Mért vállalnak az emberek gyermeket? Te vállalnál? Azt hiszik, hogy majd velük lesz öreg korukban, rájuk néz, ápolja őket? Vagy ezzel akarják kipótolni az űrt az életükben?
1, Mert attól felnőttnek érzik magukat; mert a társadalom konvencióit "jó" követni; egy kisebb része pedig valóban azért, mert tényleg szeretni, tanítani is tudná őket.
2, Nem vállalok.
3, A mai világ nem erről szól, de nincs reménytelen eset... A szülő hozzáállásán is sok múlik, hogy a gyereke hogyan viszonyul majd idős korában hozzá.
4, Részben az űr kitöltésére is szolgál a gyerek. Bár nem tudom miért kell, ha az élet így is sokunknak inkább büntetés, mint "paradicsom".
Magyaràzzam a vaknak, hogy milyen a szivàrvàny? :)
A màsodikat vàrjuk. Tudod, egy gyerek olyat tud adni, amit màshol sehol nem kapsz. ("Anya, te vagy a legjobb anyukàm a vilàgon") Làtni, ahogy nő, okosodik, kinyìlik előttr a vilàg-és ennek részese lehetsz. Mint egy növény, ami a te munkàd nyomàn viràgzik. Mint egy mestermű :) Nincs űr az életünkben, legalàbbis amìg nem volt gyerek, nem éreztem, hogy hiànyzik valami. És igen, ha majd öreg leszek, remélhetőleg ràm nyitjàk majd az ajtót. Ha nem, akkor valamit nagyon elcsesztünk...
16!
Azért ez a gyümölcsös rész sem igaz mindenkire. Pont úgy, mint a biológia ösztön beindulása.
Én 12 éve megtaláltam a párom...mégsem akarok feltétlenül "gyümölcsöt". Konkrétan soha ilyen okból eszembe sem jutott a gyerekvállalás...
Ezt nem lehet racionálisan nézni. Sőt, nem is szabad.
A gyerek maga a költészet, dalol az ember lelke, ha csak ránéz. És ránéz a párjára, és egyre jobban szereti. A gyerekben a párját, a párjában a gyerekét.
Valami meghatványozódik a szülőkben ahogy gyerekük lesz. Nem lehet elmagyarázni, érezni kell. Mint ahogy a semmire nem hasonlító újszülött illatot is. Hogy valami olyan adatott az embernek, ami hihetetlenül csodálatos.
Vannak gyerekeim. Nem éreztem, hogy űr lett volna előtte az életemben. De olyan sok mindent szerettem volna továbbadni, és nem csak bárkinek, hanem a gyerekeimnek.
Remélem, hogy öregen is "rám fognak nézni", de ha nem, nem baj. Elég nekem az emlékezés is, hogy mikor mi hogyan volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!