Mi baja lehet ennek a gyereknek? Kezd már ijesztő lenni az
egész.
Figyelt kérdés
Bocsi ha kicsit hosszú lesz.A szomszéd kislányról van szó aki kb 1 éve elég sokat van nálunk sokszor vigyázok is rá,néha itt is alszik.8 éves és semmi gond nem volt vele,nekem is van egy 2 éves kislányom szépen eljátszottak.Az egész karácsony előtt kezdődött amikor ellopott tőlünk 2 db karácsonyfa díszt.Otthon megtalálták nála nagyon szégyellte magát vissza is hozta az anyukája kérte h ne szidjam le ők már megtették és többet ilyen nem fordul elő.Pár hete viszont találtak nála egy öngyújtót és megismerték h a mienk.A kislány azt mondta otthon h én adtam neki ajándékba ami persze nem igaz és a szülei se hitték el,de mondták h ők majd elintézik vele.A "komolyabb" bajok viszont pár napja kezdődtek.Hétvégén itt aludt mert a szülei elmentek este otthonról nem tudták hova tenni.Megengedtem a fürdővizemet,tettem-vettem a lakásban mire a kislány szólt h hideg a víz a kádban.Tényleg az volt.Furcsálltam de nem szóltam,leengedtem a vizet újratöltöttem a kádat.Közben a lány bement a fürdőbe és hallottam h elkezd gyorsabban folyni a víz mintha rányitottak volna még.Megnéztem és csak a hideg víz volt megnyitva ő pedig ott állt.Hiába kérdeztem h ez meg mi ő nem tudja,nem nyúlt hozzá.De megszólalt h van vmi a wc-ben.Az illatosító volt ami a csempére volt ragasztva.Másnap megtaláltam a lányom vitaminját a kukában.Tegnap délután megint átjött,a babakocsink tele lett nyomva popsikrémmel a lányom esti gyógyszere pedig a szennyeskosárból került elő.A gyerekem ezeket a dolgokat nem éri el ő nem lehetett.Hazaküldtem a kislányt és mondtam neki h innentől kezdve ne jöjjön át.Persze mindent tagadott.Én pedig el nem tudom képzeni h mi a fene van vele.Szerintetek?
Valószínűleg figyelem után vágy, ami már kezelendő.
Így ismeretlenül, a családi háttérrel indokolnám.
Szerintem azt hiszi nem szeretik.
Ez adódhat olyanokból is, ha pl a szülő a gyereket minősíti hogy rossz vagy ès nem a cselekedetet, hogy rosszat tettél. A gyermek elhiszi magáról és azzal a hittel él tovább ami persze meg is mutatkozik rajta.
Ezen kívül számos egyéb ok is vezethet ide ha pl lelkileg zsarolják, v nem törődnek vele, pl a pelenkáját se cserélték, vagy sarokba állítják napokra, sok dolgot hallani szülőkről...
2016. márc. 15. 14:48
2/18 anonim válasza:
Szóval szerintem ő már veszélyeztetett gyermrk kategória.
2016. márc. 15. 14:50
3/18 anonim válasza:
Ezek már beteges, nem normális dolgok. Én nem engedném át.
2016. márc. 15. 14:50
4/18 anonim válasza:
Figyelemhianyos.
Amúgy miért jár át egy relatíve vadidegen, korban nagyon messze levo gyerek hozzátok, pláne miért alszik Ott?
2016. márc. 15. 14:52
5/18 anonim válasza:
Fel akarja hívni magára a figyelmet. Mennyire gyakori, hogy nálad van ez a kislány? Ilyenkor mit csinálnak a szülők? Van kistestvére?
2016. márc. 15. 14:54
6/18 A kérdező kommentje:
Erre én is gondoltam.Érzelmileg eléggé elhanyagolt,a szülei nem törődnek vele,folyamatosan át van passzolva nagyobb testvéreire,az iskolában is rosszak a jegyei.A tesói előtte hangoztatják h mennyire unják már h mindig rajtuk lóg.Barátai sincsenek.Valahol sajnálom őt de haragszom is rá.Mindig figyelem rá,beszélgettem vele ha mentünk vhova sokszor elvittem magammal.Meg jött is mert nagyon szeret nálunk lenni.Otthon viszont nem csinál olyanokat amiket fentebb írtam.
2016. márc. 15. 14:55
7/18 A kérdező kommentje:
A szülei kérnek meg sokszor h vigyázzak rá.Dolgoznak meg buliznak hétvégente.Tudom h nem normális h ilyenek de nem a gyerek tehet róla.És eddig tényleg nem volt vele gond.
2016. márc. 15. 14:59
8/18 anonim válasza:
"A szülei kérnek meg sokszor h vigyázzak rá.Dolgoznak meg buliznak hétvégente.Tudom h nem normális"
Valóban nem normális. Nem vigyáznék a gyerekre többet! Jól kihasználnak.
2016. márc. 15. 15:02
9/18 anonim válasza:
a lopás kimondottan a szeretet-hiányról szó 10 év alattiaknál (és ez pedig a szülők.nevelők részéről) - jellemzően színes ceruzákat színes dolgokat - valami lelki elszürkülés a szeretet hiánya miatt.. A többi a figyelemhiány.
2016. márc. 15. 15:05
10/18 A kérdező kommentje:
Szóval szakember segítségére lenne szükség?Egyébként szóltam a nővérének ő éves h miket csinál de nem nagyon akarta elhinni mert "miért tenne ilyet?".Meg otthon nem csinál ilyesmit.A szülőkkel nem lehet beszélni egyáltalán nem ismerik a gyereküket.Tudom h nem az én dolgom,de egész nap ezen jár az agyam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!