Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyen rossz az anyagi helyzet...

Ilyen rossz az anyagi helyzet miért vállalnak több gyermeket?

Figyelt kérdés

Nem provokációnak szánom, egyszerűen nem értem. Itt is és a mindennapokban is azt látom, hogy nagyon sok családnak van anyagi problémája tudom, hogy erről sok esetben nem ők tehetnek, de nekem akkor is összeszorul a szívem amikor azt olvasom, hogy a gyerekek mindenből a legolcsóbbat kapják (párizsi, olcsó kenőmájas...stb) és ha nem tetszik nekik nem esznek (én sem enném meg) Ki van szabva hogy mennyi gyümölcsöt ehet a szülők meg sokszor csak kenyéren és vízen élnek. És itt jön az amit nem értek, hogy a következő baba már a pocakban van (persze besikeredhet, de ennyi esetben nem valószínű, hogy erről van szó) Őt hogy etetik, hogy ruházzák? Manapság már szinte mindenki tudja, hogy nagyon fontos az egészséges táplálkozás ami túl mutat a krumplin,tésztán, kenyéren. Arról már ne is beszéljünk, hogy milyen alappal indul a gyerek az életbe...

Tudom nincs értelme a kérdésnek, hiszen ez nem változtat semmin, de akkor is szomorú

2016. febr. 13. 15:17
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
72%

4-es vagyok! Nem gondolom sehogy! Csak hirtelen ellenpéldát írtam. Vagy minek is nevezzem. Nekem is három van egyébként. És az én sulimat sem tudták a szüleim fizetni. Engem felvettek fizetősre (közben dolgoztam, hogy fizethessem) majd átvettek államilag finanszírozottra. Nem haragszom a szüleimre, sőt adtak ezzel egy olyan pluszt , hogy igazán megtudom fogni a pénzt. mi sem vagyunk gazdagok, sőt. Ha megírnám az anyagi helyzetünket lenéznétek. De ettől független magánorvoshoz hordom a gyerekeimet, gluténérzékenységgel kapcsolatos étkezést finanszírozzuk és kettő már versenyszerűen sportol, ami megint pénz. Ja, és német nyelvre járnak külön. De az ittnei sok válaszadóhoz képest mi szegények vagyunk.

Nem is akartam ennyit írni, egyszerűen utálom az ilyen kérdéseket mert ebből nem lehet smemi következtetést levonni! A gazdag gyereke is lehet a jövőben egy semmirevaló valaki aki még börtönbe is kiköthet és a szegény gyereke viheti sokra. És ez fordítva is igaz! Én így látom! Képtelen vagyok mások anyagi helyzetében kutakodni és ítélkezni. Mint írtam ismerek hihetetlenül boldog (példaértékű) sok gyerekes szegény családot is. De az ellenkezőjét is.

2016. febr. 13. 16:58
 12/26 anonim ***** válasza:
85%

3-as vagyok:

Én pl írtam is, hogy átlagosan élünk, nem vagyunk sem gazdagok sem szegények, mégis szeretném a lehető legjobb életet biztosítani a gyerekemnek. És nem minden a tárgyakról szól, de nem csak attól boldog egy ember, hogy szeretetben él. Úgy gondolom a mai világban felesleges olyanokon kiakadni hogy iphone van a kezében stb. Sajnos ilyen világot élünk de sokan ezt képtelenek elfogadni.( egyik barátnőm lánya másodikos és a szülőknek facebookon küldik az infókat külön csoport van erre már)Bár úgy gondolom ha valaki dúsgazdag akkor is kell egy határt szabni. Hogy nem rögtön azonnal kap meg dolgokat. Van olyan amire nemet mond a szülő, de nem csak nemből áll a válasza. Nem tartom magam rossz anyának (jó még csak terhes vagyok igaz) azért mert biztosítani szeretném, hogy boldoguljon az életben.

Bírom amikor azzal jön valaki, hogy semmi nem számít csak szeretet legyen. Szeretetből meg nem lehet megélni. Nem hinném, hogy az a szuperanyu aki mindenre csaK azt mondja nem lehet, ezt nem lehet, nem kaphatod meg, erre nincs pénzünk.Mert ha mindenre ez a válasz ott már gond van.

