Ti hogyan döntenétek? (részletek lenn)
Van egy 6,5 éves gyermekünk. Szeretnénk neki kistesót.
Idén töltöm a 34-et. Ha mostanában vállalnánk, közel 35 lennék mire megszületne.
A meglévő gyermekünk most fog iskolába menni, amikor sokat kell vele foglalkozni.
Amúgy is "kétemberes" gyerek.
Lehet 8-10 éves korára érettebb lenne, és könnyebb lenne mellette egy picivel.
Viszont 37-38 évesen több a kockázat egy terhességnél.
A Férjem is most 41 éves.
Hogyan döntenétek? Belevágnátok vagy várnátok kicsit?

A mi fiúnk is 6,5 éves. Szeptemberben iskola kezdés. Most kezd kicsit lehiggadni, eddig elég szeleburdi volt, az oviban is nehezen tudták már kezelni. Most csak dicsérik, sokat változott. Épp most hezitálok rajta, hogy egész napos osztályba vagy félnapos-napközis osztályba írassam-e majd (vannak ismerős tanítók az iskolában, épp puhatolózom).
Jövő hónapban töltöm a 34-et.
Mi úgy terveztük, hogy őszre terhesen legyek itthon (veszélyes munkakör), hogy az első időkben tudjak neki segíteni (van tanítói végzettségem is).
Viszont a kistesó másképp döntött, mert augusztusban fog születni. Nem lesz könnyű, de szerintem megoldjuk.
A fiúnk már nagyon várja a tesót és az iskolát is, érdekli is (ma voltak iskola látogatáson).

Én 36 évesen szültem a másodikat, a nagy akkor 10 éves volt. Mondjuk nem ez volt az oka a korkülönbségnek, de az enyém sem volt egy egyszerű eset.
Semmi gond nem volt a terhességgel, ha tehettem volna előbb vállalom, de így is jó volt.

Ha nektek ebben az életkorban belefér, de később már nem igazán, akkor hajrá. Nincs azzal semmi baj, ha akkor születik kistesó, amikor a nagy iskolát kezd. Mi is így akartuk időzíteni, csak sajnos csúszott a dolog, nem jött össze annyira hamar, mint akartuk. De én pont azt látom, hogy így, hogy a kicsivel itthon vagyok, a naggyal is többet tudok foglalkozni, mint amikor még dolgoztam. Hamarabb haza tudom hozni, itthon tudunk gyakorolni (nem magolásra kell gondolni, hanem például játékos formában matekozunk egy kicsit, de persze olyan is volt, aminek komolyabban neki kellett ülni itthon, így erre is jutott idő is, energia is). Én örültem volna neki, ha már akkor itthon vagyok, amikor ő elkezdi az iskolát, és nem csak akkor, amikor másodikba megy.
Egyébként a fiam is elég sok odafigyelést igényel, okos gyerek, de van egy enyhe figyelemzavara. Jó tanuló, érdeklődő, de neki elég kemény meló az, hogy órán odafigyeljen, csak piszok jól kompenzál :) Szóval én nem várnék, egy otthon lévő szülővel még kistesóstul is jól jár egy iskolát kezdő gyerek szerintem.
Köszönöm a válaszokat. Én 3-ig dolgozom,és 10 perc az ovi, suli, és az otthonunk is a munkahelyemtől.
Amin vacillálok, nem az iskola miatti több figyelem.
Most még sokszor kell fegyelmezni, feszegeti a határait. Néha úgy érzem ha mellette lenne még egy pici is, aki lehet, hogy rossz alvó baba pl. Nem tudom hogyan bírnám a fáradtság mellett 2 gyerekkel...
Lehet pár év múlva könnyebb lenne. Aztán lehet, hogy nem :-)
Közbe a korom miatt meg úgy érzem most lenne a legjobb.

Ha szeretnél második gyereket, akkor most vállald, mert később nem lehet, és talán majd megbánod később.
Más: Én rengeteg olyan emberrel beszéltem, aki azt mondta, hogy "milyen kár, hogy nem lett gyerekem/még egy gyerekem."
De soha, senkivel nem találkoztam, aki azt mondta, hogy "kár volt gyereket szülnöm".
Mondjuk olyannal találkoztam, akinek szerintem kár volt szülnie, de gondolom, hogy te nem ilyen vagy.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!