Mennyi jövedelemmel biztonságos gyereket vállalni?
"Akkor az a pàr màr ne is vàllaljon gyereket akinek összesen nettó 120.000 Ft az összjövedelme vagy néha annyi sem?"
Ha nem akar pofára esni és hó végén messiásként várni a családi pótlékot, mert vmi közbejött, akkor őszintén? NE!
Szép hogy állításod szerint kijöttök (egyébként nem a márka számít, a drogéria noname kozmetikuma pl. sokszor sokkal jobb mint a nagy márka), de pl. ha a mi kisfiunkat dobta volna nektek a gép, akkor nálatok nélkülözne (csak a havi fix gyógytornája 30 - és nincs nagy baja).
Akkor az a pàr màr ne is vàllaljon gyereket akinek összesen nettó 120.000 Ft az összjövedelme vagy néha annyi sem? Akkor mi igen felelőtlenek voltunk!? Nekünk is van egy babànk és eddig mindent megkapott amire úgy éreztük, hogy szüksége van. Nem olcsó pelenkàt adok rà,minden tisztàlkodó szere màrkàs, külön jó minőségű ételt főzök neki. A magyar emberek nagy része nem több szàzezerből él és mégis tisztességesen fel tudja nevelni a gyermekét. Ha a magyarok többsége arra vàrna, hogy meggazdagodjon akkor lassan kihalnànk. Az igaz szeretet az ami nagyon fontos, és azt nem lehet pénzzel megvàsàrolni. Azok a nők akik meg azért àllnak össze valakivel mert gazdag és így azt hiszik minden meg van oldva tévednek az ilyenekre egy szó van kitartott. Sok olyan nőt ismerek akik gyereket vàllaltak de a szoli meg a luxus mindennél fontosabb nekik. Az ilyeneknek a gyerek is csak divat. Felháborító, hogy micsoda meglàtàsok vannak.
Betu:
Igen, az a pár ne vállaljon gyereket, akinek még a nevetséges 47e Ft/fő jövedelme sincs meg!!!!
Egyáltalán hogy lehet 120e Ft jövedelme egy PÁRNAK??? 60e Ft-ot kerestek fejenként? Vagy te is olyan nő vagy, aki tervezetten csak gyes-re szült?
Tudod, a LÉTMINIMUM és a gazdagság között elég tágas hely van, középosztálynak hívják. Az itt élők tisztességesen dolgoznak, adót fizetnek, amiből aztán a nők a szülés után visszakapnak valamennyit, amit gyed-nek hívnak és a gyerek 2 éves koráig jár. Megsúgom, a max. összege közel annyi, mint a ti havi bevételetek...
Tehát szó nincs aranyásókról, csupán felelősségteljes gyermekvállalásról, amiből a nő anyagilag is kiveszi a részét és nem a férfitől várja, hogy akkor tartsa el őt is...
Nem kéne rögtön letámadni és kígyót-békát kiabálni arra, aki nem a létminimum alatt él, ez nagyon gyerekes viselkedés!
El sem tudom képzelni amúgy, hogyan lehet 120e Ft-ból rezsit fizetni, minőségi táplálkozást folytatni, meg úgy általában véve minőségi életet élni.
MINŐSÉGI ÉLET, tudod egyáltalán mi az? Nem az, hogy mindenből márkásat veszel, az inkább csak önámítás. Minőségi élet az, ahol mindenre jut, amire kell, egészséges és tápláló az étkezés, minőségi a ruházat és a cipő, kultúrára és szórakozásra is marad mellette gond nélkül és a megtakarítás sem jelent gondot.
Nem is értem, hogy tudnak emberek úgy élni, hogy egy fillérjük sincs félretéve?
Képzeld, mi a ti havi jövedelmetek 2,5-szeresét tesszük félre, készpénzben, számlán tartva és többféle hosszú távú megtakarításban (lakáskassza, életbiztosítás, nyugdíjbiztosítás) és még így is eszembe jut időnként, hogy ha ne adj isten történne valami baj, akkor elég lenne-e...
Mind a ketten dolgozunk, 2 gyerekünk van, akikre max. gyed-et kaptam, de még így is megrogyott akkor a családi kassza. Iskolások már és szerintem neked fogalmad sincs, hogy mennyibe kerül egy gyerek MINŐSÉGI felnevelése! Mindketten leigazolt sportolók, a tagdíj, a felszerelés mind olyan dolog, amit minimálbérből nehezen lehetne megadni a gyerekeknek, ill. csak más dolog rovására. Az egyik gyerekünk szemüveges és táplálékallergiás, a másik lúdtalpas. Egy jó gyerekszemüveg kb. 30e Ft, a diétás étkezés is sokban van, egy normális cipő is 10e Ft. Középiskolában még több lesz a felnevelésük, a felsőoktatásban pedig határ a csillagos ég...
Szerintem az a felháborító, hogy emberek a semmire vállalnak gyereket és még büszkék is erre és még ők nézik le azokat, akik többet keresnek!
"Akkor az a pàr màr ne is vàllaljon gyereket akinek összesen nettó 120.000 Ft az összjövedelme vagy néha annyi sem?"
