Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mosható pelenkákról mi a...

Mosható pelenkákról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
2016. febr. 15. 09:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
55%
akkor is ha nem turkálsz a kakás vízben, utána fertőtleníteni minden egyes alkalommal a mosdót stb...aki azzal jön hogy nem macerásabb az önmagát csapja be...sok érvet fel lehet hozni a mosható mellett...de azt hogy nem macerás...na az nem igaz.
2016. febr. 15. 11:20
 12/20 anonim ***** válasza:
67%

Egyszerűen félelmetes, hogy mennyi tévhit van még mindig a mosható pelenkákkal kapcsolatban az internet korában. Van egy elképzelés a fejekben " kakis vízben kell turkálni", "soha nem lesz tiszta, foltos marad", "rengeteg időt elvesz" stb.

Hat hetes kora óta használunk mosható pelenkát. Sosem turkáltam kakis vízben. A pelenkák másfél év aktív használat után is fehérek (kis szürkülés azért tapasztalható az újhoz képest, de nem foltosak), bárkinek szívesen megmutatom, és ha napi 10 perc időráfordítást igényel az egész, akkor sokat mondok. Az én férjemnek nem kell azért napi 10 órát güriznie, hogy megvehessük az eldobható pelust, így napi két órával többet a kisfiával lehet. Mondjuk beleférne a keretbe, de inkább másra fordítom azt az összeget, amit a pelenkára költenék. Mosószert nem kell vennem, mert mosószódával mosok, ecettel öblítek, fertőtlenítésre és fehérítésre nátrium-perkarbonátot használok, szóval ez sem egy hatalmas anyagi teher.

Nekem sokkal kényelmesebb, az eldobhatóval rendszeresen áztunk (többfélét is kipróbáltunk), a moshatóval nem. Ja és nem csúnya a feneke, nem kell elkennem egy tonna popsikrémet, nem büdös, mint az összes eldobható (számomra mind iszonyatosan vegyszerszagú), környezet- és babapopsi- na meg pénztárcabarátabb. A hamarosan érkező második gyermekkel is ezt fogunk használni - már vannak mini külsőim is, nagyon cukik - és a harmadikkal is. ;)

[link]

Innen érdemes tájékozódni, ha valakit komolyan foglalkoztat a dolog, és nem félinformációk, tévhitek, meg egyéb babonaságok érdeklik. A facebookon is vannak csoportok, ott is jó tanácsokat szoktak adni a lányok. :)

2016. febr. 15. 11:22
 13/20 anonim ***** válasza:
65%
Próbáltam, nem vált be. Nem kényelmesebb, és tényleg sok vele a macera. Mosás, szárítás, átázás stb.
2016. febr. 15. 11:23
 14/20 anonim ***** válasza:
0%

Az én férjemnek nem kell azért napi 10 órát güriznie, hogy megvehessük az eldobható pelust, így napi két órával többet a kisfiával lehet.

nyilván nem a pelenka miatt gürizik, hanem mert így van náluk a munkarend, tudod, nagy multi cégeknél van élet a 8 órán túl is...hidd el ő lenne a legboldogabb ha a családjával tölthetné azt az időt, viszont akkor nem tudnánk megvenni a lányomnak a legjobb minőségű élelmiszereket, a hasznosabbnál hasznosabb játékokat, ruhákat. Szóval a személyeskedést nyugodtan elteheted másnak.

És egészségedre a mosható pelenkával, ha CSAK 10 percet kell vele foglalkoznod egy nap, amit erősen kétlek, AKKOR IS kényelmesebb az eldobható, amivel még 10 percet sem kell, hanem kb. napi 1 perc. És nem tudom hogy jön ki neked a 10 perc, de nekem csak az alapos kézmosás, a tároló edény elfertőtlenítése több ennél, persze nem biztos hogy a higiénia mindenkinél ugyanazt jelenti.

2016. febr. 15. 11:55
 15/20 anonim ***** válasza:
24%
kérdező: a legelső válaszomban írtam, hogy ha valaki környezetvédelmi szempontból vállalja a mosható pelenkát annak minden hátrányával, az előtt le a kalappal....én biztos nem lennék rá képes, emiatt feláldozni a kényelmet. Ha ezért vacilálsz rajta, akkor ne érdekeljen, hogy melyik a kényelmesebb vagy a drágább (előbbi az eldobható, utóbbi a mosható és ez nem vita tárgya ez tény). Amit mérlegelned kell, hogy - mivel az ár különbözet kb. minimális a kettő között - pusztán a kényelmetlenség eltántorít e a meggyőződésedtől vagy sem.
2016. febr. 15. 12:05
 16/20 anonim ***** válasza:
52%
*mindkettő az eldobható
2016. febr. 15. 12:06
 17/20 anonim ***** válasza:
33%

Nos, én úgy alkotok véleményt, hogy próbáltam, hosszú időn keresztül, szóval nem tévhitekről beszélek.

