Mi az oka annak, hogy ilyen sok felelőtlen anyuka van? Fiatalok, tudatlanok? Ti nem akadtok ki az ilyenen?
Pl a Nesquikben nincs koffein.
Amúgy meg engem nem érdekel más anyuka mit csinál, az ő gyereke, az ő életük, pont lesz.rom.
Ha neki úgy jó, hogy nem bírja megvenni az 1500 Ft-os orrszívót, akkor hajrá.
Szerintem ezzel nem kéne foglalkozni.
Én néha azon szoktam ledöbbenni, hogy az újdonsült anyáktól (érdekes, CSAK az anyáktól, az apáktól valahogy nem) olyan mértékű tudást várnak el, mintha csecsemőgondozási szakemberek lennének. Miközben a gyerekorvos, védőnő tényleg csak a legminimálisabb infók átadására szorítkozik, sokszor még ők ketten is ellentmondanak egymásnak. Sőt, olyan is van, hogy a védőnő mond baromságot. Pl. most hallom, hogy egy anyukának a védőnő javasolta, hogy a három hónapos babáját húslevessel etesse. Anyuka meg elhiszi, elvégre a védőnő szakember, miért ne hinne neki? Honnan tudná, hogy a védőnő valószínűleg totál megbolondult, azért mond ekkora ordas marhaságot?
Közben meg tényleg megy az elvárás az anyukák felé, hogy tisztában legyenek az éppen aktuális szoptatási irányelvekkel, a jelenlegi hozzátáplálási ajánlásokkal, fejből tudják, hogy éppen hogyan javasolt fektetni a babát (hason, háton?), gond nélkül tudja, hogy szoptatás alatt ő maga miket fogyaszthat és miket nem ajánlott, hogyan és miben hordozza a babáját, hogy kapásból elutasítson mindent, amire az van írva, hogy "kenguru", mert az káros, de már a hordozókendők és mei-tai-ok világában jártasan lépjen be a szülőszobába is.
Már bocsánat, de honnan kéne mindezt tudnia, ha sosem mondták neki? Vagy alapvető elvárás lenne, hogy mindenki, aki gyereket vállal, az internetet bújja napestig?
Szóval, csak hogy a kérdésedre válaszoljak, nem, én nem akadok ki az ilyeneken. Sokkal kiakasztóbbnak tartom azt, amikor valaki kapásból sopánkodni kezd, meg leteremti a másikat, ha az rosszul (uram bocsá' csak szimplán MÁSHOGY) csinál valamit, és nem segíteni próbál neki, nem tanácsot ad, hanem kioktat, támad, hittérít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!