Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 11 hetes a lányom, arra...

11 hetes a lányom, arra gondoltunk a párommal, hogy mi lenne, ha 2-3 hónapon belül vállalnánk még egy babát, vélemény, volt valaki így?

Figyelt kérdés
Ilyenekre lennék kíváncsi, hogy vizsgálatokra járás, testi felkészülés az újabb babára, olyat is hallottam, hogy ilyenkor gyakoribb a vetélés. Volt valaki így, hogy ilyen korán vállaltak kistesót? Az anyagi rész rendben, a többire lennék kíváncsi, köszönöm!

2012. aug. 9. 11:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Szülés után kb fél év regenerációs időt szoktak ajánlani. annyi idő kell a méhnek, míg kiheveri az előző terhességet. Szerintem várjatok még pár hónapot. Meg még annyi, hogy nagyon kemény lesz 2 pici gyerekkel, dee ez az állapot javul ahogy nőnek. Kb az első 2-3év a kritikus.
2012. aug. 9. 11:50
 2/5 anonim ***** válasza:
Igen 6 hónapot mondott Nekem is a doki! Mire 6 hónapos lett meggondoltam magam! Most 18 hónapos és áldom azt a napot mikor ugy döntöttem korai még mert tuti megkattanék ha most lenne egy 2-3 hónaposom is..egy bnőm szülésután 3 hónappal esett teherbe..az első 3 évben nagyon ki volt..de aztán jobb lett mert nőttek a gyerekek és együtt játszottak.. Minden elismerésem azoké a nőké akik ép ésszel ki birják azt az első pár nehéz évet! ja igen bnőm is a vizsgálatokra járás meg ilyesmi miatt is nehéz helyzetbe volt..apa dolgozott..ő meg egyedül a kicsivel ment mindenhova..nem tudta emelgetni sem már egy idő után..szoval nehéz lehet!
2012. aug. 9. 12:56
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem a 2 év korkülönbség már ideálisabb, mert legalább addigra nem kell testvérkocsi, hanem jön a lábán a nagyobb. De ez csak egy ok, sorolhatnék még.

Inkább majd akkor ess újra teherbe, ha már 1 év körül van a picike.

2012. aug. 9. 13:32
 4/5 anonim ***** válasza:

19hónap van a gyerekeim között, és nem egyszerű.

Mások az igényeik, nehézkes A-B távot megtenni, leszervezni az életeteket. A kicsi azt csinálná amit a nagy de nem tudja, megy a sírás, a nagy nem érti miért nem lehetne azt csinálni amit szeretne...

Vannak szép jó oldalai a két kicsi gyereknek, de nagyon fárasztó tud lenni, amikor két egyszerre dacos picivel kellene végigmenni a bolton, de csak az utca végéig eljutni egy művészet.

Nehezebb kiélvezni a nagyfiúvá érését a fiamnak, meg a kislányomnak a babásságát, mikor kétfelé nyúznak.

Azért a sok nehézség és nyűgösség mellett nagyon örülök, hogy a két pici így jött össze, de ha egyszer még meghülyülök, hogy 3.baba, azt legkorábban 10év múlva:)

2012. aug. 9. 13:35
 5/5 anonim ***** válasza:

Nálunk 20 hónap a különbség, a második baba véletlenke:)

Volt egy ismerősöm, ők direkt akartak kis korkülönbséget, 15 hónap lett, egy volt osztálytársamnak szintén, na én őket egyáltalán nem irigyeltem.

Engem a második terhesség fizikailag sokkal jobban megviselt, nyilván még nem volt felkészülve rá a szervezetem. Igaz nem híztam annyit, de a dokihoz járkálás katasztrófa volt, egy délben még fixel alvó gyerekkel elég nehéz volt megoldani az egykor kezdődő terhesgondozáson való részvételt, de néha vinnem kellett, ha anyám nem tudott rá vigyázni.

Emellett mivel iszonyatosan fáradt voltam mindig, a vérnyomásom a béka segge alatt, nem tudtam annyit játszani a naggyal, nem tudtam úgy futkosni vele, nagyjából ő akkor tanult járni, de kádba, etetőszékbe, babakocsiba még emelgetni kellett. Szóval a lényeg, hogy nehéz volt.

Ha terveztük volna a második babát, biztos várunk még minimum fél évet, tehát akkor próbálok meg teherbe esni, amikor a fiam olyan 15-18 hónapos, nem pedig 10:)

De most jó, szeretik egymást, jó rájuk nézni.

2012. aug. 9. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!