Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van aki anyagi okok miatt nem...

Van aki anyagi okok miatt nem tudott 2. gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Még pár hetem van az első baba megszületéséig, és azon jár az agyam, hogy az anyagiak miatt talán nem is lesz több.

A férjem saját tehermentes házában lakunk, van saját kocsi, meg kb 1,5-2 millió forint megtakarításunk (nagyrészt nem saját érdem, esküvői, karácsonyi, ballagási, szülinapi ajándékok).

Van 2 db 20 ezres fundamentánk, amit havonta fizetünk a rezsi télen 50, nyáron 35 ezer körül van.

A férjem 120-at keres, adókedvezménnyel. Amikor még dolgoztam, 140-150 körül kerestem (jutalékkal), most a táppénz azért jóval kevesebb. Sajnos minden hónapban többet költünk, mint a bevétel, a megtakarításhoz kell nyúlnunk, bár sok mindent veszünk a picinek. Attól félek, ha így folytatjuk, nem jut pénz a 2. gyerekre, pedig mindig kettőt szerettünk volna.

2016. febr. 19. 11:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Teljesen felesleges ennyire előre gondolkodni. Még az első sem született meg.
2016. febr. 19. 11:20
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha jól értem, nálatok adottak az anyagi feltételek, csak nem tudjátok kezelni, beosztani a pénzt. Erre rengeteg tanács van interneten, nézz utána.

Ajánlom a FB-on a Bravúros beosztók nevű csoportot, sok hasznos tanács, ötlet van ott is.

2016. febr. 19. 11:35
 3/5 anonim ***** válasza:
72%

Tudatosan döntöttünk úgy előre, hogy csak egy gyereket vállalunk. Inkább legyen csak ő, de neki mindent meg tudjunk adni, és itt most nem feltétlenül lakásra, autóra gondolok, hanem úgy általában, felhőtlen gyerek- és kamaszkorra, tanítattásra, hogy mindene adott legyen egy boldog felnőttkorhoz.

A saját példám lebeg a szemem előtt, mi elég szűkösen éltünk, persze, az alapok, mint ruházkodás vagy kaja megvoltak, de luxusnak számított a magántanár, a táborok, netán egy költségekkel járó hobbi, nyaralni sosem voltunk...a továbbtanulásban sem tudtam úgy kiteljesedni, mint azok az osztálytársaim, akiket tudtak támogatni a szüleik.

Úgyhogy én ennél többet szeretnék adni a fiamnak.

2016. febr. 19. 11:38
 4/5 anonim ***** válasza:
Igen, mi. Nem 100%-osan zárkózok el a 2. gyerektõl, de ha reális vagyok, nem lesz több.Passzív cseden vagyok, tehát ha 3 éven belül jön a második, rá csak gyes jár majd. Hacsak nem lesz a páromnak 200ezres állása, nem lesz mégy egy gyerek. Hogy újra Csedet kapjak dolgozni kell elõtte és akkor már túl sok lesz a korkülönbség, illetve lehet h idõsek leszünk hozzà.
2016. febr. 19. 12:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Mi sem tervezünk többet.Jelenleg az elsőt várom.Mindig is egyben gondolkodtunk.Jelenleg egy gyereket biztosan normàlisan fel tudunk nevelni az biztos,de kettő már kérdéses.Nem rizikóztatunk.Nem szeretném ha lemondásokról szólna a két gyerek élete.Szeretném megadni neki azt amit csak tudok (normális iskola,nyaralás,élmények,valamilyen inulás az élethez,stb).Én úgy érzem ezeket két gyereknek nem tudnám megadni.Szóval mondhatjuk hogy az anyagiak miatt nem vállalunk csak egyet.
2016. febr. 19. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!