Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miben hatna ki az egyetemi...

Miben hatna ki az egyetemi tanulmányaimra, ha mellette babát vállalnánk?

Figyelt kérdés
Nappali tagozaton vagyok.
2016. febr. 13. 19:34
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
52%

Nyugodtan lepontozhatsz..Akkor minek kérdezel? Szánalmas...

Nekem estin volt egy csoporttársam aki szült. Behozta a gyereket az órákra és igen volt hogy sírt, stb. Nagyon zavaró volt, mert egy újszülött nem egy órára való. Arról már ne is beszéljünk, hogy roppant zavaró, hogy kidobja órán a mellét és szoptat.

Tudom van aki híve a nyilvános szoptatásnak és fiatal anyukaként azt mondom nem fér bele. Mindennek megvan a helye és ideje. Egy egyetemi óra nem megfelelő a nyilvános szoptatásra!

2016. febr. 13. 21:10
 12/19 anonim ***** válasza:
77%

Egy kisbaba nem TV, hogy fogod és kikapcsolod, ha idegesít vagy csendre vágysz a tanuláshoz, nem hagyhatod ott a polcon, míg előadásokra vagy vizsgázni jársz... Apuka ideális esetben dolgozik és pénzt keres, szóval garantáltan szükség van valakire, aki napközben vigyáz a babára, illetve megkockáztatom, hogy a háztartás terén is elkél majd a külsős segítség.

Én mondjuk anyagi szempontból sem vállalnám be...

2016. febr. 13. 21:32
 13/19 anonim ***** válasza:
60%

Én így csináltam/csinálom, egy válaszoló volt csak aki közel állt a valós dolgokhoz.

Az tutti, hogy komoly szakot nagyon nehéz lenne. Én egy közepes műszakit csinálok. Kb. közepes az átlagom, államin, nappalin.

Egyéni tanrendet kell kérni, nagyon ritka, ha nem adják meg, de akkor járhatsz arra az órára, amire a levelezősök, szombaton. Ez azt jelenti, hogy egy órán sem kell bent lenned, de azért értékelik, ha egy-két gyakorlaton ott vagy. A zhkat beadandókat időben kell leadnod.

Ha közel laksz az egyetemhez nagy előny, de amúgy késhetsz és elmehetsz korábban az órákról.

Ha szerencséd van a babával az első félévben gyerekjáték lesz, hiszen rengeteget alszik. Nálam 80%-ban végigaludta a távolléteimet. Tanulni is lehetett, hiszen sokat alszik, szoptatás közben meg lehet olvasni. Nekem kifejezetten jó volt, hogy emberek közé is jártam, heti 3x2 órát voltam távol. Rengeteg támogatás jár nappalisoknak, ebből ha nincs apuka vagy rokon a képben lehet fedezni bébiszittert, 700-as órabérért már találni.

Ha viszont hasfájós baba, vagy akármi, akkor esélytelen, főleg ha nehéz szakon tanulsz.

Nekem onnan lett nehezebb, hogy elkezdett mászni. Aztán járni. Szerencsére ilyen szeparációs szorongás nálunk kimaradt.

Annyiban még nehezebb, hogy nélküle csak suliba mozdulok ki, mert azt tudom be a saját szórakozási időmnek, szóval a többiben folyton vele vagyok.

Amúgy kétéves kor körül jöhet a bölcsi, nappalisoknak ingyen van:)

2016. febr. 13. 21:46
 14/19 anonim ***** válasza:
47%
Az anyagi szempont butaság. kb 150 ezer az össz. támogatás rá.(nem csak pl az emelt szoctám, hanem mondjuk a csp is)
2016. febr. 13. 21:50
 15/19 anonim ***** válasza:
54%

Leírnád, hogy miből jön össze a 150 ezer?

Elvégeztem a főiskolát (tisztességgel bejártam előadásokra, gyakorlatra stb.), lett egy egész jól fizető állásom (mellette jártam tanfolyamra saját ktg-en), ami után nem keveset beraktam a közös kalapba az évek során, ehhez képest a max. GYED + csp + adókedvezmény össz. 130 ezer....

2016. febr. 13. 22:13
 16/19 anonim ***** válasza:

Persze:)

Először is a rendkívüli szoctám, félévente lehet igényelni, ha valami megterhelő történik az anyagi helyzetedben. Pl baba születik, költözésnél, vagy akár bébiszitterre is jár, de az én bébiszitterem esküvőre kapta meg. félévente max 100 ezer, ők döntik el, mikor mire mennyi. Aztán van lakhatási támogatás is, albérletre, vagy magas rezsire.kb 10 ezer havonta. Van a bursa ösztöndíj, ami szociális helyzettől függ, szintén havonta egy 10es. És az emelt szoctám 24 ezer ft havonta. Mellé még az átlagod alapján a támogatás, kb 10 havonta. Az alaptámogatás egyszeri kb 20 ezer.

E mellé jönnek a babás támogatások, kinek mi. Diplomás gyeddel már szép összeg.

2016. febr. 14. 10:05
 17/19 anonim ***** válasza:
Mennyi szerencsétlen lepontozott, nevetséges, pedig ez teljesen így igaz.
2016. febr. 14. 10:13
 18/19 anonim ***** válasza:
Azt még kifelejtettem, hogy ha nagyon jól tanulsz, akkor egy rakás ösztöndíjjal gazdagodhatsz, de ezt már nagyon nehéz kivitelezni, ha aludni is szeretnél néha, vagy hajatmosni:)
2016. febr. 14. 10:24
 19/19 A kérdező kommentje:
SENKIT nem pontoztam le, én csak a véleményetekre vagyok kíváncsi, minden álláspontot szívesen meghallgatok. Ha egymást pontozgatjátok, azért légyszi ne engem hibáztassatok.
2016. febr. 14. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!