Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet egy gyereknek...

Hogyan lehet egy gyereknek olyan neve ami nincs az anyakönyvezhető nevek listájában?

Figyelt kérdés
Már 2 ilyen gyereket ismerek, magyar mindkét szülő, Magyarországon születtek, de a keresztnevük nem magyar. Akkor ezt hogyan tudták adni a gyereknek a szülei? Nincs a listán ami minden anyakönyvezhető nevet tartalmaz... gyakorlatilag akkor nem is számít? Bármilyen nevet lehet adni a gyereknek?
2016. márc. 10. 12:28
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
35%
Ez teljesen komoly pedig. Engedélyezték.
2016. márc. 10. 19:30
 22/46 anonim ***** válasza:
66%
Nem igaz, utolsó, nem kell kamuzni, teljesen értelmetlen
2016. márc. 10. 20:17
 23/46 anonim ***** válasza:
51%
19. válaszoló:tök kamu,amit írsz!Először is,ha tavaly előtt lett engedélyezve,akkor már benne lenne az adható nevek listájába(mert persze nem csak az a baba kaphatja,hanem onnantól,hogy engedélyezték megy a listába).Másodszor,baromira nem 30 ezer ft a kérvény benyújtása,annál jóval kevesebb.Az MTA-hoz ker kérvényt benyújtani,és kb. 5000 ft-ba kerül.
2016. márc. 10. 22:16
 24/46 anonim ***** válasza:
35%
Akkor ne hidd el.
2016. márc. 10. 23:34
 25/46 anonim ***** válasza:
Többen nem hisszük el.....
2016. márc. 11. 00:05
 26/46 anonim ***** válasza:
24%
Én elhiszem, miért hazudna egy névtelen oldalon?
2016. márc. 11. 00:45
 27/46 anonim ***** válasza:
Van, akit a kamu éltet, utolso. A kérdéses név több okból se elfogadható, ebből az első az, hogy nem név. Alpacino, az nem keresztnev, így Magyarországon eleve szoba se kerülhet az elfogadása. A másik meg a kötelező magyar, kiejtés szerinti helyesírás, ami ez esetben alpacsínó lenne. Időről időre írják itt ha valaki félteni a milyen fura neveket ismersz kérdést, hogy ő bizony ismer pl Winettou-t, Nintendo -t, Chucknorris-t, de ez mind kamu
2016. márc. 11. 05:25
 28/46 anonim ***** válasza:
29%
Szülészeten dolgozom. Láttam elég sok olyan dolgot már, amit mások kamunak gondolnának. Be tudnám bizonyítani, de az személyiségi jogokat sértene, és azért nem fogok bajba kerülni, mert egy névtelen oldalon pár idegen nem hiszi el. És szerintem én itt be is fejeztem a magyarázkodást.
2016. márc. 11. 07:20
 29/46 anonim ***** válasza:
41%
Ideje is, hogy befejezd a kamuzast
2016. márc. 11. 07:38
 30/46 anonim ***** válasza:

#17-es

a Vincent adható név Magyarországon.

Ha külföldön is szülsz, de magyar (és nem kettős) állampolgár mindkét szülő, akkor is csak a magyar jogszabályoknak megfelelő nevet lehet anyakönyveztetni.

Ez van. nem annyira különleges a gyerek neve :o

Alpacsinó biztosan nem lehet, bár azt el tudom képzelni (Mint ahogy a kis Rippel Krisztofer Herkules Ferenc is 3 utónévvel él, miközben csak kettő lehet a magyar jogszabályok szerint), hogy anyuka, apuka csak úgy hozzáír egy nevet, ami nem hivatalos, de ők így használják (volt ilyen ismerősöm, aki mondta is, hogy anyakönyveztetni nem engedték anno 40 éve a nevét, így hivatalos iratokban nem, de amúgy mindenhol máshol használja a 2. nevet).

De pl édesanyám és nagymamám is olyan írásmóddal van anyakönyvezve, amivel jelenleg nem lehet (ők ékezettel, én már éekzet nélkül). lehet, akkoriban még nem figyelték ennyire szigorúan.

2016. márc. 11. 08:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!