Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akiknek van ovis gyerekük:...

Akiknek van ovis gyerekük: elhozzátok ebéd után? Ha igen, mikor ebédel a kicsi? Előtte vagy utána?

Figyelt kérdés

Nekünk 11:45-kor kell indulni a nagyért és legalább 1 óra, mire hazaérünk, aztán altatom a nagyot, tehát f2-2 között tudna ebédelni a kicsi. Ez későinek tűnik, de a 11 meg nagyon korai.

Ti hogyan csináljátok?

2016. febr. 18. 12:46
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
59%

Mi az, hogy minek vállalt több gyereket?! Itt nem arról van szó, hogy nem bír el velük!! Arról van szó, hogy a kicsinek nem lehet kielégíteni az alap fizikai szükségleteit, mert a nagy után kell koslatni alvás és evésidőben!

Az óvoda, iskola meg az élet rendje. Ugyanúgy a testvérféltékenység is. Ezek teljesen természetes dolgok és életkori helyzetek.

Arról nem beszélve, hogy a nagyobbnak a szükségletei már jóval többek annál, hogy anyával és a tesóval otthon legyen. Szüksége van kortársközösségre, szociális szabályokra, alkalmazkodásra a többihez. Az égvilágon semmi baja nem lesz abból, ha bent alszik a többivel és az anyja fél négykor hazaviszi. Addig otthon is aludna, csak éppen szétszakítja mindhármójuk napját a déli hazamenetel.

Tudom, mert csináltam egy darabig, nem jött be. Nagyon nem! Valakinél persze bejöhet, de el kell fogadni, hogy sok családnál ez nem jó megoldás.

Az óvónőnek a munkakörében meg benne van az x számú gyermek ellátása. Ez a szakmája, hivatása. Én sem passzolom le a munkám harmadát, mert az nem kényelmes!

Úgyhogy a századik szempont az óvónő érdeke ebben! Neki ez egy munkahely. Itt csakis a családok érdekeit kell nézni egyénre szabva.

2016. febr. 18. 22:49
 32/55 anonim ***** válasza:
47%
Hűha itt van néhányigen egyszerűen gondolkodò...pròbálj meg logikusan gondolkodni vagy csak gondolkodni,nem rögtön fröcsögni meg azzal jönni minek több gyerek...az ovi azért van mert a kisgyermekeknek is szükségük van közösségre,társaságra,a saját korosztályukbòl,egy 3-6 évesnek(sőt sok 2 évesnek sem) nem elèg hogy anyucival otthon van. Ha amùgy is ovis volt már amikor a tesò jött minek felborìtani az egészet,az anyának rohangálni s picivel csak azért hogy felboruljon a napi rend semmire ne legyen idő a nagy unatkozzon stbstb. Az meg ne legyen szempont mi a jò az òvònőnek neki az a munkája hogy 20-28gyerekkel legyen. Anyukám òvònő érdekes sose kérte meg a szülőt hogy délben jöjjön vissza a gyerekért rángassa a picit magával...a nagyobb gyereknek sem jò ha hazacibálják
2016. febr. 19. 05:52
 33/55 anonim ***** válasza:
53%

Kedves Kérdező! szerintem itt 100szónak is egy a vége, ha eddig sem hortad haza eztán sem kellenne,ha eddig tudtak úgy aludni hogy ott volt gondolom eztán is tudnak!Meg aztán heti kétszer még vidd vissza a külön foglalkozásra,merthát "mindenkinek így kényelmes" Na ne már!

Aki meg itt sorra lepontozza az összes választ Menjen máshova szórakozni!

2016. febr. 19. 07:33
 34/55 anonim ***** válasza:
31%
akkor pontozzatok le,sajnálom,hogy ez a vélemény nyilvánítás,és ez a legnagyobb örömötök,szánalmas milyen emberek vannak
2016. febr. 19. 07:34
 35/55 anonim ***** válasza:
46%
Egyszerűen nem kötelességed oviba vinni, hanem jogod van ott altatni. Nem mondhatják, hogy vidd haza. Nezd azt, ami a legjobb mindenkinek. Jelen esetben az ottalvas😊
2016. febr. 19. 07:41
 36/55 anonim ***** válasza:
40%

Igazából jelen esetben egy 6 hetes babáról van szó, aki még nem is "ebédel" a szó klasszikus értelmében, hanem naponta többször szopizik vagy tápszert iszik, tehát jelen esetben tök mindegy hogy 12-re vagy 3.30-ra megy érte az anyuka... Később is még kb fél évesen 3-szor alszik általában egy baba, így az ovis túra mindenképp ütközik vagy alvással, vagy evéssel.

AZ anyuka azért van otthon, hogy a gyerekeivel legyen, nem azért hogy lepasszolja a nagyot egész napra az oviba. Én meg azt nem értem hogy mért nem hozza el valaki délben, ha egyszer úgyse dolgozik???

2016. febr. 19. 09:00
 37/55 anonim ***** válasza:
39%
Persze lepasszolja az oviba....
2016. febr. 19. 09:03
 38/55 anonim ***** válasza:
27%
Miért, utolsó, ebben az esetben nem így van? A kötelező óvodai nevelés napi 4 óra, az pont meg van délig, ergo a többi ebből a szempontból már csak bebiszitteles. Én mindig haza vittem a gyerekemet ebéd után, ha volt rá lehetőségem. Elvileg az ember azért szül, hogy ő nevelje. Nyilván, ha valaki dolgozik és a munkaideje nem engedi, akkor nem tud előbb menni, de ha nem dolgozik, konkrétan mi a gond ezzel?
2016. febr. 19. 09:34
 39/55 anonim ***** válasza:
63%
Az,hogy sok ember lepasszolásnak gondolja, azt hogy a gyerek ott alszik az oviban uzsonnázik,délután játszik a gyerekekkel,nem csak arra van szüksége a gyereknek,hogy délelőtt "tanítsák,neveljék" hanem a szabad játékra is.Én is van mikor elhozom ha épp úgy alakul,hogy szabin vagyok,de általában 8-16ig van az óvodában,pont így is dolgozom,és nem fogok ezen változtatni csak mert lesz itthon egy baba és én itthon leszek a babával,annyi hogy uzsi után már megyek érte negyed4 fél4 fele. De egy közösségbe járó gyerek aki ahhoz szokott,hogy ott van délután is ott alszik, nem fogja túl jól érezni magát ha anya hazaviszi ebéd után,mert már otthon van a babával,és hát tegyük hozzá,hogy a második gyereknek is joga van ahhoz,hogy kicsit anyával legyen,és időben ebédeljen aludjon ne legyen rángatva délben.Ha akkor kezdené az ovit a nagyobb mikor már van kicsi,valószínű az elején még hazahoznám amíg beszokik,de logikai szempontból,tekintettel mindkét gyerekre,magamra is, utána ott aludna az oviban. Nem tartom lepasszolásnak.
2016. febr. 19. 09:42
 40/55 anonim ***** válasza:
13%
Pedig az, mivel nem kérdezed meg, hogy mi a gyereked véleménye erről, csak eldontod, hogy neki így jó
2016. febr. 19. 09:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!