Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet egy gyereknek...

Hogyan lehet egy gyereknek olyan neve ami nincs az anyakönyvezhető nevek listájában?

Figyelt kérdés
Már 2 ilyen gyereket ismerek, magyar mindkét szülő, Magyarországon születtek, de a keresztnevük nem magyar. Akkor ezt hogyan tudták adni a gyereknek a szülei? Nincs a listán ami minden anyakönyvezhető nevet tartalmaz... gyakorlatilag akkor nem is számít? Bármilyen nevet lehet adni a gyereknek?
2016. márc. 10. 12:28
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
Abban az évben, amikor a fiam született, még Magyarországon nem volt adható.
2016. márc. 11. 11:14
 42/46 anonim ***** válasza:
Jaj utolsó, miután új nevek havonta kerülnek fel a listára, ha a te gyereked januárban született, februárban már az összes kissracot el lehetett nevezni Vincentnek.
2016. márc. 11. 11:16
 43/46 anonim ***** válasza:

kedve #17-es #36-os

nyilván csak a szemem káprázik akkor:

[link]

segítek: 6. oldal legalja

2016. márc. 11. 11:19
 44/46 anonim ***** válasza:
42-es nem érted ami írtam. Amikor a fiam született akkor még Magyarországon nem volt adható név, ezért arra kellett hivatkoznom a magyar anyakönyvezésnél, hogy külföldön született, és csak így engedélyezték. Mivel nem nézegetem azóta az MTA listát, ezért nem tudhatom mi került fel azóta és és mi nem. Egy biztos, ha külföldön születik a baba, akkor nem kell szerepelnie a választott névnek az mta listáján és az írásmód is lehet "magyartalan". Ezt írtam feljebb, ezt pontozták le.
2016. márc. 11. 11:19
 45/46 anonim ***** válasza:
30%

Kedves utolsó, értem én, csak nem ez volt a kérdés.

A kérdező szerint a gyerek Magyarországon született, magyar szülőktől, nem nemzetisegiek - ergo a gyereket nem lehet az általad leirt kivételek szerint anyakonyvezni, csak és kizárólag a Magyar szabályok szerint.

A masik okos meg állítja, hogy a gyereket hivatalosan is Alpacinonak hívják, ami konkrétan lehetetlen.

2016. márc. 11. 11:24
 46/46 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy kettős állampolgár adhat nem magyar nevet is a gyerekének. Mármint ha én magyar és angol állampolgáre vagyok, akkor adhatok angol nevet is a gyerekemnek.
2016. márc. 12. 08:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!