Akiknek van ovis gyerekük: elhozzátok ebéd után? Ha igen, mikor ebédel a kicsi? Előtte vagy utána?
Nekünk 11:45-kor kell indulni a nagyért és legalább 1 óra, mire hazaérünk, aztán altatom a nagyot, tehát f2-2 között tudna ebédelni a kicsi. Ez későinek tűnik, de a 11 meg nagyon korai.
Ti hogyan csináljátok?
Rendesek az otthon levő anyukák?! Látszik, hogy dolgozol és nem nevelsz több gyereket egyszerre!
Ez akkor megvalósítható több gyereknél, ha tényleg 5 perc az ovi. Ugyanis a kisebbik addig nem alszik, amíg haza nem értek!
Az sem egyszerű, hogy az anyának max 4 órája van vásárolni, ebédet főzni és a kicsivel kimenni.
utolsó, nem az óvónők kényszerítették a nőt hogy több gyereket vállaljon. Vagy igen? Arról nem ők tehetnek ha nem bír velük.
Egyébként meg ti beadjátok hogy nektek könnyebb legyen, miért is fáj nektek ha az óvónők hazaküldik őket hogy nekik is könnyebb legyen?
Nem értem, miért kell ebből elvi kérdést csinálni. Én elhoztam, mert nem láttam értelmét, hogy az oviban aludjon, mert azt otthon is tud, ennyi. Aki meg nem hozza el, annak valamiért úgy jó. Miért nem mindegy?
A kérdés az volt, hogy a válaszolóknál hogy van. Nehogymár megmondják egyesek, hogyan kell csinálni!
25!
Valóban, 3 éves kortol kötelező. Egészen konkrétan napi négy órás óvodai nevelés, ami a délelőtti órákat jelenti.
Köszönöm a válaszokat.
Azt elfelejtettem, hogy heti 2x van a nagynak külön foglalkozása, ami fél 4kor kezdődik. Ezt nagyon szereti, nem szeretném ha a "tesó miatt" kellene feladnia. Tehát akkor reggel 8-9 között viszem, megyek érte délben, majd 3kor megint indulunk vissza. Nem sok értelmét látom. most még nem tragédia, a kicsi elvan a babakocsiban, de ez pár héten belül megváltozhat, amikor már többet lesz ébren és érdemben is foglalkozni kell vele.
Igyekszünk nem "elhanyagolni" a nagyot, hétfőn nem megy oviba hanem megyünk állatkertbe.
Az ovi nem 5 perc tőlünk sajnos, ez igaz :-( És pontosan kell odaérni, mert amíg ebédelnek nem mehetek be (mondjuk a héten érdekes lett volna a zuhogó esőben állni a 6 hetessel az ovi előtt) hogy ne zavarjam az ebédet; aztán elkezdenek mosakodni, fogat mosni, ágyazni, azt se zavarjam meg. De a pontosságot nem tudom mindig kiszámítani, annyira nem fix a napirendünk.
Nagy az ovis szoba, elférnek alváshoz.
Beszélni fogok az óvónővel mindenképpen. Lehet hogy pesszimista vagyok, de úgy látom mind a hármunkat csak szívatnám ezzel a déli hazajövetellel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!