Mi lehet az oka, hogy a szoptatás befejezése után hízni kezdtem? Járt valaki így?
Elképzelhető, hogy a szoptatás még annál is több energiát követelt a testedtől, mint amennyivel most kevesebbet juttatsz be a táplálkozással és dolgozol le a tornával. Rólam legalábbis rohamosan olvadtak le a kilók szoptatás alatt, pedig még leírni is bűn, hogy miket és mennyit ettem, csak akkor állt meg a fogyás ugyanannyi étel mellett, amikor már csak altatásokhoz volt mellen a fiam. De hízni egészen addig nem híztam.
Vedd mindezek mellé, hogy a hormonrendszer átalakulása is közrejátszik.
Kérdés,hogy centiben is megnyilvánul-e a hízás vqgy csak a mérlegen mérted.
A zsír és az izom ugyanis nem egyforma súlyú. Azonos térfogat mellett az izom nehezebb.
SZoptatás alat csúcsformában voltam, jól néztem ki, cca 3 hónap alatt elértem a szülés előtti súlyomat. És tényleg mindent ettem.
13 hónapig szoptattam, és utána, ahogy abbahagytam, hiába figyeltem oda a táplálkozásra, lényegében havi 2 kiló ugrott fel. Bármit tettem, tornáztam, futottam, nem ettem... pik-pakk elértem a szülési súlyomat :'( Most ott tartok, hogy komoly önfegyelem kell, hogy legalább tartani tudjam és ne hízzak tovább.
Nemrég derült ki, hogy talán pm-alulműködés is lehet a hátterében. most szedem a letroxot, szedtem d-vitamint, merckformint, és sok év kínlódás után végre lefelé mozdult a mérleg. Remélem, tendenciát mutat, nem csak véletlen volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!