Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Babysittert hívnátok ilyen...

Babysittert hívnátok ilyen esetben, vagy maradnátok otthon?

Figyelt kérdés

A helyzet kényes. Nagymamával együtt lakunk, családi házban, el is férünk. Viszont feszült a kapcsolat, nem ecsetelném részletesen, de főleg a nevelés terén nem értünk egyet. 2 gyerek van. Nem szoktuk igénybe venni a segítségét, bár boldogan vállalja felügyeletet, sajnos rosszak atapasztalataink. Gyakorlatilag alkalmatlan erre a feladatra. Nemrég 1,5 órára mentünk el kettesben a férjemmel, de romban volt 3 szoba mire hazaértünk, és ez csak a kisebbik rossz volt. Nem túlzok. Nálunk vannak határok, szerintem sok volt benne a szándékosság. Most sem túlzok, bár tudom, hpgy hihetetlenül hangzik, normális családban ilyen nincs.

A lényeg, hogy ha szeretnénk kettesben elmenni, babysittert kell hívnunk, hogy biztonságban tudjam a gyerekeket, mamára nem lehet hagyni.

Mivel együtt lakunk, ez olaj lenne a tűzre szerintem, de talán ellenkező jatással is járhat. Erre kicsi az esély.

Kérlek ne írjátok, hogy költözzünk, erre nincs esély és a kérdésre sem válasz. De tudom, az sokmindent megoldana...

2016. febr. 25. 21:03
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Szövegértés zéró, de a másikra köpködni, az kiválóan megy ész nélkül. Nem fogom leírni, miket csinál, nem alkalmas felügyeletre, ezt nem te döntöd el. Pont az ilyenek miatt nem kezdtem nefki felsorolni.
2016. febr. 26. 06:28
 22/27 A kérdező kommentje:
Többieknek nagyon köszönom, jó ötleteket adtatok.
2016. febr. 26. 06:33
 23/27 anonim ***** válasza:
22%
elolvastam még egyszer és értelmeztem a szöveget, te nem fogalmaztál egyértelműen. nem írtad, hogy ki lakik kinél, ami elég fontos információ. a másik, én nem személyeskedtem veled, te viszont elég csúnyán. nem bírod a kritikát. nem értem miért húztad fel magad egy vadidegen kommentjén! nem mindegy neked mit gobdolok? amúgy hogy akarsz objektív tanácsot, ha nem írod le miért kell félteni a mamától a gyerekeket? ha ilyen a mamával is a stílusod akkor csoda, hogy kibír téged. sokat elárul az emberről hogyan reagál egy neki nem tetsző kommentre. agresszív vagy, tele indulatokkal. tégy ahogy jónak látod! te életed, te családod! na elhúzok...minden jót!
2016. febr. 26. 07:12
 24/27 anonim ***** válasza:

Azon érdemes gondolkodni esetleg, hogy ha napközbeni elfoglaltság van, akkor a bébiszittert úgy megbízni, hogy- amennyiben az idő is engedi- valamilyen kinti programot szervezzen a gyerekeknek. Lehet ez akár egy közeli park, játszótér, patakpart, bringázás stb. is, de akár játszóház, valamilyen közeli gyerekprogram stb.

Illetve sok olyan bébiszitter is van, aki nem csak házhoz megy, hanem hajlandó kimozdulni is a gyerekekkel, illetve csana jelleggel fogad gyerekeket esetleg a saját otthonában vagy eleve elmegy az otthonotokban, elveszi a gyerekeket, programot csinálnak és hozzá tudtok értük menni.

Ez teljesen normális felállás lehetne, keress ilyen segítséget- ha van rá igényed, biztosan fogsz találni hozzá szolgáltatót.

2016. febr. 26. 10:24
 25/27 A kérdező kommentje:
Igen, ez mondjuk pont egy esti program lenne, de alapvetően jó gondolat. Köszi.
2016. febr. 26. 11:02
 26/27 anonim ***** válasza:
Én inkább azt csinálnám amit páran már írtak, hogy inkább a bébiszitter vigye el a gyerekeket valahova valami programra, mert ha közös házban laktok a mamával és teljesen közös háztartás, akkor totál fura hogy hívtok bébiszittert, és tuti nagyon besértődik a mama, ráadásul még a bébiszitterrel is ellentmondásokba keveredhet, és ebből is konfliktusok lehetnek (pl. a bébiszitter nem engedne valamit de a mama igen, és egy bébiszitter hogy bírálhatná felül azt amit a mama mond?).
2016. febr. 26. 11:44
 27/27 A kérdező kommentje:
Igen, teljesen igazatok van. Valamiért ez nem jutott eszembe, csak úgy tudtam elképzelni, ha házhoz jön és az tényleg kellemetlen lenne. Ez a jó megoldás.
2016. febr. 26. 12:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!