Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet egy gyereknek...

Hogyan lehet egy gyereknek olyan neve ami nincs az anyakönyvezhető nevek listájában?

Figyelt kérdés
Már 2 ilyen gyereket ismerek, magyar mindkét szülő, Magyarországon születtek, de a keresztnevük nem magyar. Akkor ezt hogyan tudták adni a gyereknek a szülei? Nincs a listán ami minden anyakönyvezhető nevet tartalmaz... gyakorlatilag akkor nem is számít? Bármilyen nevet lehet adni a gyereknek?
2016. márc. 10. 12:28
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
64%

Vagy van japán rokonsága, akikről nem tudsz, vagy az egyik felmenő (szülő/nagyszülő) japán nemzetiségűnek vallotta magát.

Vagy engedélyezték, csak még nem került fel a listára.

2016. márc. 10. 13:21
 12/46 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon születtek?
2016. márc. 10. 13:23
 13/46 A kérdező kommentje:

Én egy dolgozó vagyok az iskolában, láttam a szülei papírjait, a gyerekét is, jóban nem vagyunk, de találkoztam már az egész családdal és voltam náluk is egyszer.

A két fura nevű gyereknél amúgy egy a közös, hogy mindkettő család nagyon gazdagnak tűnik. Ha cseles mód nincs névadásra akkor gondolom van az a pénz... másra nem tudok gondolni. De az meg elég gáz, hogy nekik mindent lehet.

2016. márc. 10. 13:23
 14/46 anonim ***** válasza:
65%
én nem hiszem, hogy minden hónapban az összes egyszer kérvényezett nevet beírják az adható nevek közé, egy ismerősöm kérvényezett neve több mint 10 év elteltével került csak be a listába... kedves kérdező te meg ha a pénzük és gyermekük neve után ítélsz meg egy családot háát nem örülnék neki ha a gyermekem iskolájában ilyen emberek dolgoznának...
2016. márc. 10. 13:35
 15/46 anonim ***** válasza:

[link]

ott van, 2009 óta havonta frissül.

És igen, beírnak mindent, mert egy csomó munkát spórolnak meg a havi frissítéssel, pl nem kell foglalkozniuk olyan kérelmekkel, amit máskor, másnál már engedélyeztek.

Az anyakönyvvezető is ebből a listából dolgozik.

2016. márc. 10. 14:14
 16/46 anonim ***** válasza:
100%
akkor biztos valami felmenői oka lehet hogy ezt kapta :) - de a kérdezőtől akkor is gusztustalan, hogy pénzről ír, mert szerinte a gazdagok mindent megvehetnek... :)
2016. márc. 10. 14:18
 17/46 anonim ***** válasza:
67%
Magyarországon születtek a gyerekek? Mert ha nem, akkor adhattak neki bármilyen nevet, ami au adott ország szabályainak megfelel. (nekem így lett a kisfiam neve Vincent)
2016. márc. 10. 14:20
 18/46 anonim ***** válasza:

remélem, hogy mégsem dolgozó vagy egy iskolában, és ilyen papírokba nézegetsz bele és véleményezed őket...és a gazdag családokra féltékenykedsz.

vagyis, most már biztos, hogy dolgozó vagy egy iskolában...:S

2016. márc. 10. 16:51
 19/46 anonim ***** válasza:
30%
30 ezer Ft elintézni. Tavaly előtt született nálunk egy olyan baba, akinek a keresztneve Alpacino lett... Így egybe írva. Tavaly jött megint szülni az anyja, kérdeztem, hogy mi lett végül a neve, mert biztos voltam benne, hogy ezt nem fogja senki engedélyezni. Mondta, hogy ennyibe került elintézni + némi utánajárás.
2016. márc. 10. 18:11
 20/46 anonim ***** válasza:
50%
Ez nem igaz, utolsó, nem engedélyeznek ilyen nevet
2016. márc. 10. 18:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!