velük beszélni erről,sőt.. Amúgyse sokat kérdezgetnek, ha este hazajönnek melóból,azaz első,hogy beszámolnak róla, a gyerekről nem kérdeznek semmit. Meg ugye hallgatom,hogy mennyire fáradtak. Most azzal is bajban vagyok,hogy ugye Estére én is elfáradok,és éjszaka ha sír a gyerek,nem mennek be hozzá... Én azt hittem ez anyaként természetes,hogy szaladok a sírásra (legalább arra) még álmomból felkeltve is.
2016. ápr. 7. 14:53
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha a szülők ilyen szinten nem törődnek a gyerekkel, akkor egyáltalán nem meglepő, hogy szegényke ilyen zavarodott. Lassan elkezd beszélni és akkor remélhetőleg már könnyebb lesz vele.
2016. ápr. 7. 14:56
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát anyuka nem igazán jól gondolja, milyen is egy anya.

Egyetértek azokkal, akik azt írják, a gyerek azért csinálja, mert az anyjánál akar lenni. De már nem sokáig akar, lassan hozzád fog jobban kötődni. Akkor majd az lesz anyuka baja...de megérdemli, csak a gyereket sajnálom.

2016. ápr. 7. 15:43
 16/19 anonim ***** válasza:
56%

Nem zavar hogy anyuka meg rólad ír???

Ne hülyítsd már a népet.

2016. ápr. 7. 16:39
 17/19 anonim ***** válasza:
2016. ápr. 7. 17:10
 18/19 A kérdező kommentje:
Dehogy rólam ír. Láttam azt a kérdést, ezért is írtam ki az én problémámat. De egyébként én a családdal élek,nem bsbyszitter vagyok. De ha hülyítésnek gondolod,miért nem hagyod figyelmen kívül? Miért kell még másba is bogarat ültetni, lehet pedig szívesen válaszolna. És igen,sok kérdés fogalmazódott már meg bennem az itt olvasottak alapján,ami hasonló.
2016. ápr. 7. 17:38
 19/19 anonim ***** válasza:

Nincs veled semmi baj .. Biztos nagyon rossz érzés lehet h pont téged bánt a pici

En sok családnál dolgoztam de ilyet egy gyerektől se kaptam

2016. ápr. 8. 01:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!