Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Spilált használók válaszolnátok?

Spilált használók válaszolnátok?

Figyelt kérdés

Most hüvelygyűrűt használok, és gondolkodom a spirálon. De van néhány dolog, amit nem tudok.

1. Hallottam olyat, hogy spirál mellett akár el is maradhat teljesen a menzesz. (most is 1 nap kb). Ha terhes lennék, honnan venném észre, ha eleve nem jön meg, tehát nincs mi kimaradjon?

2. Akár 5 évig is fenn lehet. Nem fertőzésveszélyes, hogy egy "idegen" dolog 5 évig a méhemben van?

Van egy gyerekünk, és semmiképpen nem szeretnénk még egyet. És félek, hogy ha spirál mellett lennék terhes, nem venném időben észre. Fiamnál se volt semmi tünet, csak a menzesz kimaradás. És sokat hallom, hogy spirál mellett is sokan teherbe esnek.

Ezért vagyok tanácstalan.

2016. febr. 21. 14:58
 1/8 anonim ***** válasza:
A spiral "müködési elve", hoyg mivel idegen test, ezért enyhe gyulladásban tartja a méhet és ezért nem tud a legtöbbször beágyazodni a terhesség.
2016. febr. 21. 15:31
 2/8 anonim ***** válasza:

Kétféle spirál létezik. Az egyik a hagyományos spirál, ami enyhe gyulladásban tartja a méhet, ezért nem tud létrejönni a terhesség. Ez mellett van valamennyi esélye a teherbe esésnek.

Ezen kívül létezik hormonális spirál, ami 5 évig adagolja méhen belül a hormont, ezzel megakadályozza a peteérést, így a menzesz is kimarad, vagy (mint nálam) csak minimális barnázás jelentkezik. Emellett a teherbeesés esélye annyi mint az elköttetésnél, tehát gyakorlatilag nulla.

Egyébként mindkét esetben egy steril eszközt helyeznek fel a méhbe, így maga az idegenek dolog szerintem nem veszélyes, de erről a nőgyógyászodat kellene inkább megkérdezni.

2016. febr. 21. 16:03
 3/8 A kérdező kommentje:

Igen. áprilisban megyek amúgyis rákszűrésre, akkor megkérdezem majd mindenképpen.

Ezt a hormontartalmút néztem én is, hogy anyagilag is jobban járnánk, mint a hüvelygyűrűvel. Mert az 3 havonta 10.000 Ft. És nem kell számolgatnom, hogy mikor tettem fel, mikor kell levennem.

2016. febr. 21. 16:45
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem is hormontartalmú van. Az orvosom nagyon ajánlotta, igaza lett. A második szülés után olyan erős volt a mensesem, hogy 2-2,5 óránként kellett wc-re rohangálnom. Rémes volt. A spirál felrakása után eltelt jópár hónap, mire minden rendeződött. Azóta szuper. Beszélj az orvosoddal őszintén, kérdezz meg tőle minden ami eszedbe jut.
2016. febr. 21. 19:02
 5/8 anonim ***** válasza:
20-38 éves koromig spirállal védekeztem és nem lettem terhes, nem okozott semmi gondot, imádom. Amikor gyereket akartunk, levetettem és azonnal összejött. Szülés után felrakattam és minden oké. Mindenkinek csak ajánlani tudom.Az 5 év volt már 7 is, mert a doki azt mondta felesleges piszkálni.
2016. febr. 21. 19:11
 6/8 anonim ***** válasza:
Bocs hogy én is itt kérdezek :) spirál mellett lehet tampont használni?Több helyen olvastam ,hogy nem ajánlják.
2016. febr. 21. 20:45
 7/8 A kérdező kommentje:
6-os, ez nagyon jó kérdés. Mert én is tampont használok. (bár ha nem lesz menzesz, akkor nem kell max tisztasági betét).
2016. febr. 21. 22:15
 8/8 anonim ***** válasza:
4. vagyok. Nekem nincs miért. Elég a tisztasági betét.
2016. febr. 22. 00:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!