Babysittert hívnátok ilyen esetben, vagy maradnátok otthon?
A helyzet kényes. Nagymamával együtt lakunk, családi házban, el is férünk. Viszont feszült a kapcsolat, nem ecsetelném részletesen, de főleg a nevelés terén nem értünk egyet. 2 gyerek van. Nem szoktuk igénybe venni a segítségét, bár boldogan vállalja felügyeletet, sajnos rosszak atapasztalataink. Gyakorlatilag alkalmatlan erre a feladatra. Nemrég 1,5 órára mentünk el kettesben a férjemmel, de romban volt 3 szoba mire hazaértünk, és ez csak a kisebbik rossz volt. Nem túlzok. Nálunk vannak határok, szerintem sok volt benne a szándékosság. Most sem túlzok, bár tudom, hpgy hihetetlenül hangzik, normális családban ilyen nincs.
A lényeg, hogy ha szeretnénk kettesben elmenni, babysittert kell hívnunk, hogy biztonságban tudjam a gyerekeket, mamára nem lehet hagyni.
Mivel együtt lakunk, ez olaj lenne a tűzre szerintem, de talán ellenkező jatással is járhat. Erre kicsi az esély.
Kérlek ne írjátok, hogy költözzünk, erre nincs esély és a kérdésre sem válasz. De tudom, az sokmindent megoldana...
Nyilván nektek is kell a kikapcsolódás...ha máshogy nem akkor hívjatok babysittert!
Bár nem hiszem,hogy olyan rossz nagymama,ha együtt laktok! Én biztos,nem laknék olynnal akit nem szeretek,és nem bíznám rá a gyerekeimet sem!
Amúgy mit tett a nagymama? Náluk is kupi lesz,elég csak a legót kiborítani,én ettől nem borulok ki!
Pl. székre pakolva párna, takaró, arról felmászott a kicsi a gardróbba, onnan dobálta ki a dolgaimat, régi munkákat is, amit a tesója csinált nekem. Nem a kidobàlás a baj, remélem érthető, habár az is rosszul esett, de tudom hogy nem akarta tönkretenni a dolgokat. Állítólag ő ezt nem vette észre, bár eltart egy darabig odahurcolni a felszerelést. Szerencsére nem esett le, alap dolog ilyet nem engedni. Szerintem ha a gyerekre vigyázok, akkor ilyeneket észre kell venni. Ez csak 1 példa a sokból. De most már tényleg hagyjuk ezt, nem ez a lényeg, nincs bizalmunk benne és kész.
Köszönöm a válaszokat.
4es vagyok. hát így, hogy egy légtérben laktok, valóban nagyon fura lenne bébiszittert hívni, én ha szeretem a nagyszülőt csak nem bíznám rá a gyerekemet akkor nem hoznám ilyen kellemetlen helyzetbe. (ha meg az ő tulajdona akkor egyéb okok miatt se, ne durvuljon el egy sértődés).
nem tudom hogy működik, de nincs olyan ismerős-bébiszitter aki a saját otthonában vigyáz a gyerekekre? az azért működőképesebb ötlet lehet. vagy esetleg ha nem este mennétek el hanem délután, a játszóházak is gyerekmegörzők, mi már adtuk be gyerekünket 2 órára, ő nagyon jól érezte magát (igaz 5 éves volt már), mi még "rapid randiztunk" egyet :D
Felénk van olyan "cég", aki üzemeltet családi napközit, játszóházat, illetve ovit, és van lehetőség akár hétvégére és éjszakára is elhelyezni náluk a gyerkőcöt. Nem ismerem a részleteket (korhatár és hasonlók), de ha van a környéketeken ilyen, ez a megoldás is szóba jöhet.
A másik, ami eszembe jutott, hogy ismerős családnál ikrek vannak, ahova viszonylag a kezdetektől járt egy hölgy (csecsemő gondozó vagy hasonló végzettségű egyébként) segíteni, és annyira megszerették a gyerekek, hogy alkalmanként nála alszanak, ha a szülők éjszakába nyúló programot szerveznek.
És a Te Anyukád,Szüleid?!Az szentségtörés lenne,ha Ő/Ők mennének az unokákhoz?Vagy elvinnétek Hozzájuk a gyerekeket?
Különben deja vu-m van.Bár mi a saját családi kertes házunkban élünk a 3 gyerekünkkel,Apósom ilyen öntörvényű,makacs pasi.Direkt megkérem,hogy ne tömje csokival,sütivel,ezzel azzal.Kérem,ha szétpakolnak,tegye már meg,hogy legalább a felét összepakolja,stb.Á,felejtsd el,esély sincs rá.Én vagyok a gonosz anya,amiért nem engedem meg,hogy felássa a kertet(ami füves-örökzöldes-öntözőrendszeres),hogy nem hagyom barkácsolni a garázsban(miután valamelyik csavarhúzóval! összekarcolta a 4 éves VW Passátom egyik ajtaját),és folytathatnám a sort.Ja!A "legszebb" az volt,amikor 7 évvel ezelőtt,az akkor 1 éves második gyerekünket a délutáni alvás után dajkálva(mert akkor még volt kulcsa,és simán jött,amikor Ő gondolta,naponta akár 5x is,volt olyan,hogy éppen szoptattam a gyereket,amikor belibbent a szobába,hogy "Sziasztok hogy vagytok" és baromira nem akart kimenni,csak nézett)azt mondta Neki:úgy sajnállak,hogy ide születtél,délután muszáj aludnod!Bakker,mi van???? 1 éves!Az meg aztán a hab a tortán,hogy egyszer csak azért is sáros cipővel jött be,és trappolt végig mindent,mert tudja,hogy én ezt nem viselem...aztán ezt lebokszoltuk persze.Bocsi,csak felelevenedtek az emlékek....Ő azóta se változott,nagyokat vívunk-mert ettől függetlenül szeretjük,bírjuk egymást-és örülök,hogy már a legkisebb,3. gyerek is elmúlt 3 éves(ergo okosodik mindegyik,tudják én mit szeretek/követelek,és mivel nincs gondom)
nem hívnék. gondolj bele! neki köszönheted, hogy van hol laknod. ez sértés! es amiket leírtál egyáltalán nem indok a baysitterre. nem nagykéssel hadonásztak meg ilyesmi. bocsi de azt kell mondjam, hogy nézz egy kicsit magadba! együtt élsz a nagyival az ő házában, ami nem kis segítség, vigyáz a gyerekeidre te me babaydyttert hivnal , mert samlira allva pakol a gyerek? ne haragudj, de nem semmi vagy!
arra nem gondolsz, hogy a nagyi meg szeretne esetleg néha nyugalmat a sajat hazaban es megsem mondja, higy huzzatok el a gyerekekkel egyutt!
dobbenet milyen emberek vannak! szavakat nem talalok...
Utolsó, de nagy hülyeséget írsz.
Egyébként nem mi lakunk nála, ez a miénk. Húzz el te, ahova szeretnél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!