Mi a véleményetek a mosható pelenkákról?
- vélemények, tapasztalatok, ki mikortól kezdte használni őket, kinek mi vált be, melyik márka, illetve hogy honnan rendeltétek, vettétek
Előre is köszönöm a válaszokat!
Nekem rendelésre varrta egy magyar anyuka (www.csimotapelenka.hu) az egész készletemet. A 3. gyerek nyúzza, és még használhatóak.
Az első gyerek kb 8 hónapos korától hordta, a másik kettő már 2 hónapos korától. Újszülötten még prefoldoztam, amiket használtan vettem a mamamin.
A Csimota kétméretes külső és egyméretes belsők. Nekem 3 külsőm van és 15 belsőm, és még a régebbi prefoldok. Éjszakára bambusz betéttel használom. Hacsak elmegyünk valahova, és nem akarok bíbelődni, akkor a 2in1-ben zsebeseket adom fel. Apuka a külsőkbe bepatentolható csónakot szereti, prefoldokkal töltve. Van egy Norka, meg három Csimota.
Mosni 4-5 naponta szoktam. Az Ikeában vettem fedeles tárolót, abba teszek egy mosóhálót. A mosásig ecetes vízben áznak. Mosáskor bedobom hálóstól a gépbe az egészet, és 60 fokon kimosom. Sima mosóport használok (mikor mi van akciós), és ecetet öblítéshez.
Apukának előre oda szoktam készíteni a pelusokat, de a többit csak bedobálom egy kosárba. Kb 3-4 perc egy pelus csere. Én használok Popolini popli nevű pelenkavédő papaírt. A Zöldbolt-ból szoktam rendelni. Popsikrémnek csak shea vajat. A ragacsos popsikrémek nem jók a mosható pelushoz. Sőt igazából nem is kellenek.
Nálunk csak fogzáskor volt egy kis pirosodás a popsin. Akkor kentem rá sudocrem-et Az nem olyan ragacsos.
Nagyon sok infót találsz még itt: [link]
és ezen a fórumon kérdezhetsz is: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!