Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan anyuka aki 40...

Van itt olyan anyuka aki 40 évesen vagy afelett szült?

Figyelt kérdés

Elsősorban tapasztalatokra lennék kiváncsi hogy fizikailag mennyivel nehezebb vagy könnyebb-másabb a terhesség és főleg a babázás.Gondolok itt az éjszakázásra,gyerek után futásra stb..Kérem kiméljenek meg azok akik csak azt irnák le hogy bezzeg ők pont okosak voltak és korán szültek,vagy szerintük időben.

Köszönöm

2016. márc. 12. 11:02
 1/10 anonim ***** válasza:
Húgomat 43 évesen, engem 40 évesen. Messze mi voltunk a legegészségesebb újszülött kisbabák az egész újszülött osztályon 😊
2016. márc. 12. 11:04
 2/10 anonim ***** válasza:
Ezek a dolgok ne tartsanak vissza, ha babázni akarsz. Fiatalnak is lehet nehéz terhessége, idősebbnek is lehet könnyű. Nagyon aktív kisfiam van, de azért kilométereket nem kell futni utána. :D
2016. márc. 12. 11:25
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat:)

5 hónapos lesz a kisfiam,a 42-ik szűlinapom után 5 nappal született meg.Azért tettem fel a kérdést mert a környezetemben nincs másik ennyi idős kisbabás anyuka.Nekem ráadásul első baba.Mást se hallok az ismerős "jóakaróktól" csak hogy mennyire nehéz lesz az állandó éjszakai műszak meg ha tud már menni nem fogja birni a derekam a lábam stb..

Eddig csak azt veszem észre hogy mivel a szőnyegen hempergünk,a sok felugrálástól a jobb térdem érzékeny.

2016. márc. 12. 11:31
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem lesz semmi baj. Okosok meg mindig vannak, akár korán szülsz, akár későn, akár egyet, akár többet. Valaki úgyis tutira megmondja, miért rossz úgy, ahogy csinálod. Rájuk se bagózz!

Ui: engem anyukám 23 évesen szült, én az elsőnél 30 voltam. Édesanyám szerint sokkal bátrabb, könnyedebb kismama voltam nála, mert ő babakoromban másoddiplomázott, és hulla fáradt volt mindig.

2016. márc. 12. 13:31
 5/10 anonim ***** válasza:
Az elsö gyermekemet 23 èvesen szültem a màsodikat 34 èvesen a harmadikat 39 èvesen tavaly,tèny ès valò az elsövel egyszerūbb volt a dolog,mostmàr nehezebb minden nekem is fàj a tèdem a könyököm a sok cipelèstöl,viszont türelmesebb vagyok ès tapasztaltabb mint az elsövel.Mindegy,hogy hàny èves vagy az elsö màsfèl - kèt èv kemèny ha hùsz èves vagy ha negyven.Szerintem.
2016. márc. 12. 20:06
 6/10 anonim ***** válasza:

Csak érteném miért gondolja mindenki, hogy lerobbant vén nyanya minden 40-42 éves nő.

Én speciel 41 vagyok, van egy 3 éves lányom. Hetente háromszor simán lefutom az 5 kilométeremet, nem fáj semmim, bírom az iramot, pedig a gyerekem mindig örökmozgó volt, és soha életében nem volt jó alvó... Még tervezek egyet szülni, és nem gondolom, hogy bottal fogok járni utána...

