Hogyan csinálhatnék házi orrszivòt a lányomnak?
Nagyon náthás lett sajnos és nincs orrszìvònk. Venni nemtudok. Esetleg nurofenes adagoló?
Kérem mindenki a kérdésre válszoljon, alázástol és véleményezéstől nem leszek előbbre. Köszőnóm.
Az orrszívónak pont az a lényege, hogy a kialakítása miatt (kúpos végű) vákuumot hoz létre. Fecskendővel és szívószállal ez nem megy, mert mellette jár a levegő. Ami azzal kijön, az kifolyna magától is. A veszélyesebb, tapadósabb rész ugyanúgy bent fog maradni.
Menny idős a gyerek? Orrfújásra nem képes valamennyire?
Utolsó, szerintem nem helyes amit írsz. Persze most boncolgathatnánk, hogy mit értesz vákuum alatt, mert több definíciója is létezik, de hétköznapi értelemben vákuumnak a légköri nyomásnál kisebb nyomást nevezzük.
Ezt az állapotot a szívószálas megoldás is létrehozza, bár nyilván nem ugyanolyan mértékben (és ezt írtam is fentebb).
A kúpos kialakításnak inkább áramlástani jelentőségei vannak szerintem, de ebbe ne menjünk bele .. :)
Nem csak az jön ki, ami magától is kicsorgott volna, a tapadósabb részek is kiáramlanak. Tapasztalat.
a golyóstollas válaszoló voltam.
(meg persze pusztán logikus is ez a kialakítás, de talán már túl is van tárgyalva)
Kérdező, hosszútávon tényleg találj ki valami megoldást erre, ha más nem, nézelődj jófogáson, facebookos adás-vétel csoportokban, és keress valami olcsóbb porszívót, mert még többször szükség lehet rá.
Porszívót nem, de orrszívót tudok venni amihez nem kell porszi :)
Férjem nem engedte meg hogy megpróbáljam szívószállal, úgyhogy még mindig ugyanott tartunk. Imádkozom hogy ne legyen baj belőle. Most először beteg a kislányom. Felelőtlen voltam, többet ilyen nem fordulhat elő. 2 éves a kislányom, de abszolút nem hajlandó fújni az orrát, akárhogy magyarázok neki, ő csak szívja felfele. Adtam neki egy kis tormát, így jött ki minimális mennyiségű váladék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!