Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szeretnék tesót, de anyuék...

Szeretnék tesót, de anyuék nem. Mit tegyek? Fontos infók lent!

Figyelt kérdés
14 éves vagyok, imádom a kisebbeket, de a szüleim már nem akarnak még egy gyereket. Lehet, hogy csak azért mert sok lenne a korkülönbség? Pedig tudják, hogy én mennyire imádom őket, és foglalkoznék is vele. Hozzam szóba, hogy fogadjanak örökbe egyet, vagy legalábbis megkérdezzem? Természetes úton egészségügyi okok miatt nem lehet mér gyerekük, azért nem tudom, hogy mit tegyek. Nagyon szeretnék kis tesót :(

2016. márc. 15. 20:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként csecsemőt örökbe sem fogadhatnának, ugyanis a fiatalabb szülő és az örökbefogadott gyermek között maximum 45 év lehet a korkülönbség. És jól írta az egyik hozzászóló, örökbefogadás esetén tanfolyam, pszichés vizsgálat, várólista stb. van, nem megy az olyan egyszerűen.

De ez mind csak szócséplés, továbbra sem tőled függ mások gyerekvállalása.

2016. márc. 15. 21:30
 12/19 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem 47 évesen már nem fér bele a baba.Számold csak ki,hogy mire 18 lesz,addigra 65 éves lesz anyukád,és akkor még nem tanult tovább a gyerek,amit még szintén finanszírozni kéne legalább 3-4 évig.70 évesen ez már hatalmas felelősség,főleg,hogy az ilyen korú embereknek azért már szoktak lenni kisebb-nagyobb egészségügyi gondjaik is.Szerintem a szüleid annak is örülnek,ha téged sikerül végigtámogatni a tanulmányaid során,aztán még azután is(tudjuk milyen világban élünk)

Ha anyukád meg már átesett a menopauzán még rosszabb helyzetből indulna,egy idegen 4 éves gyereket(valószínűleg sok lelki traumával/sérüléssel)támogatni pszichésen és anyagilag szintén nagyon megterhelő.

Sajnálom,de fogadd el,hogy a szüleid már nem fiatalok.Ha szereted a gyerekeket vállalj gyerekvigyázást,aztán ha oda kerülsz annyit "csinálsz" magadnak amennyit akarsz.

2016. márc. 15. 21:43
 13/19 anonim ***** válasza:
82%

Egy tizennégy éves gyerektől elég beteges ez a hozzáállás. Elég idős vagy már, hogy felfogd, hogy semmi, de semmi közöd ahhoz, hogy akarnak-e több gyereket a szüleid, az én véleményem szerint amúgy is nagyon el lennének késve... Lassan ötven évesek, hova akarsz még kistesót??

Nem lett testvéred, na bumm... dolgozd fel!

2016. márc. 16. 10:38
 14/19 anonim válasza:
100%
Majdnem 50 évesen mar nem fér bele
2016. márc. 16. 15:25
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

hálisten ezt nem te dönötd el.

50 évesen IGAZUK VAN, hogy nem akarnak, a gyereket fel is kell nevelni, nem csak megcsinálni.

A nevelés fárasztó (nem tündibündi móka és kacagás, egy frászt), ők "idősek", türelmük sem lenne, stb.

Ha gyerekezni szeretnél, válassz olyan szakmát, pl. gondozó (kórházban, bölcsiben, ovi).

2016. márc. 17. 08:22
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Babám, vársz négy évet, aztán szülsz majd te egy gyereket, ha annyira akarsz, akár ötöt is. Ne anyukádékkal akarj már kicseszni...
2016. máj. 24. 02:34
 17/19 anonim ***** válasza:
75%

Sajnalom ,mar 40 evesen is nagy a kockazat nem, hogy 47 evesen.. en is imadom a gyerekeket 15 eves korom ota gyerekekre vigyaztam iskola aztan munka mellett is :)

Most 21 vagyok es nekem is jon a pici :)

2016. máj. 25. 07:21
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Mindent leírtak előttem. Te egy kisbabából annyit látsz, hogy aranyos, ártatlan, néha sírdogál.... de nevelni, türelemmel a jóra tanítani, az életben elindítani... ezt a felnőttek többsége is csak akkor érti meg igazán, amikor már benne van.

Anyukád idős már a babavállaláshoz, az örökbefogadás meg az előttem leírt nehézségeken túl sem való mindenkinek, nem minenki képes rá, hogy más gyermekét sajátjaként, megkülönböztetés nélkül szeresse.

És végül az is fontos igazság, hogy ez kizárólag a szülők döntése.

kb. 10 év. és te leszel ebben a döntéshelyzetben, addig tiszteletben kell tartanod a döntésüket.

De önkéntes munka, gyermekfelügyelet formájában nagyon sokat lehetsz kicsik között, ha szeretnél.

2016. máj. 25. 09:46
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Előttem már mindent leírtak. 47 évesen már öregek egy újabb gyerekhez. AZ örökbefogadás több éves procedúra és örökbefogadni csak 45 évvel fiatalabb gyereket lehet, tehát minimum 3-4 évest lehetne csak, és egy ekkora problémás gyerek (mert nyilván nem rendezett családi háttérrel jönne) nagyon-nagy megterhelést róna a családra.

Még fiatal vagy, nincs fogalmad a gyereknevelésről, nem csak annyiból áll hogy néha játszogatsz a mosolygós kistesóddal aztán ennyi. Te úgyis 4 év múlva egyetemre mész, otthon se leszel sokat, a szüleidnek meg még 15-20 évig kell gondoskodniuk legalább a gyerekről, amikor már 70 évesek lesznek!

Tegyél le ezekről a gondolatokról, mert nincs realitás alapja!

2016. máj. 25. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!