Spilált használók válaszolnátok?
Most hüvelygyűrűt használok, és gondolkodom a spirálon. De van néhány dolog, amit nem tudok.
1. Hallottam olyat, hogy spirál mellett akár el is maradhat teljesen a menzesz. (most is 1 nap kb). Ha terhes lennék, honnan venném észre, ha eleve nem jön meg, tehát nincs mi kimaradjon?
2. Akár 5 évig is fenn lehet. Nem fertőzésveszélyes, hogy egy "idegen" dolog 5 évig a méhemben van?
Van egy gyerekünk, és semmiképpen nem szeretnénk még egyet. És félek, hogy ha spirál mellett lennék terhes, nem venném időben észre. Fiamnál se volt semmi tünet, csak a menzesz kimaradás. És sokat hallom, hogy spirál mellett is sokan teherbe esnek.
Ezért vagyok tanácstalan.
Kétféle spirál létezik. Az egyik a hagyományos spirál, ami enyhe gyulladásban tartja a méhet, ezért nem tud létrejönni a terhesség. Ez mellett van valamennyi esélye a teherbe esésnek.
Ezen kívül létezik hormonális spirál, ami 5 évig adagolja méhen belül a hormont, ezzel megakadályozza a peteérést, így a menzesz is kimarad, vagy (mint nálam) csak minimális barnázás jelentkezik. Emellett a teherbeesés esélye annyi mint az elköttetésnél, tehát gyakorlatilag nulla.
Egyébként mindkét esetben egy steril eszközt helyeznek fel a méhbe, így maga az idegenek dolog szerintem nem veszélyes, de erről a nőgyógyászodat kellene inkább megkérdezni.
Igen. áprilisban megyek amúgyis rákszűrésre, akkor megkérdezem majd mindenképpen.
Ezt a hormontartalmút néztem én is, hogy anyagilag is jobban járnánk, mint a hüvelygyűrűvel. Mert az 3 havonta 10.000 Ft. És nem kell számolgatnom, hogy mikor tettem fel, mikor kell levennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!