Mikortol mossátok rendszeresen kisgyereketek fogait?
amíg foga sem volt, addig is napi szinten tisztítottam neki.
mióta foga van reggel-este mosom neki, ha én megmostam, utána moshatja ő magának, odaadom a fogkefét, aztán babráljon.
valahol olvastam hogy reggel-este kell és nem szabad közvetlen étkezések után, mert akkor még valami sav is a szájüregben van és csak roncsolnánk a fogzománcot
1 éves korától mossuk 2x, reggel és este. először csak este gézlappal az első fogát, majd ujjra húzhatóval fogkrém nélkül. 1,5 éves korában már fogkrémet is használtunk, nenedent azt hiszem, ezt lenyelheti, nincs benne fluorid (csak a fluoridosat nem szabad lenyelni, mert az idegméreg, babáknak gyártanak ártalmatlan, lenyelhető fogkrémet!).
2 éves korában vezettük be a napi 3 fogmosást és 2,5 éves kora körül tudta már kiköpni, ekkor már fluoridos fogkrémet használt :)
Gabi fogkrémet használunk, az szerintem fluoridos, de kora szerint elvileg már használhatja. De akkor ezekszerint nem használhatná. Az a baj, h kb a tejen alszik el. attol félek, hogy felélénkítené, ha utána lenne a fogmosás. de vmit akkor nyilván ki kell találnom, hosszútávon amúgy is meg kéne tanítanom neki, h fogmosás után már nincs evészet.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!