Babysittert hívnátok ilyen esetben, vagy maradnátok otthon?
A helyzet kényes. Nagymamával együtt lakunk, családi házban, el is férünk. Viszont feszült a kapcsolat, nem ecsetelném részletesen, de főleg a nevelés terén nem értünk egyet. 2 gyerek van. Nem szoktuk igénybe venni a segítségét, bár boldogan vállalja felügyeletet, sajnos rosszak atapasztalataink. Gyakorlatilag alkalmatlan erre a feladatra. Nemrég 1,5 órára mentünk el kettesben a férjemmel, de romban volt 3 szoba mire hazaértünk, és ez csak a kisebbik rossz volt. Nem túlzok. Nálunk vannak határok, szerintem sok volt benne a szándékosság. Most sem túlzok, bár tudom, hpgy hihetetlenül hangzik, normális családban ilyen nincs.
A lényeg, hogy ha szeretnénk kettesben elmenni, babysittert kell hívnunk, hogy biztonságban tudjam a gyerekeket, mamára nem lehet hagyni.
Mivel együtt lakunk, ez olaj lenne a tűzre szerintem, de talán ellenkező jatással is járhat. Erre kicsi az esély.
Kérlek ne írjátok, hogy költözzünk, erre nincs esély és a kérdésre sem válasz. De tudom, az sokmindent megoldana...
Azon érdemes gondolkodni esetleg, hogy ha napközbeni elfoglaltság van, akkor a bébiszittert úgy megbízni, hogy- amennyiben az idő is engedi- valamilyen kinti programot szervezzen a gyerekeknek. Lehet ez akár egy közeli park, játszótér, patakpart, bringázás stb. is, de akár játszóház, valamilyen közeli gyerekprogram stb.
Illetve sok olyan bébiszitter is van, aki nem csak házhoz megy, hanem hajlandó kimozdulni is a gyerekekkel, illetve csana jelleggel fogad gyerekeket esetleg a saját otthonában vagy eleve elmegy az otthonotokban, elveszi a gyerekeket, programot csinálnak és hozzá tudtok értük menni.
Ez teljesen normális felállás lehetne, keress ilyen segítséget- ha van rá igényed, biztosan fogsz találni hozzá szolgáltatót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!