Augmentin szirupnak mikor kellene hatnia? Ha nappal sem igazán köhög hurutosan, attól még adjam a köptetőt?
Kisfiam tegnap hajnalra belázasodott, köhögött. Doki Augmentin szirupot írt. Illetve nappalra ambroxolt, éjszakára Sinecodot. Tegnap kapott is 2x 5 ml Augmentint, meg háromszor Ambroxolt. De délutánra szintén belázasodott, ill. este hiába adtam neki Sinecodot, úgy köhögött lefekvés után,hogy hányt.
Ezer éven nem kapott szerencsére gyógyszert, így nem tudom,hogy mikor kellene hatnia az antibiotikumnak?
Illetve azt sem,hogy a nappal is még javarészt inkább szárazan köhög, akkor jó-e az Ambroxol?
Az antibiotikum akkor hat, ha bakteriális fertőzés okozta a tüneteket. Ha vírus, akkor nem fog használni. (ezért nem kellene mindenre antibogyót írni!!)
Most már végig kell szednie, ha elkezdte, különben rezisztens törzsek alakulnak ki. Ha bakteriális a fertőzés, akkor már a harmadik bogyó után jobbnak kellene lennie.
Hány éves a kisfiad?
Köszi!
Négy éves. Ma reggel kapta ugye a 3. adagot, kb. fél órája, így még nem tudok nyilatkozni, hogy ma fog-e változni. Elvileg barnás az orrváladék, ebből is gondolta a doki,hogy bakteriális.
Most próbáltam utánaolvasni, lehet,hogy a rhinathiol jobb lenne.
Köszi!
Beszéltem közben a gyógyszerészünkkel, mert a dokit nem érem el. Szerinte is az a kérdés,hogy azért nem szakad fel, mert nem tud, vagy mert nem is nagyon van.
Szerinte csökkentsem az Ambroxol adagot és nézzem meg,hogy hogy alakul. Ha elkezd hurutos lenni, akkor adjam neki ismét. Ha meg nem, akkor hát ha nincs annyi nyák!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!