Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Azért mert fiam született,...

Azért mert fiam született, attól még nem muszáj megvennem neki x év múlva a drága Legó-kat?

Figyelt kérdés

Ma találkoztam egy anyukával akivel együtt szültem, elsétáltunk erre meg arra, játékboltba. Kinézett a fiának egy 12990 Ft-os Legó készletet, amire mondta hogy ezt bizony majd ha gyerekem megnő, biztos kell vennem.

Mondtam is magamba, hogy lehet hogy lesz Legója, de nem abból az árkategóriából.

Nekem és a páromnak nem volt Legónk, mégis normális emberek vagyunk, normális értékrenddel.

Néha nem értem az ilyen anyukákat...

2010. márc. 31. 15:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
15%

A Lego tipikusan olyan, emlékszek gyerekkoromból, hogy bármit megtenne érte a gyerek, hogy legyen, mert nagyon hívogató. Aztán amikor lesz akkor egyszer összerakja, szétszedi, vagy kétszer, utána meg megunja.

Bár ez ma igaz mindenre ami az úgynevezett nyugati országokból bejön: csodálatosan becsomagolt szemét.

Legyen az bármilyen áru, játék, vagy akár TV-műsor...

2010. márc. 31. 15:46
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
a LEGO az egyik legjobb játék, amit valaha kitaláltak. nekem lányom van, ő is imádja (4 éves), és én is szerettem. rengeteg mindent fejleszt. amit a barátnőd nézett, az valószínűleg technik-lego, az már nagyobb gyerekeknek való (kicsik nem is igen tudják összerakni ezeket).
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sok felesleges játékot gyártanak a gyerekeknek,ami cska pénzlehúzás (tanullókutya,beszélőzsiráf és társai), a legó meg pont nem ilyen. Van kisebb kiszerelésben is,apránként össze lehet gyüjteni igy nem egyszerre kell rá kiadni ennyit,de ha én megtehetném én is megvenném egyszer az egy vödör legót,és kész.
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Hű, még a legó a legjobb kategória. Képzeld, van egy csomó anya, aki többtízezerért vesz meg mindenféle zenélő kütyüt, ami szerintem nem is készségfejlesztő.. A keresztfiaméknak vihetek én bármit, mindig szarul érzem magam, mert én csak olyan játékot veszek, ami készségeket és fantáziát, stb-t fejleszt, és nem többtízezer ft! A kisfiam sem kapott még semmi sz.rt, csak azért mert jött vmi ünnep.. viszont a legot én jónak tartom, bár én sem biztos, hogy azt az árkategóriát tartanám a legjobbnak, de emlékeim szerint drágák lettek.. lehet ez még a legolcsóbb fajta.. Szóval a lego az hasznos játék, de van másfajta építőkocka is, ami nem ennyire "márkás", az is pont ugyanolyan hasznos lesz. (1éves kisfiú anyuja)
2010. márc. 31. 15:48
 5/15 anonim válasza:
83%

Hidd el a gyerekednek meg fog felelni az olcsóbb legó is.. mivel nem hinném, h babakorban, különbséget tudnának tenni..

A gyerekednek nem attól lesz kisebb az értékrendje, mert olcsóbb játéka van mint a másiknak.. sőt általában a hozzád hasonló Anyukák,gyerekei sokkal jobban értékelnek akármit, mit azok, akiknek mindent a legjobból oda tesz Anyuci , Apuci..

Ismeretlenül is azt mondom, hogy jó Anya vagy és a továbbiakban is az leszel..

2010. márc. 31. 15:48
 6/15 anonim ***** válasza:
72%
Persze hogy hülyeség, előre ilyet venni a gyereknek. Mire tud majd legózni, lehet egész más dolgot fog akarni vagy "ciki" lesz a Lego. Nem rossz ötlet venni neki, ha már elég ügyes lesz hozzá, mert klassz játék, én lány létemre nagyon szerettem/szeretem de az ilyen több tízezres készlet már igazán túlzás. Persze akinek van erre pénze, vegyen a gyerekének, amit akar. Az évek alatt igen sok Legom lett, mert szerettem egy-egy ksiebb összeépítős dolgot vagy csak sima építőkockát kapni, nem kellett ahhoz ekkora készlet, hogy hosszú órákat eltöltsek vele. Persze annak is biztos örültem volna :D De kébá kortól függően pár óráig-napig érdekes azt, aztán a gyerek számára az is ugyanúgy játék. Az anyuka valószínűleg csak felvágni akart.
2010. márc. 31. 15:49
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Látom, közben jó sokan írtak:D és ahogy elnézem egyezik a véleményünk:) igen, nagyon jó a lego szerintem is:) erre ne sajnálj manit, szép apránként is meg lehet venni!
2010. márc. 31. 15:50
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát érdekes hozzáállás...mármint a tiéd. Én 28 éves vagyok, napokon belül megszületik a fiam, de komolyan már alig várom, hogy legózzak meg machboxozzak a gyerekkel.

A lego pont nem az "egyszer összerakom" kategória, ahogy az első válaszoló írta, nem szemét! Én az öcsémmel éveket legóztam végig, ennél jobb játék szerintem nincs. ALig várom, hogy lehozzuk a padlásról.

Az igazi szemét az a sok "képességfejlesztőnek" nevezett vacak az FP-től, na én olyat nem fogok venni.

De nem is értem, miért akadtál ki ezen az ismerős anyukán.

2010. márc. 31. 16:39
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

A lego az egyik leghasznosabb játék, amit kiatláltak, készség és fantázia fejlesztó.

10 éves fiam, kb 34-5 éves kora óta legózik.

Szóval sok hülye játék van, de ez nem az.

2010. márc. 31. 16:45
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Én az egész gyerekkoromat végig Legóztam az öcsémmel, most, hogy 2 éves a fiam már, végre neki is vehettem, persze nagyobb darabokat. Annyira élvezi :) Na meg én is. Én sem értem, hogy miért pont a Legóra akadtál ki, én már terhesen azt vártam, hogy majd legózzon a csemete.
2010. márc. 31. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!