Voltál fogorvosnál terhességed alatt? Csak ellenőriztetni mentél, vagy kellett is ezt-azt csinálni?
Voltam mindhàromszor.
Elsőre egy kis lukat tömtek. Màsodiknàl semmi,most harmadszorra fogkő eltàvolìtàson voltam, mert a terhesség miatt csúnyàn begyulladt az ìnyem. De mint kiderült alig volt fogkövem,de legalàbb kaptam tippeket,hogy mit hasznàljak,hogy jobb legyen. És jobb is lett.
Mindkét terhességem alatt voltam fogorvosnál, hiszen része a szűrővizsgálatoknak ez is. Persze, nem kötelező, mint ahogy az egész terhesgondozás nem kötelező :D Csak hát jó, ha az ember eljár rájuk.
Az elsőnél már nem emlékszem, hogy csak megnézetni mentem-e, vagy csináltak is valamit, mert az már 9 éve volt. A pici viszont most született februárban, nála emlékszem, hogy tavaly nyár elején voltam fogorvosnál, akkor már terhes voltam, de még nem volt kiskönyvem, úgyhogy mondta is a fogorvos, hogy jöjjek majd még vissza, ha már lesz mibe pecsételnie. De akkor amúgy is azért mentem, hogy a bölcsességfogamat szabadítsa ki, mert nehezen törte át az ínyem, és kértem rá egy kis bemetszést. (Hála az égnek, ez volt az utolsó bölcsességfogam.)
Na, a következő látogatást meg addig addig halogattam, hogy 37 hetesen jutottam csak el újra, de még akkor is húztam volna az időt tovább, csak letört egy kis darab az egyik fogtömésemből, és azt azért inkább megcsináltattam még szülés előtt, hogy ne babával kelljen mennem fogászatra.
Pecsétet is ekkor kaptam, a fogorvos csóválta is a fejét, hogy nem is én lennék, ha nem az utolsó pillanatra hagynám :D Ő már csak tudja, gyerekkorom óta hozzá járok, megszokta ezt tőlem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!