2016. márc. 12. 21:14
 7/10 A kérdező kommentje:
Na igen.Nem bosszankodom rajta én sem,inkább csak a tapasztalat hiánya miatt kérdeztem.Köszi lányok:)
2016. márc. 12. 21:46
 8/10 anonim ***** válasza:
Én is 40 fölött szülő "öreg" anyuka vagyok. Az elsőt is 38 évesen szültem. Nekem nem fáj semmim, mindkét gyereket sokat cipelte/cipelem, még 2.5 évesen is meitaiban vittem túrázni. Éjszakázást si jól bírtam, ami nálunk kiegészült az özön mennyiségű anyatejjel is, amit egy éjszaka kétszer is ki kellett fejnem, ha nem akartam, hogy begyulladjon. Én köszönöm, jól vagyok.
2016. márc. 13. 11:07
 9/10 anonim ***** válasza:

én 44 éves voltam, amikor a kisfiamat szültem. :) ő a harmadik gyerekem, most 8 hónapos.

nekem a terhesség csak a szokásos módon volt nehéz. ugyanolyan problémák voltak, mint fiatalabb koromban... na nem nagy dolgok szerencsére, alacsony vérnyomás, vérszegénység, vashiány, gyakori pisilés, ilyesmi...

a szülés programozott császár volt, de nem a korom miatt, hanem neurológiai ok miatt, nem szabadott erőlködnöm.

nehezen épültem fel belőle, de itt szintén nem a koromat hibáztatom, hanem mert nagyon alacsony a vérnyomásom, és nagyon sok vért vesztettem, az eleve nem sokból.... elájultam amikor megpróbáltak felállítani az ágyból.... 70-es volt a vérnyomásom, alig éltem, 3 egység transzfúziót kaptam, mire 24 óra elteltével úgyahogy fel tudtam tápászkodni.... de még napokig nagyon gyenge voltam, alig akartak hazaengedni.

azóta jól vagyok, az egyetlen negatívum, amit észlelek a korommal kapcsolatosan, hogy fájnak a térdeim, tehát nem tudok térdelni, guggolni. a játszást a babával úgy kell megoldanom, hogy ha ő a földön vagy nagyon alacsonyan van, csak hajolni tudok hozzá, letérdelni nem.

ennyi a problémám. :) szerintem ez még elviselhető.

egyébként a világon semmi más hátrányát nem érzem még egyelőre a koromnak.

nyilván nem tűnök már 20-25 éves fruskának, de reszketeg öreganyónak sem, tök simán "elvegyülök" a többi anyuka között mondjuk az orvosnál.... és meg kell hogy mondjam, nem is tapasztaltam soha egyetlen ferde pillantást, vagy kritikus szót sem! sem orvostól, védőnőtől, kollégáktól, szomszédoktól, stb. mindenki őszintén örült és gratulált a terhességemnek és a babának!

ezzel persze nem akarok senkit felbíztatni, vagy kampányolni meg semmi ilyesmi. de szerintem vannak problémák fiatalon is, meg idősebben is, ezt előre nem tudhatod.

mindenki szüljön akkor, amikor úgy dönt, hogy neki jó.

2016. márc. 13. 22:02
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm:)

Ferde pillantást egyet kaptam csak,megjegyzést annál többet.Nekem két örökbefogadott gyerekem is van egyikűk 23 éves nagylány a fiam pedig 18 múlt.Na az ő volt osztálytársának a kisfia már 2 éves(!),együtt járunk tanácsadásra.Múltkor a fiam is eljött,mert épp ráért és imádja az öccsét.Akkor esett le a kiscsajnak hogy ki vagyok én és mennyi idős lehetek.Még a védőnőnek is feltűnt a dolog,ő mondta hogy a lány nővére is anyuka ott már 3 éves a gyerek.

Egy-két munkatársam jegyezte meg hogy beleestem a manapság divatos "minél később szülök akkor lesz karrierem" hibába.Majd meglátom milyen kinos lesz a fiamnak hogyha a diplomaosztójára bottal,ősz fejjel megyek oda!Nem adok mások véleményére de az az igazság hogy akik nem tudják miért most szültem azoktól a maximum a közömbösség volt.De inkább a negativum.Terhesség alatt is ijesztgettek.No sebaj.Ha egymagam lennék ennyi idős kisbabás anyuka akkor is imádnám a dolgot:)

2016. márc. 13. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!