Most komolyan ugye ezt te sem gondolod komolyan ?!Ennyi pénzből még is ,hogyan tudnád megadni a gyerekednek a minőséget,szerintem te tisztában sem vagy vele ,hogy az még is mit jelent.A luxus meg szolis és gazdag nőkre mondok ellen példát!Szülök gyereket nem baj ha nem tudjuk normálisan felnevelni pl.te !Még is hogyan lehet valaki ennyire igénytelen és meg felháborodik arra aki tesz azért,hogy legyen pénze és megfontoltan vállal gyereket.Idézlek :minden ember arra várna,hogy meg gazdagodjon szóval te tik a sült galambot várjátok a szátokba és irigykedtek azokra,akik meg gazdagodnak,mert vannak akiknek csak úgy bele esik ???Mindenért tenni kell.
"kapok nettò 120 ezret...és még jò dolgom van.."
Nincs jó dolgod. Közgazdászként ez nevetséges. Zsebpénzkategória még K-Mo.-n is.
Én is ilyen szarul keresek közgazdász végzettséggel (ÁH-s könyvelőként), de csak azért valamit valamiért alapon bevállaltam, mert a kisgyerekeseket itt jobban tolerálják és rugalmas a munkaidő.
Igen, 100e Ft nem sok, ha belegondolsz. Ebből kell fedezni a hirtelen felmerülő költségeket, ami lehet pl. háztartási gép csere, autójavítás, munkanélküliség, betegség vagy még rosszabb.
Ill. vannak előre tervezhető költségek, pl. nyaralás, karácsony, születésnap stb.
Ill. hosszú távra is jó, ha van tartalék, ami biztonságérzetet ad. Mi pl. fizetünk lakáskasszát és van 2 életbiztosításunk, ami a gyerekek 18 éves korában jár le, ezeket az ő jövőjük érdekében kötöttük, hogy ne a nulláról induljanak, mint mi annak idején. Persze nem sok még ez sem, de mondjuk ha lesz legalább kettőjüknek egy lakása és finanszírozzuk a felsőoktatásukat, akkor már nem úgy járnak mint mi, akik suli mellett dolgoztunk, hogy a tanulmányainkat és az albérletet fizetni tudjuk...
A nyugdíjról nem is beszélve, mert sajnos a mai 30-40-es korosztály már nem nagyon számíthat állami nyugdíjra és most még mindig könnyebb előre gondolkodni, mint 20 év múlva...
Betu, drága, de a kérdés nem az volt, hogy mennyi a minimum, amiből már el lehet vegetálni (ha mákotok van és nem beteg soha senki), hanem az, hogy mennyi az a jövedelem, amihez NEM kell varázslónak lenni, hogy megélj!
Mennyi az annyi, amiből nem az a napi kérdés, hogy a gyerek kaphat-e pl.: fogszabályzót (TB-vel is 60-70 ezer) anélkül hogy éhen vesznének már hó közepén, vagy sem.
Hiába az egymásnak támadás!
Miért nem lehet elfogadni hogy van akinek milliókra van szüksége míg mások boldogulnak 120ezerből is!
Képtelenség minden kiadásra felkészülni! A legtöbb család nem keres százezreket.Sajnos vanaki segélyre is bevállalja...
Fontos a megtakarítás igen de kissé túlzás havi 100ezer minimum félretenni.Nem hiszem hogy nem lehet elfogadni azt hogy sajnos nem minfenkinek adatik meg a többszáz ezres fizetés.
A válaszadók életében,gyerekkorában minden tökéletes volt?Sosem kellett lenondani bizonyis dolgokról?
Lassan 30leszek..Volt amikor csak kakaó meg vajaskenyér volt bár sosem éheztünk mert nem volt egyik szülőmnek munkája.Majd megoldódott az átmeneti probléma és megkaphattam a vágyott nike cipőt.Volt olyan év hogy Párizsba utazhattam az iskolával de aztán két évig csak a városi strandon nyaraltam.Mert mem jutott mindig mindenre.És ez rendben is volt.Ha beteg voltam mindig kaptam gyógyszert,sosem szenvedtem az alap dolgokban hiányt és azért extra élményeim is lettek.Sportoltam is,bár nekem sokáig no name melegítőn és cipőm volt és akkor is ugyanúgy edzettem mint aki talpig adidasban..nem kerestek jól a szüleim mindig is inkább a kőzépréteghez tartoztunk inkább mégis felnőttem.
Mindent meg akarunk adni a gyerekeknek valóbN,de nem megy minden.Csak akkor vállaljunk gyereket ha: mindig márkás új ruhát ksp,drága hobbi,nyaralások,jó iskola,jogsi,autó,egyetem azmellett albérlet,almás telefon,air max és társai lakás balkagásra na meg hozzá pénz is??????ez nem így működik........
Szánalmas már ez az egész.Mindenki döntse el felelősségteljesen hogy hány gyereket tud felnevelni egészséges körülmények között.Mindig van lemondás.Sosincs olyan hogy mindenre jut bőven stb.Ez keveseknek adatik meg el kéne fogadni!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!