Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik magason laknak ti nem...

Akik magason laknak ti nem féltek, hogy kiesik a kisgyereketek? Hogy védekeztek ellene?

Figyelt kérdés
Most vagyunk lakás vásárlás előtt,nézegetem a lakásokat találok is jókat,de 7-9 emeleten.Nem merek nézni csak max. 2 emeletig.Rettegek,hogy kinyitja az ablakot mikor nem veszem észre. :-( Vagy rács felszerelése jó lenne?
2016. ápr. 4. 16:13
 1/9 acelsziv ***** válasza:
100%
Az ablak kilincse elég magasan van. Ha meg bukó - nyíló az ablak akkor megint nincs gond, mert tudsz szellőztetni is.
2016. ápr. 4. 16:24
 2/9 anonim ***** válasza:
86%
2-on is kieshet. Mi most vettünk az elsõn. Ràcs vagy biztonsági lánc, amit nem ér el.
2016. ápr. 4. 16:25
 3/9 anonim ***** válasza:
95%
Rács és lánc nagyon jó ötlet. Valamint még az, hogy nem tesztek ülőgarnítúrát vagy más olyan tárgyat oda, amin fel tud állni. Nagyon sok helyen pont ott van valami ülő alkalmatosság..
2016. ápr. 4. 16:33
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Bukó ablak, rács, semmi olyan az ablak elé, amin fel tud mászni, na és természetesen a figyelem.
2016. ápr. 4. 16:39
 5/9 anonim ***** válasza:
87%

A másodikról is kiesik.

Nincs az ablak előtt bútor, és oda nem viheti a kis székét sem.

Erkélyre csak velem mehet ki.

Rács nincs és nem is szeretnék.

2016. ápr. 4. 16:40
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

8. Emeleten nőttünk fel a tesómmal.

Anyukánk mindig félt ettől elmondása szerint, de semmi biztonsági rács nem volt se ablakon se az erkélyen.

Egyszer se próbáltunk kimászni, igaz nem is volt az ablak előtt semmi amire felmászhattunk volna.

Arra emlékszem, mikor nagyobbacska voltam, tehát már rá tudtam könyökölni a párkányra és apa mellett nyitott ablakon nézelődtem többször majdnem infarktust kaptam mikor mögülem rámordított anya, hogy JAJ KI NE ESSÉL!:D

2016. ápr. 4. 16:48
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Tökmindegy, hányadik emelet, a másodikról kiesni is veszélyes. Mi már laktunk sokfelé, én gyerekkoromban az első emeleten nőttem fel, a nagyfiammal is ott éltünk egyéves koráig. Igaz, akkor még tök mindegy volt, nem mászkált sehová ugyebár. Utána laktunk egy évet egy földszinti lakásban, mondjuk alattunk meg a garázs volt, úgyhogy onnan sem szerettem volna, hogy kiessen. Na, utána aztán mentünk a nyolcadikra :D Pont akkor, amikor már jött-ment a lakásban. De nem volt vele semmi gond, a kilincs magasan volt, kinyitni nem tudta, és nem is hagytam tárva-nyitva az ablakokat a gyerek mellett, az ablak mellé meg sosem tettem olyasmit, amire fel tudna mászni. És volt kallantyú is, amivel meg lehetett fogni az ablakot.

Én ilyen hülyeség miatt nem hagynék veszni egy olyan lakást, ami egyébként tetszik, és árban is megfelelő. Mi is lakásvásárlás előtt állunk, de engem csak az érdekel, hogy van-e lift (a kisebbik gyerek még babakocsis, és akarunk harmadikat is, úgyhogy egy darabig még szempont lesz nálunk), meg hogy külön nyílnak-e a szobák. Simán költözünk a 9. emeletre is, mondjuk a 10-re már nem, zárószinttel már voltak rossz tapasztalataim. De a magasság pont nem zavar.

2016. ápr. 4. 17:04
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted, ha a másodikról esik ki, akkor m lesz vele?

Mi családi házban lakunk tetőtérben vannak a szobák. Az ablakok 5 m magasan vannak. Búkó-nyíló ablakaink vannak pont ezért, és bukóra nyitjuk a gyerekek miatt. Nem hagyom egyedül sem, de lehet kapni biztonsági zárat bababoltban, Tescoban, Ikeában, hogy véletlenül se nyithassa ki. Végső esetben rács.

2016. ápr. 4. 18:24
 9/9 anonim ***** válasza:
Mi a harmadikon lakunk, de ha a földszinten laknánk vagy az elsőn, akkor is becsuknám az ablakot :) Ugyanis nagy eséllyel onnan se élne túl egy zuhanást még egy tekős sem, nemhogy egy ember.
2016. ápr. 5. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!