Több szobát kiadni kiskorú gyerekek mellett nem számít kiskorú veszélyeztetésének?
Nemrég egy kérdést olvastam itt,ahol az egyik válaszoló leírta,hogy ő úgy nőtt fel,hogy 4 szobás panellakásban az anyja 3 szobát kiadta idegeneknek,akik mindig mások voltak,és ő pedig az anyjával volt egy szobában,aki nem dolgozott.
Még amikor a wc-re ment,akkor is zárni kellett az ajtót,nem volt semmi privát szférája.
Ilyesmikre nem figyel fel a gyámhatóság?
""Én egy 4 szobás panelben nőttem fel anyámmal, aki a másik 3 szobát kiadta, mert nem volt kedve elmenni dolgozni. Én csak annyiban irigyeltem másokat, hogy nyugodtan tudtak elmenni wc-re, fürdeni, saját szobáról álmodni sem akartam, elég lett volna, ha nem kell relatíve idegeneket kerülgetni." "
Ez ihlette a kérdésemet!
Megjegyzem van ismerősöm,aki hasonlóan él egy 3 szobás lakásban 2 szobát bérbe ad,de mindegyik szobához tartozik egy fürdő,és nincs gyereke.Nem osztozik senkivel a szobáján.
Sokan csak az anyagi hiányt tartják veszélyeztetésnek,és cseppet sem gondolnak a gyerek mentális egészségére.
Pedig nagyon sokban függ,hogy milyen felnőtt lesz belőlünk,attól,hogy mit hoztunk a gyerekkorból,egészséges körülmények között éltünk-e.
A kamasz kortól már igen is szüksége van egy gyereknek privát szférára.Ahogy a szülőknek is szükségük van rá,hogy a gyerekeiktől külön is legyenek és kiegyensúlyozottak maradjanak.
A kérdés azért is fogalmazódott meg bennem,mert a közelmúltban egy közeli rokonunk nálunk lakott pár hétig.
Habár az ember nem mondja,de egy idő után nem érzi otthon magát az ember,ha idegenek is tartózkodnak a lakásban.
Ez pedig nagyon rossz.
És ez csak egy személy volt,és csak pár hét volt.
De elég is volt.
Szóval egy gyereknek ebben leélni a gyerekkorát elég kellemetlen lehetett.
Akkor lehet változtatni kellene azon,hogy mi tartozik a veszélyeztetés kategóriába,ugyanis szerintem nem csak az anyagiak fontosak egy gyerek fejlődése szempontjából.
Csak tudnám minek vállal olyan ember gyereket,aki nem akar dolgozni...
Vannak ilyen életművészek,de a gyereket nem kellene belekényszeríteni ebbe.
Szapulás?
Elég egyszerű ember lehet,aki nem viseli a kritikát.
Mellesleg,aki írta ezt nem hiszem,hogy sértésnek vette volna ezt,mivel ő sem éppen érezte jól magát ebben a helyzetben.
Ez egy jogos kritizálás volt.
Egy esetben fogadható el az ilyen állapot,ha a szülő valamilyen betegsége miatt kényszerül ilyen helyzetbe.
De itt gyanítom nem erről volt szó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!