Anyukák, akiknél kisfiú (k) után született kislány: nektek mennyire sikerül lányosan öltöztetni a kislányotokat?
A kisfiunk három, a kislányunk fél éves.
Szeretném a kislányunkat lányosabban öltöztetni, de egyelőre nem nagyon megy. Eddig body és magas derekú, lábfejes nadrág volt mindig rajta, ez tetszik is, de 74-es méretben már nem lehet ilyeneket kapni.
A kérdésem: hogyan érdemes öltöztetni egy fél éves kislányt? Ti mit adtok rá? Egyáltalán lehet, érdemes már ilyen korban lányos ruhákat venni?
(Nem színben gondolom a lányost, hanem fazonban, pl. kis ruha harisnyával.)
Kb. ugynúgy öltöztettem, csak lányos ruhákba, ami leginkább csak színben meg mintában tért el a fiús ruháktól. Meg annyi, hogy a fiamnak sok kantáros nadrágja volt, a kislányra nem adtam ilyeneket.
De ilyen kicsinek a kis ruha harisnyával szerintem tök felesleges, meg nem is kényelmes. Lányom is kapott kis ruhát, de alig hordtuk őket, mert a mászásban csak akadályozta. Mire járt addigra meg kinőtte őket.
Én féléves korában abszolút nem foglalkoztam ezzel a kérdéssel, azt adtam rá, ami a bátyjától maradt, pár lányosabb darabunk volt, amit ajándékba kaptunk. Emlékeim szerint bodyt hordott harisnyával meg melegítőket, kisruhát legfeljebb alkalomra adtam rá. Még 1 évesen is szívbaj nélkül levittem a játszóra autós melegítőben.
Nem lett tőle semmi baja, sőt. Most 4 éves, neki mindenből a rózsaszín kell, a kék bugyira épp ma közölte, hogy nem veszi fel, mert "fiús", tök mindegy, hogy közben ott figyel rajta a hercegnő... Mindene rózsaszín, mert neki az tetszik, meg Minnie egeres vagy hercegnős, eszem megáll tőle. :)
Két fiú után született lányom, alig vártam, hogy csajosan öltöztethessem, de azért fél évesen még abszolút nem ez volt a mérvadó ruhaválasztáskor. Ugyanúgy bodyt adtam rá többnyire, mint a fiúkra, csak lányos színekben és mintákkal.
Később kezdtem el "csinosabb" ruhákat venni neki, amikor már járt. Otthon mászkáláshoz inkább a praktikum számítson szerintem.
Köszönöm a válaszokat, akkor még várok a ruhákkal.
Holnap lesz fél éves és a nagyszülők rám bízták, hogy vegyek neki valamit a nevükben, amire szerintem szükség van. Végül három pár nadrággal tértem haza és ezért merült fel bennem ez e kérdés.
Eddig nagyrészt ő is a kisfiunk
ruháiban volt, egy-két új darabot vettünk csak neki.
Ráadásul én is elég fiúsan öltözködöm, így nehéz honnan ötletet merítenem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!