Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi baja lehet ennek a gyerekne...

Mi baja lehet ennek a gyereknek? Kezd már ijesztő lenni az egész.

Figyelt kérdés
Bocsi ha kicsit hosszú lesz.A szomszéd kislányról van szó aki kb 1 éve elég sokat van nálunk sokszor vigyázok is rá,néha itt is alszik.8 éves és semmi gond nem volt vele,nekem is van egy 2 éves kislányom szépen eljátszottak.Az egész karácsony előtt kezdődött amikor ellopott tőlünk 2 db karácsonyfa díszt.Otthon megtalálták nála nagyon szégyellte magát vissza is hozta az anyukája kérte h ne szidjam le ők már megtették és többet ilyen nem fordul elő.Pár hete viszont találtak nála egy öngyújtót és megismerték h a mienk.A kislány azt mondta otthon h én adtam neki ajándékba ami persze nem igaz és a szülei se hitték el,de mondták h ők majd elintézik vele.A "komolyabb" bajok viszont pár napja kezdődtek.Hétvégén itt aludt mert a szülei elmentek este otthonról nem tudták hova tenni.Megengedtem a fürdővizemet,tettem-vettem a lakásban mire a kislány szólt h hideg a víz a kádban.Tényleg az volt.Furcsálltam de nem szóltam,leengedtem a vizet újratöltöttem a kádat.Közben a lány bement a fürdőbe és hallottam h elkezd gyorsabban folyni a víz mintha rányitottak volna még.Megnéztem és csak a hideg víz volt megnyitva ő pedig ott állt.Hiába kérdeztem h ez meg mi ő nem tudja,nem nyúlt hozzá.De megszólalt h van vmi a wc-ben.Az illatosító volt ami a csempére volt ragasztva.Másnap megtaláltam a lányom vitaminját a kukában.Tegnap délután megint átjött,a babakocsink tele lett nyomva popsikrémmel a lányom esti gyógyszere pedig a szennyeskosárból került elő.A gyerekem ezeket a dolgokat nem éri el ő nem lehetett.Hazaküldtem a kislányt és mondtam neki h innentől kezdve ne jöjjön át.Persze mindent tagadott.Én pedig el nem tudom képzeni h mi a fene van vele.Szerintetek?
2016. márc. 15. 14:42
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
20 éves
2016. márc. 15. 15:10
 12/18 anonim ***** válasza:
93%

Nem engedném át többet. Nem vagy köteles vigyázni rá, jól kihasználtak eddig is. Mi történt volna, ha pl. a gyereked gyógyszerét nem találod meg?

Oké, hogy fiygelem felkeltés a részéről, de ha esetleg elkezdi bántani is a gyerekedet? Gondolom most jött el nála az a pont, hogy "féltékeny" a gyerekedre, hogy őt nem szeretik így a szülei, testvérei.

Mondd meg a szüleinek, hogy figyeljenek oda a kislányra, mert szerinted komoly gondok vannak vele, és nem tudsz többet vigyázni rá, pláne hogy ottaludjon.

2016. márc. 15. 15:49
 13/18 anonim ***** válasza:
81%

a korábbiakhoz csatlakozva én is azt gondolom, hogy figyelemhiányos. Ahogy írtad, kapásból az jutott eszembe, hogy amikor lopott, leszidták a szülei, tehát végre foglalkoztak vele, csak vele. szóval ismételni kell. egyre cifrábbakat kell csinálni, hogy anya meg apa leüljön vele beszélni, lehetőleg egyre többet.

én nem vigyáznék rá többet. ne adj isten, legközelebb nemcsak kidobja, de talán be is veszi azokat a gyógyszereket. a gyerek nálatok, anyjáék sehol, még csak kórházba sincs jogod vinni, mert tk senkije vagy... persze beviszed, vagy mentőt hívsz, aláírni nem tudsz, mert nem teheted, de ugye ellátják, mert el kell látni... és mire a buliból a szülők odaérnek, vsz már a gyámügy is ott lesz... ezt végig kellene zongorázni a kedves szülőkkel... és utána rájuk bízni, hogy hova teszik a kislányt, amikor nekik éppen "felesleges", és te nem tudod/akarod bevállalni.

2016. márc. 15. 15:59
 14/18 anonim ***** válasza:
94%

Ne engedd át a kislányt szerintem sem,addíg amíg kárt nem tesz a gyerekedben. Ha valami baj történik,téged nem fog vígasztalni,hogy "figyelemhiányos".

A szülőkkel meg beszélnék,ez nem beleokoskodás,hanem észrevétel,miután sokszor te vigyázol a kislányra.

2016. márc. 15. 16:46
 15/18 anonim ***** válasza:
89%
Ne kockáztasd neg hogy valami bajt tegyen a picidben vagy magában.Fordulj a gyermek védelemhez név nélkül is tehetsz bejelentést.Oke hogy sajnálod,de magatokat tarcsd szem elött!!!
2016. márc. 15. 22:00
 16/18 anonim ***** válasza:
Mi lesz, ha a gyógyszert nem a kukába, hanem a teába teszi?!
2016. márc. 16. 13:12
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat!Tegnap is átjött de hazaküldtem.Ráadásul ma beszéltem az egyik barátnőmmel akinek a lánya az ő osztálytársa és mondta h az osztályban is lopkod ezt-azt többek közt az ő lányától is elcsórt már radírokat,ceruzákat.Behívatták már a szülőket is de azok persze nem hiszik el,azt állítják h csak a tanár nem szereti a gyereket ezért mond ilyet.
2016. márc. 16. 13:59
 18/18 anonim válasza:
Persze azért mondják, hogy nem hiszik el, mert nem akarnak törődni a lányukkal. Valószínűleg ők is érzékelik, hogy gond van csak annyira nem törődőek, hogy másra hárítják át a kislány problémáit és ez esetben te vagy az. Én a gyermekvédelmisekhez fordulnék, hiszen nem csak a fizikálisan bántalmazott gyermekek tartoznak hozzájuk. Mert az nem lehet, hogy nálatok meg az iskolában is problémák vannak vele, de otthon egy földre szállt angyal? Hívd fel névtelenül és tegyél bejelentést.
2016. ápr. 7. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!