A ti munkahelyetek mennyire toleráns a gyerek miatti hiányzásokért?
Októberben kezdtem dolgozni egy új munkahelyen, új szakmában.
Eddig vendéglátásban dolgoztam, nem ismertem a szabadság, táppénz, betegszabadság fogalmát.
Most pénzügyi ügyintéző vagyok, és többször előfordult, hogy szabadságot kellett kivennem, mert beteg a gyerek, táppénzen is voltam miatta 2 hete, és most is beteg. Elvileg a hétfőt vettem csak ki, de ma is itthon vagyunk. Holnap már dolgozok.
Viszont szombat is munkanap, akkor meg azért nem tudok menni, mert nincs bölcsi...
Több kisgyerekes van a munkahelyemen, és úgy néz ki nekik nem gond, de néha már én "szégyenlem magam", hogy már megint nem tudok menni a gyerek miatt.
És csak 1 gyerekünk van. Akinél több van, és ez fokozódik, az hogy oldja meg?
1-ik oldalról vannak csak nagyszülők, ők is 130 km-re, szóval napi szinten nem tudnak besegíteni.
Egészen pontosan TB és Bérügyintéző tanfolyamot végeztem.
Sehova nem vettek volna fel 0 munkatapasztalattal, rengeteg helyre küldtem önéletrajzot...
Aztán véletlenül futottam össze az egyik volt tanfolyami csoporttársammal, aki irodavezető egy cégnél, és kerestek pénzügyi ügyintézőt. Ő látta a tanfolyamon, hogy jó vagyok benne, ezért felajánlotta az állást.
Szóval így lett munkám. Amúgy tuti nem találtam volna.
Sajnos ennyire fontos a gyakorlat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!