Nálatok, hogy működik a szülinapozás?
A legszűkebb családunk is nagyon nagy. A férjemnek 3 testvére van,abból kettő családos, egy még otthon lakik. Nekem kettő szintén családdal.
Ha családdal ünnepeljük a kisfiam szülinapját az minimum 30 fő. Ennyi nálunk nem fér. Beülni valahová sem egyszerű ekkora társasággal. Ráadásul nem hiszem, hogy élvezné a kicsi, ha egyszerre letámadná az összes rokon.
Arra gondoltam megünnepeljük hármasban.
Anyósom szerint ez hülyeség, mert úgy is jönni fognak felköszönteni a gyereket és ciki lesz, hogy nem készültem. Pláne, hogy hétvégére esik.
Szerintetek, mi lenne a megoldás?
Készüljek egy kis sütivel? Nyilván nem ebéd időben esnek be. De tényleg mit csinálok, ha egyszerre akarnak jönni. Osszam be őket? De, hogy?
Azért nem illik "csak úgy" beállítani, tehát igen, be lehet osztani őket, hogy nagyszülő (otthon lakó tesóval) jöjjön át ebéd előtt (aztán usgyi haza), tesók az unokatesókkal jöjjenek ebéd után... család másik része másnap.
nyilván torta 1x lesz, amúgy készülsz mittudomén rágcsálnivalóval, üdítővel... úgysem enni mennek, hanem a gyereket köszönteni.
Nálunk:
Anyós, após, 2 dédimama, 1 dédipapa, nekem 2 tesóm, párjaikkal, 1-iknél van gyerek.
Így 11 felnőtt 2 gyerek lesz.
Régebben férjem húgáék is jöttek, most már nem vagyunk beszélőviszonyban velük. Így ők kimaradnak ebből.
Szerintem ha nálatok ilyen sokan lennétek, akkor tartsátok csak nagyszülőkkel. És amikor a testvéreitek mennek köszönteni, legfeljebb készülsz egy kis sütivel, üdítővel, és ennyi.
Mindegy, hogy nálunk hogy működik.
A ti esetetekben úgy oldanám meg, hogy lenne egy szűk szülinapozás veletek és a szüleitekkel. Ebéd, torta, stb.
A testvéreknek pedig megmondanám, hogy beszéljék meg, hogy melyik nap ki látogat meg. Pl. szombat délután beugranak a te testvéreid 2-3 órára. Vasárnap napközben pedig a férjed testvérei.
Őket édes és sós sütivel, valamint üdítővel várnám. Esetleg fasirtgolyók vagy valami. A lényeg, hogy hidegtál.
Így megvan az ebéd, torta szűkebb körben. A többiek pedig beugranak 2-3 órára és mivel két napon ezért nem lesz túlzsúfolt. Egyébként nem is biztos, hogy mindenkinek jó lenne a hétvége..ők majd mennek következő héten felköszönteni.
Mi külföldön élünk, itt a rokonok, barátok egy héttel előtte érdeklődnek, hogy mikor jöhetnek köszönteni. Nálunk mindig vasárnap van az ünneplés, ilyenkor egész nap jöhetnek, egyedül annyi a feltétel, hogy aki maradni szeretne vacsorára, az jelezze előre, hogy legyen elég étel,.
A helyedben az egyikotok családját szombatra, a masikotoket meg vasárnapra hívnám meg.
Én tudom, hogy nem vagyok normális, de én bevállalom. Úgy szoktuk, hogy a nappalit teljesen kipakoljuk semmi csak az asztalok vannak bent, 25-en vagyunk összesen.
Nálunk így szokás és a kicsi el se tudja képzelni, hogy milyen az ha nem ennyien vannak...
Ha nincs hely, vagy nem akarsz kínlódni vele, én idén úgy oldottam meg (mivel nemsokára megszületik a kistesó), hogy az egyik játszóházzal megbeszéltem, hogy egy teremben lennének a családtagok egy óra csúsztatással pedig megérkeztek a kisbarátok is... Az idősebb rokonok hazamentek, a tesóink meg gyerekestől játszottak...
Beosztani gondolom ugy lehet, hogy a te ágad egyik nap férjedé másik nap....
Bár én ragaszkodnék az együtt töltött szülinapokhoz :)
Semmi gáz nincs abban, hogy ha hármasban ünneplitek. Elvégre ti egy külön család vagytok.
Meg aztán attól, mert eljönnek köszönteni, attól miért kell nagy felhajtást csinálni?
Mi sem szoktunk.
Az, hogy megkínálod őket valami innivalóval, esetleg sütsz egy kis süteményt, vagy pogácsát, vagy mit tudom én, de ha egyszer nincs tartva nagy családi körben, akkor biztos nem főznék azért 30 főre ebédet, csak mert jönnek köszönteni.
Meg aztán vajon a családod többi tagja, pláne ahol szintén gyerekek vannak, mondjuk anyósod részéről, vajon ott is minden évben 30 fős szülinapi ünnepség van?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!