Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mért vállalnak az emberek...

Mért vállalnak az emberek gyermeket? Te vállalnál? Azt hiszik, hogy majd velük lesz öreg korukban, rájuk néz, ápolja őket? Vagy ezzel akarják kipótolni az űrt az életükben?

Figyelt kérdés
2016. febr. 29. 19:25
1 2
 11/20 anonim válasza:
39%

1, Mert attól felnőttnek érzik magukat; mert a társadalom konvencióit "jó" követni; egy kisebb része pedig valóban azért, mert tényleg szeretni, tanítani is tudná őket.

2, Nem vállalok.

3, A mai világ nem erről szól, de nincs reménytelen eset... A szülő hozzáállásán is sok múlik, hogy a gyereke hogyan viszonyul majd idős korában hozzá.

4, Részben az űr kitöltésére is szolgál a gyerek. Bár nem tudom miért kell, ha az élet így is sokunknak inkább büntetés, mint "paradicsom".

2016. febr. 29. 20:04
 12/20 anonim ***** válasza:
37%
Nem tudom. Még nem sikerült eldöntenem én akarok-e vagy sem. Nem érdekel az "ösztön" , a biológia. Mert egy fas.zság. A szerelmet sem értem miért kötötte valaki a gyerekhez.... Semmi köze hozzá, olyan értelemben, hogy azért mert szerelmes vagyok a Pistába...még nem akarok gyereket csinálni és nevelni 20 évig. Nálam ez sosem függött össze. 31/nő
2016. febr. 29. 20:55
 13/20 anonim ***** válasza:
57%

Magyaràzzam a vaknak, hogy milyen a szivàrvàny? :)

A màsodikat vàrjuk. Tudod, egy gyerek olyat tud adni, amit màshol sehol nem kapsz. ("Anya, te vagy a legjobb anyukàm a vilàgon") Làtni, ahogy nő, okosodik, kinyìlik előttr a vilàg-és ennek részese lehetsz. Mint egy növény, ami a te munkàd nyomàn viràgzik. Mint egy mestermű :) Nincs űr az életünkben, legalàbbis amìg nem volt gyerek, nem éreztem, hogy hiànyzik valami. És igen, ha majd öreg leszek, remélhetőleg ràm nyitjàk majd az ajtót. Ha nem, akkor valamit nagyon elcsesztünk...

2016. febr. 29. 22:32
 14/20 anonim ***** válasza:
55%
Nem,én/mi már nem vállalnék.Mivel van 3,és a 40-es éveink közepén járunk.Baromira nem azért akartuk Őket,hogy majd öreg korunkban ápolnak,segítenek minket,és űr sincs az életünkben.Mi az egymás iránti szerelemből,szeretetből vállaltuk,mert akartuk,hogy utódaink legyenek.A legnagyobb 24 éves,külföldön egyetemista(már 4 éve).Reméljük nem is jön haza(ezzel már kizártuk az ápolást,ránk nézést),mert kint sokkal több lehetősége van!A másik 2 gyerek még kicsi,de Őket is meg tudjuk támogatni.Momentán oktatással,különórákkal,aztán majd lakással.Ha olyan állapotban leszünk inkább 24 órás nővért fizetek,de nem várom el,hogy (bármelyik) gyerekem legyen az ápolóm....
2016. febr. 29. 23:20
 15/20 anonim ***** válasza:
42%
Egyik gyerekem tervezésekor sem volt olyan gondolat a fejemben, hogy majd öreg koromban ápolni fog. 20 és 28 éves voltam, amikor születtek, ebben az életkorban még nem hinném, hogy általános lenne, hogy valaki azon mereng, mi lesz majd öreg korában. De javíts ki, ha tévednék. Űr meg aztán végképp nem volt az életemben :D Mindkét gyerekem elég pörgős életszakaszomban érkezett meg hozzánk, nem azt éreztem, hogy üresség lenne, hanem azt, hogy van bennem annyi energia, annyi szeretet, hogy abból bőven jut még egy családtagnak :) Mondjuk én amúgy is ilyen vagyok, valószínűleg ezért dolgozom segítő szakmában.
2016. márc. 1. 09:06
 16/20 anonim ***** válasza:
32%
Érdekesen gondolkodsz. Először is belénk van kódolva,biológiailag a szaporodás,nem mindenkinél,de a természet amúgy is szelektál. Jó dolog ha gyereked van,és ha megtaláltad a párod,akkor nagyon szeretnéd,hogy a szerelmeteknek gyümölcse is legyen. Ez a természet rendje,abszolút nem jutott eszembe,hogy öregkoromban mi lesz,ki lesz velem.
2016. márc. 1. 14:06
 17/20 anonim ***** válasza:
82%

16!

Azért ez a gyümölcsös rész sem igaz mindenkire. Pont úgy, mint a biológia ösztön beindulása.

Én 12 éve megtaláltam a párom...mégsem akarok feltétlenül "gyümölcsöt". Konkrétan soha ilyen okból eszembe sem jutott a gyerekvállalás...

2016. márc. 1. 14:29
 18/20 anonim ***** válasza:
50%
Egy szóval nem írtam,hogy igaz mindenkire,nem baj ha nem mindenki szaporodik.
2016. márc. 1. 14:41
 19/20 anonim ***** válasza:
25%
Egyszerűen azért, mert ez is az élet értelme. Ahogy megölel, szeretget, akármilyen is vagy, azt nem lehet semmivel pótolni. És mert jó látni, ahogy fejlődnek, okosodnak meg ilyenek..
2016. márc. 6. 14:58
 20/20 anonim ***** válasza:
46%

Ezt nem lehet racionálisan nézni. Sőt, nem is szabad.

A gyerek maga a költészet, dalol az ember lelke, ha csak ránéz. És ránéz a párjára, és egyre jobban szereti. A gyerekben a párját, a párjában a gyerekét.

Valami meghatványozódik a szülőkben ahogy gyerekük lesz. Nem lehet elmagyarázni, érezni kell. Mint ahogy a semmire nem hasonlító újszülött illatot is. Hogy valami olyan adatott az embernek, ami hihetetlenül csodálatos.

Vannak gyerekeim. Nem éreztem, hogy űr lett volna előtte az életemben. De olyan sok mindent szerettem volna továbbadni, és nem csak bárkinek, hanem a gyerekeimnek.

Remélem, hogy öregen is "rám fognak nézni", de ha nem, nem baj. Elég nekem az emlékezés is, hogy mikor mi hogyan volt.

2016. márc. 15. 06:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!