Én minden szempontból nagyon környezetbarátnak tartom magam így célom volt áttérni a mosható pelusra.

1. az én fiamnak nagyon csúnya vörös, pöttyös lett tőle a feneke, pedig vadi új betétekkel próbáltam sőt nátrium perkarbonátba is áztattam hátha mégis azzal van baj, többet is próbáltam, mindegyikben sajnos csúnya kiütéses lett, fájt is neki :(

2. a már járó gyerekem, aki addig tök normálisan járt hatalmas terpeszben kezdett menni. Hiába az egyik legkisebb csomagot képező hibrid pelust adtam rá, az is akkora cucc volt, hogy terpeszben volt, amikor járt.

3. azt mondják nagyon kelendő a használt, el lehet adni, ezért is éri meg mosizni. én amikor ki akartam árusítani őket, mert a fenti okok miatt nem jött be, hát a nyakamon maradtak, végül csak nevetséges áron tudtam eladni őket.

4. sajnos elképesztő sokszor átáztunk, az eldobhatóban előtte szinte soha... pedig több fazont is próbáltam, hibrid, zsebes, külső+belső, minden volt. kb csak akkor nem ázott át, amikor annyi betétet pakoltam bele, hogy a gyerekem hátsója 3szor akkorának nézett ki, és alig bírt járni a hatalmas csomagtól.

Összességében remek dolognak tartom, engem a mosogatás nem zavart volna és sokáig próbálkoztam, teszteltem mert tényleg akartam használni. De egyszerűen a fenti okok miatt képtelenség volt.

2016. febr. 15. 16:26
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
En a harmadik gyerekkel fogom hasznalni ( nemsokára) majdnem ugyanazt a készletet. Kb 100-150e ftunk van benne (ép számlára vettem, kulon újszülött es egymeteres keszletunk van. A masodik gyerek születése óta csak a nyaralásra vettünk eldobost ( lebomló gdiaper betétet) az elsővel meg oda is nagy lelkesen vittük a pelokat. Nem bántam meg egyszer sem, hogy emellett döntöttünk. El sem tudom képzelni, mennyi szemetet termeltunk volna. Nekem az eldobos pelenka kb az aranyaron veszed a szemetet dolog, nem latom ertelmet ( a baba bőrére gyakorolt hatás es a környezetszennyezés mellett). Arrol nem ia beszelve h a fiam es a lányom is 2 eves kora elott szobatiszta lett ( nappalra).
2016. febr. 16. 09:36
 19/20 anonim ***** válasza:
48%

Nekem csupán egy dolog fura, hogy a pro és kontra között senki, de senki meg nem említette, hogy talán nem csak a környezetvédelemmel kellene foglalkozni, hanem a gyermekünk egészségével is. A moshatót mi azért választottuk az eldobós helyett, mert a moshatóban nincsenek felszívódó, kioldódó vegyszerek. Én ilyen szempontból pont nem gondolkodtam azon, hogy környezetvédelem, vagy sem, idő, vagy sem, kaki-nem kaki. Csak egy szempont: egészségesebb. Slussz.

Hogy kinek hol folyik azt nem tudom átérezni, én nem szívtam betétekkel, semmi kókuszrost, bambusz, tök tudja milyen betétek. Pelenka külső, tetra pelenka. Tökéletes. Hurcolászni nem fogom, ha elmegyünk, akkor eldobós, csak gyakran kell cserélni, mert utálja a gyerek, és tényleg baromi büdös. Azt nem veszem hozzá, hogy eldobósban volt már lapockáig dzsúzos a gyerek, mert nyilván van jó, meg még jobb is belőle. Tény: nálunk a tetra nem folyik.

2016. szept. 21. 18:37
 20/20 anonim ***** válasza:
48%

"AKKOR IS kényelmesebb az eldobható, amivel még 10 percet sem kell, hanem kb. napi 1 perc"

Ha ennyire időt mérünk, akkor érdemes beleszámolni azt is, hogy az eldobható miatt sokkal gyakrabban kell ki/levinni a szemetet, hogy ne legyen tele a lakás egy kosár szarral.

2016. szept. 21. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!