Van aki anyagi okok miatt nem tudott 2. gyereket vállalni?
Még pár hetem van az első baba megszületéséig, és azon jár az agyam, hogy az anyagiak miatt talán nem is lesz több.
A férjem saját tehermentes házában lakunk, van saját kocsi, meg kb 1,5-2 millió forint megtakarításunk (nagyrészt nem saját érdem, esküvői, karácsonyi, ballagási, szülinapi ajándékok).
Van 2 db 20 ezres fundamentánk, amit havonta fizetünk a rezsi télen 50, nyáron 35 ezer körül van.
A férjem 120-at keres, adókedvezménnyel. Amikor még dolgoztam, 140-150 körül kerestem (jutalékkal), most a táppénz azért jóval kevesebb. Sajnos minden hónapban többet költünk, mint a bevétel, a megtakarításhoz kell nyúlnunk, bár sok mindent veszünk a picinek. Attól félek, ha így folytatjuk, nem jut pénz a 2. gyerekre, pedig mindig kettőt szerettünk volna.
Ha jól értem, nálatok adottak az anyagi feltételek, csak nem tudjátok kezelni, beosztani a pénzt. Erre rengeteg tanács van interneten, nézz utána.
Ajánlom a FB-on a Bravúros beosztók nevű csoportot, sok hasznos tanács, ötlet van ott is.
Tudatosan döntöttünk úgy előre, hogy csak egy gyereket vállalunk. Inkább legyen csak ő, de neki mindent meg tudjunk adni, és itt most nem feltétlenül lakásra, autóra gondolok, hanem úgy általában, felhőtlen gyerek- és kamaszkorra, tanítattásra, hogy mindene adott legyen egy boldog felnőttkorhoz.
A saját példám lebeg a szemem előtt, mi elég szűkösen éltünk, persze, az alapok, mint ruházkodás vagy kaja megvoltak, de luxusnak számított a magántanár, a táborok, netán egy költségekkel járó hobbi, nyaralni sosem voltunk...a továbbtanulásban sem tudtam úgy kiteljesedni, mint azok az osztálytársaim, akiket tudtak támogatni a szüleik.
Úgyhogy én ennél többet szeretnék adni a fiamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!