Hogyan lehet a realitás talaján maradni az új CSOK-kal?
Őszintén leírom az érzéseimet.
Nagyon kapzsinak érzem magunk mióta bevezették a CSOK-ot.
Építkezünk, egy lányunk van, mindenféleképpen építkeztünk volna idén. Eredetileg a régi dolgok szerint 2 gyerekre írtunk volna alá, mindenképpen szerettünk volna másodikat.
Viszont mióta bevezették a 10 milliós vissza nem térítendő támogatást három gyerekre, állandóan ezen filozunk, hogy bevállaljuk. Annyira megszédített minket ez a plusz pénz, hiszen mi mindenhogyan építkezünk, tehát pluszba lenne. A 3 gyerekes kedvezményekhez (adó egyéb), még inkább az van bennünk, hogy milyen jó a három gyerek.
Azt gondolom, hogy nem realitás előre kettőt aláírni. Még az egyben is van rizikó, de kevesebb. Ez a 3 gyerekes verzió teljesen megszédített bennünk és már hónapok óta nem bírunk nyugodni.
Ti hogy kezelnétek ezeket a gondolatokat?
Egyébként minden előírásnak megfelelünk, jó munkahelyeink vannak (piacképes szakmák).
19-es!
Íme egy lakás Debrecenben, kevesebb mint 20 millió és 60 négyzetméteres, 10 milliós csok igényelhető rá...
Persze, hogy 100 négyzetméteres lakás belvárosban újépítésű nincs 30 millió Ft alatt, de annyiért akkora lakást Debrecen belvárosában sem kapsz 10 millió Ft alatt, maximum ha bontásra ítélt. Egyébként meg ne haragudj, de milyen stílusban írsz? Én leírtam, hogy jogtalan a felháborodásod egy támogatáson. Ha 20 millió lenne, azt is kevesellnéd? Meg rávilágítottam, hogy azért a visszafizetésnél van pár nehezítő tényező. Erre ilyen stílusban kell válaszolni? Adjak kölcsön? Miből gondolod, hogy én Krőzus vagyok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!