Ki miért akar gyereket szülni/vállalni?
Az, hogy ne maradjak egyedül, az nem játszott szerepet abban, hogy gyereket vállaljunk. Ha felnő, lesz külön családja és természetes, hogy nem feltétlenül minket fog a nap 24 órában tutujgatni!
Azért lett gyerekünk, mert úgy éreztük, hogy így lesz teljes az életünk, lesz egy kis ember aki kettőnkből van. De ezt igazából ezt szerintem meg sem lehet fogalmazni, hogy pontosan mirt akar gyereket.
Mert szerettem volna egyet. Lett :) Aztán szerettünk volna még egyet, egy hónap múlva már itt lesz velünk ő is.
Nincs indok, egyszerűen szeretnénk, mert szeretjük a gyerekeket, gyereket nevelni jó dolog, jó látni, ahogy cseperednek, ennyi.
es szeretnem ha a felepitett eletemet valaki tovabb vinne. - 5-ös, jó elvárásokkal indítod szegényt. NEM kell továbbvinnie semmit, élje az Ő, SAJÁT életét.
Belőlem ezzel a mentalitással csinált lelki roncsot apám, szavam nem lehetett semmiben, ő eldöntötte, mit-merre, és kész.
26 vagyok, fölöslegesen megcsináltam egy egyetemet - bár kibsztak -, nincs normális munkám... miért? Mert ahelyett, hogy az ÉN utamat jártam volna, az Ő álmainak próbáltam megfelelni.
Kérdező: mert szeretik nevelni, nézni, ahogy nő, stb.
Én is azért, mert vágytam rá. Racionális magyarázatot nem tudok neked adni, egyszercsak bekattant valami, hogy szeretnék. Ha ésszel átgondolom, hogy mennyi mindennel jár, mennyi energia, mekkora változás, ahhoz képest, hogy előtte mennyivel kényelmesebb élete lehet az embernek, akkor azért a pro-kontra lista racionális része eléggé megtelne. Nem a csecsemő babusgatása miatt vágyom rá, meg amiket felsoroltál, az csak vele együtt jár. Nem is azért, hogy ne maradjak egyedül öregkoromra, hiszen sosem lehet kiszámolni, hogy mi lesz a gyerekekkel addigra, hol fognak élni, stb. Nem is azért, hogy gondoskodhassam valakiről, azért sem, hogy a férjemmel a házasságunkat megerősítsem, azért sem, mert ,,olyan cukik", azért sem, hogy értelmet adjon az életemnek, stb.
Én is feltettem már korábban itt ezt a kérdést, és most már értem, hogy miért kaptam ,,Csak"-válaszokat. Mert ennyi a válasz. Van biztos, akinek vannak konkrét érvei is, nálam ez valami ösztön lehet, vagy nem tudom.
egy 3 és fél éves és egy 7hónapos fiam van. szeretnénk még egy babát mert úgy érezzük így lenne teljes a családunk.
azért akartam Őket mert szeretem a gyerekeket, imádom a sajátjaim illatát, imádom őket etetni vasalni a ruhájukat, játszani velük elvinni sétálni. imádok velük utazni, örömöt szerezni nekik.
mikor hazajön az oviból a nagy mindig mosolyog rám. szeretem mikor azt mondja szeretlek és megölel.
sosem gondoltam volna hogy ennyire szerelmes leszek, hogy ennyire fogom őket szeretni, és azt hogy ők engem. teljesen megváltozott az életem.néha nehéz vannak hullámvölgyek, van hogy én is kifáradok de értük bármit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!