Mosható pelenkákról mi a véleményetek?
nekem az a véleményem hogy nagyon macerás, az ember viszonylag kapkod a pelusozón, főleg ha jó kis híg kaka van, folyik szanaszét, nekem sokkal egyszerűbb mindezt becsomagolni és azonnal kidobni a pelusozó mellett elhelyezett kukába, mint gyűjtögetni, áztatni, turkálni a kakás vízben, hogy aztán összejöjjön egy mosásra való..a férjem szintén nem azért gályázik 10 órát naponta hogy aztán pelenkát mosson.
Szerintem időt lehet spórolni az eldobhatóval, és annyival nem drágább, ha veszed az áztatáshoz és a mosáshoz a víz és energia fogyasztást, a mosószert, ha netán szárítógépbe kerül utána, még annak is az energia fogyasztását, meg az amortizációt, mert azért gondolom nem lesznek hófehérek és egy idő után már nincs gusztusod ráadni, még akkor se ha elvileg tiszta.
Na hát én kb. így vagyok vele. Minden tiszteletem annak, aki környezetvédelmi szempontok miatt mindennek mégis kiteszi magát. Ez az egyetlen érv ugyanis, ami engem rá bírna venni a dologra. De nem bír.
én vegyesben használtam a gyerkőc kb 1 éves korától.
addig nem, mivel napi 10 pelust elhasználtunk, nem tudtam volna akkora készletet felhalmozni, mosni, illetve ami a legnagyobb gondot okozta volna: nem lett volna hol szárítanom.
arra tökéletes volt viszont, hogy pelust spóroljak. a tipikusan "1pisis" pelenkákat... amikor tisztába kell tenni a gyereket, de tudod, hogy pl 1 óra múlva újra pelus-csere van, mert mentek fürdeni, aludni, tanácsadásra, stb... ilyenkor adtam rá.
csak külsőt vettem, és a tetrákat hajtottam bele. később volt egy zsebes is, azt nem jött be, úszópelusnak viszont tökéletes.
sokat varrtam is.
szerintem nagyon jó. jó hogy van ilyen, lehet ezt is választani... rég nem arról szól már, hogy anyu ilyenkor görnyed a mosás felett, pelenkát főz, hypóz, stb... némi folttisztítón kívül nem igényel különösebben más bánásmódot, mint a rendes ruha.
"mint gyűjtögetni, áztatni, turkálni a kakás vízben"
nem kell kakás vízben turkálni. ha olyan a kaka, akkor kakifogó papírral együtt megy a vécébe, ha pedig híg, akkor ki kell öblíteni belőle és mehet a gyűjtőbe. amikor a gyerek nyakig fossa magát, akkor sem dobom ki a ruháját... márpedig ilyen időszaka majd minden gyereknek van.
" mert azért gondolom nem lesznek hófehérek és egy idő után már nincs gusztusod ráadni, még akkor se ha elvileg tiszta. "
ebben nagyon tévedsz!
rengetegen vesznek használt mosható pelenkát. attól még, hogy foltos belül, bizony tiszta.
Egyszer próbáltam, nem jött be.
Sokkal kényelmesebb az eldobhatós. Elég fárasztó, kemény időszak volt ez nekünk így is.
Ezen kívül nem vagyok biztos benne, hogy olcsóbb mosni, öblíteni, stb, mint az eldobhatós pelus. Nem vettem sose márkásat, sokan ajándékba is pelust hoztak meg popsitörlőt (szerencsére).
Azt itt olvasom, hogy van aki használtan veszi.... khm... hát én nem adnám a gyerekemre, pedig amúgy semmi bajom a turkálós ruhákkal. De azért azt hiszem, mindennek van egy határa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!