Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikortol mossátok rendszeresen...

Piroska és a farkas kérdése:

Mikortol mossátok rendszeresen kisgyereketek fogait?

Figyelt kérdés
Kislányom első foga 11 honapos korába bújt ki, azota " mossuk" a fogát, napi 1x, az esti fürdetésnél. Most lesz másfél éves, én is mosom neki, ő is magának elbabrál a fogkefével... kellene már naponta többször? A reggelre gondoltam, férjem szerint ebéd után is kéne, szerintem az még talán túlzás. Nem köpi ki a fogkrémet,ennyi idősen ezt már meg kellett volna tanítanom neki?
2015. szept. 24. 14:57
 1/7 anonim ***** válasza:

amíg foga sem volt, addig is napi szinten tisztítottam neki.

mióta foga van reggel-este mosom neki, ha én megmostam, utána moshatja ő magának, odaadom a fogkefét, aztán babráljon.

valahol olvastam hogy reggel-este kell és nem szabad közvetlen étkezések után, mert akkor még valami sav is a szájüregben van és csak roncsolnánk a fogzománcot

2015. szept. 24. 15:05
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen, én is úgy tudom, h várni kell étkezés után. Akkor ünnepélyes keretek között bevezetjük a reggeli fogmosást is :) Egyébként az a baj, h az esti fogmosás után ő még iszik egy kis tejet elalvás előtt közvetlenül, nem tudom, h ez mennyire gond.
2015. szept. 24. 15:17
 3/7 anonim ***** válasza:

1 éves korától mossuk 2x, reggel és este. először csak este gézlappal az első fogát, majd ujjra húzhatóval fogkrém nélkül. 1,5 éves korában már fogkrémet is használtunk, nenedent azt hiszem, ezt lenyelheti, nincs benne fluorid (csak a fluoridosat nem szabad lenyelni, mert az idegméreg, babáknak gyártanak ártalmatlan, lenyelhető fogkrémet!).

2 éves korában vezettük be a napi 3 fogmosást és 2,5 éves kora körül tudta már kiköpni, ekkor már fluoridos fogkrémet használt :)

2015. szept. 24. 17:59
 4/7 anonim ***** válasza:
10 hònapos kora òta mosom neki.3 èvesem sem köpi mèg ki, most kezd pròbálkozni vele. Minden este megmosom neki, reggel ritkán, mert olyankor nem szereti.
2015. szept. 24. 19:00
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia! Elmeletileg minden etkezes utan kellene persze, de ritka az a szulo aki birja ennyire a macerat:) reggel este mindenkepp mossatok, es igen, jo lenne ha esti mosas utan vizen kivul nem inna mar mast. Tudom, hogy nem konnyu, de tenyleg az esti fogmosas a legfontosabb, azt gyakorlatilag lenullazza a tejecske. Kikopni meg nem kell tudnia, az en gyerekeim 2.5-3 eves koruk korul tanultak csak meg.
2015. szept. 24. 19:33
 6/7 A kérdező kommentje:

Gabi fogkrémet használunk, az szerintem fluoridos, de kora szerint elvileg már használhatja. De akkor ezekszerint nem használhatná. Az a baj, h kb a tejen alszik el. attol félek, hogy felélénkítené, ha utána lenne a fogmosás. de vmit akkor nyilván ki kell találnom, hosszútávon amúgy is meg kéne tanítanom neki, h fogmosás után már nincs evészet.

Köszönöm szépen a válaszokat!

2015. szept. 24. 20:53
 7/7 anonim ***** válasza:
DM ben Nenedent fluoridmentes
2015. szept. 24. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!