Több szobát kiadni kiskorú gyerekek mellett nem számít kiskorú veszélyeztetésének?
Nemrég egy kérdést olvastam itt,ahol az egyik válaszoló leírta,hogy ő úgy nőtt fel,hogy 4 szobás panellakásban az anyja 3 szobát kiadta idegeneknek,akik mindig mások voltak,és ő pedig az anyjával volt egy szobában,aki nem dolgozott.
Még amikor a wc-re ment,akkor is zárni kellett az ajtót,nem volt semmi privát szférája.
Ilyesmikre nem figyel fel a gyámhatóság?
" Milyen kárt okoz neked, vagy bárkinek?"
Nekem speciel semmiféle kárt nem okoz.
A kérdés nem is erre vonatkozott,hanem a kiskorúak veszélyeztetésére.
A gyerekek mit élhetnek át egy ilyen helyen?
B+, fogd már fel, hogy nincs olyan törvény, ami kimondana, hogy kiskorú veszélyeztetes lenne az, hogy
-anya jövedelme szoba kiadasbol származik
-nincs bejelentett munkahelye
- 4 szoba és egy fürdőszoba jut 5 emberre.
"Írd már le konkrétan, hogy ugyan mivel veszélyeztetné a gyereket."
Talán abban,hogy nem tud mindig időben akkor wc-re menni,amikor akar,mert mindig van valaki a fürdőben,mondjuk.
Vizelet és székletvisszatartásból mondjuk egészségügyi gondjai is lehetnek később a gyereknek.
Hát teljesen más,ha 2 emberre jut egy WC vagy 10-re,már ne is haragudj.
Én 5 tagú családban élek,és nálunk is gyakran van ebből probléma,hogy sokan vagyunk,de egy család vagyunk.
Megtudjuk beszélni!
Viszont az,hogy 3 másik szobában,3 másik család lakik az szerintem abnormális.
A válaszoló így írta,hogy az volt a "kedvence",amikor gyerekes anyuka költözött oda.
Tehát egyszerre az egyik szobában többen laktak,gyerekkel.
Ezért is tettem fel ezt a kérdést,hátha kapok hasznos választ,hogy van e erre valamiféle szabályozás.
Vagy bármennyien lakhatnak egy térben kiskorúakkal.
Neked valami személyes élményed van,hogy ennyire foglalkoztat a téma?
Szerintem ez baromi önző szülő magatartás.
Gondolom így volt az anyának a legkényelmesebb.
Amúgy egy 4 szobás panellakást,ha elad,abból vehetett volna mondjuk két 1,5 szobásat,és az egyiket még így is kiadhatta volna,amiből pénze lett volna,csak nyilván arra nem lett volna elég,hogy otthon ülhessen.
Mindenesetre én ilyet biztos nem tennék a saját gyerekemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!