Mennyi jövedelemmel biztonságos gyereket vállalni?
Figyelt kérdés
Mennyi havi jövedelem,megtakarítás kell hozzá? Egy àtlagos, normális csalàdi élethez?2016. febr. 27. 12:38
21/25 anonim válasza:
Első vagyok .Emlékszem mikor 6 éves koromban nem kaptam szemüveget,de baromi rosszul láttam ,mert a szüleim nem tudták volna kifizetni a számlákat meg nem lett volna mit enni ha szemüveget vesznek .Mi is kb 120 ezer forintból éltünk és semmilyen megtakarításuk nem volt és nekik sem segítettek a szülők .És arra is emlékszem mikor egy betegséget diagnosztizáltak amit nem állt a biztosító és ki ki kellett fizetni ,és emlékszem anyám meg apám kétségbeesett arcára ,hogy majd most mi lesz velünk megoldották vettek fel hitit aztán mikor elkezdtek jobban keresni akkor meg a hitit törlesztették ,liszt érzékeny vagyok gondolhatod akkor kedves betű mennyibe kerülhet az étkezésem 120 ezer ft hoz képest .Szóval tisztában vagyok vele mert éltem gyermekkoromban annyi pénzből egyke gyerekként még sem tudtak sokszor alap dolgokat megadni ,attól függetlenül szeretem a szüleimet de felelőtleneknek tartottam ,tartom őket .Tudom mi az a nélkülözés és ,hogy örültem mikor valaki kinder csokit vett nekem ,mert a szüleimnek hónapvégre nem telt volna rá .Igen is kell készülni egy gyerekre én így gondolom kell,hogy legyen némi megtakarítás ,mert mi van ha épp valaki munkanélküli lesz vagy egy betegség vagy bár mi közbe jön.Nekünk sincsen semmilyen szülői segítségünk.Az pedig,hogy írtad ,hogy csak az jó a családanya szerinted aki dolgozik,akinek pedig nem kell mert a férje elegendőt keres az nem lehet jó családanya ? Ezen tudnák veled vitatkozni ,mert ismerek olyan hölgyet aki 3 gyermeket nevel és nekik él minden perce róluk szól és nem akar nem is kell neki dolgozni én is gondolkozom ,hogy majd 3 év múlva dolgozzam e vagy majd otthon maradjak a gyerekkel .Akkor én kevesebbet érek ?
22/25 Betu válasza:
Na végre az utolsó hozzàszóló nagyon jól megfogalmazta. Köszike! Én elfogadom ha valaki gazdag, csak nem mindegy hogy, hogy gazdagodott meg, vagy ki àltal.
24/25 Betu válasza:
Első félreérted, màr bocs, de én arra gondoltam, hogyha valaki fiatalon egy vén gazdag hapsival van! Szerinted az ilyenek àltalàban azért vannak velük, mert jaj de boldog vagyok! NEM! Hanem mert milyen boldog vagyok hogy mindent "alàmtesznek" ilyenek a rib...ok! Sajnos én sok ilyen "anyàt" ismerek. Na jó én ezzel a témâval végeztem. Ez lehetne véget nem érő eszmefutattàs.
25/25 anonim válasza:
Abszolút egyet értek a 19. válaszolóval!2 hete derült ki,hogy a legkisebb(3.5 éves) gyereknek valami gond van a szemével.Választhat az ember:vár 2-3 hónapot az sztk-s vagy kórházi vizsgálatra,vagy megy magánba.Mi a magánt választottuk.2 nap múlva megvolt a diagnózis,5 nap múlva a szemüveg.És ez a mutatvány összesen 60 ezer ft volt(vizsgálat 20 ezer,szemüveg 40 ezer).A középsőnek fogszabályzó kellett,az 120 ezer ft volt.Nem tudom ezt mondjuk havi 120 ezerből hogyan lehetne megoldani.Egy sima gyógyszertári vásárlás 10 ezer ft!Nekünk 3 gyerekünk van,a 40-es éveink elején járunk.A havi bevételünk olyan 400-500 ezer ft,hitelünk egyáltalán nincs,mindketten magánvállalkozást viszünk.Ebből simán tudunk "eltenni".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!