Ahogy írtam mindenben van kivétel, de azt látom,hogy akik nehéz körülmények között élnek azok pl cigire nem sajnálják a pénzt, veszik a chipset, kólat a gagyi párizsit amiben ki tudja hogy mi van. Meg a mérgeket, de biztosan én mérgezem magam meg a leendő gyerekem télen egy kis eperrel......

2016. febr. 13. 17:03
 13/26 anonim ***** válasza:
30%

A párizsi így is gagyi meg úgyis, tök mindegy. A párizsi egy mű valami, legyen akármilyen drága. Teli van szennyel. A téli eper pedig messze nem egészséges! De úgy eszik az ember vegyszert ahogy akar.

Nem vitatkozni akarok, csak lássátok, hogy ebből sem lehet következtetést levonni. Tehát nem feltétlen csinálsz jót a gyereknek ha drága dolgokat veszel :)

2016. febr. 13. 17:09
 14/26 anonim ***** válasza:

errol beszeltem. aki tanult ember, vallalkozik, oda teszi magat az nem el rosszul. a tobbi meg ul a kakihegy tetejen es varja hogy nagyobb lesz a kupac.

1-es

www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-kerdesek__7579472-mennyi-a-netto-beveteletek-es-kiadasotok-ebbol-mennyit-koltotok-elelmiszerre-h

2016. febr. 13. 20:28
 15/26 anonim ***** válasza:
59%
A napokban volt egy kérdés,hogy gusztustalan e ha valaki használt cumisüveget ,cumit vesz a gyermekének .És sok kis mama írta ,hogy ebbe semmi rossz nincs.Pedig nagyon is van szörnyű,hogy erre vannak akik rászorulnak és képesek gyermeket vállalni,mikor még alapvető dolgokra sem telik még rosszabb akinek telne de sajnálja gyermekétől .Nem tudtam volna elképzelni,hogy úgy vállaljak gyermeket,hogy nincs semmi sem kiteremtve az ő jövőjéhez.Szerintem nagyon felelőtlenség és nem rendelkeznek ezek az emberek kellő intelligenciával önző dolognak tartom,hogy képes valaki 2-3 vagy több gyermeket ilyen körülmények között felnevelni ,hisz tisztában van vele ,hogy nem tud nekik adni .
2016. febr. 13. 20:47
 16/26 anonim ***** válasza:
53%

Utolsóra annyit reagálnék, hogy unokatesómék teli vannak pénzel. Ezt úgy értsd, hogy pl. szalonból hozták készpénz fizetéssel az új autójukat. Nemrég hozzábővítettek a házhoz még ugyanannyit, mint amekkora a házuk volt. DE, pl a mi cumisüvegeinket kérték el! Az a kisfiú nem kapott új cumisüveget, új cumit, új ruhát. A plédje abszolút lányos volt. Úgy voltak nem költenek erre, hisz csak ideig óráig szól.

Mi töredékéből élünk, de az én gyerekem zsír új cumikat kapott, a tesójét a gazdagék használták. Én kidobtam volna, azt mondta viszi.

2016. febr. 13. 20:57
 17/26 anonim ***** válasza:
75%
Oké, hogy egy cumit meg ezeket nem sokáig használják, de ezek annyira filléres dolgok, hogy aki ezt nem engedheti meg az tényleg ne szüljön. Nem kell mindenből márkásat venni, de lehet kapni jó minőségűt is olcsón. Pl drogériás saját márkás termékek, stb. Aki meg tele van pénzzel és egy cumin szarakodik az már no comment kategória.....Mert még a ruhát, bútort stb megértem de ezt.....
2016. febr. 13. 21:04
 18/26 anonim ***** válasza:
75%
16 os akkor igazi szarrágók lehetnek,ha olyan gazdagok de a gyerekènek nem tud új cumit venni.no comment kategória de új autó van :D nállunk is 2 is de cumira is telt ùjra :D
2016. febr. 13. 21:31
 19/26 anonim ***** válasza:
16 a cumikat 2 havonta cserèlni kell.Mikor fogzik a baba meg gyakrabban is.Hogyan főzte ki a cumit ? Tisztában van vele hogy mennyire káros a gyereke fogaira ??? Ès mennyi baktèrium van a cumiban ? Most komolyan ès tudnak csodálkozni mitől van száj penèsz a gyereknek :D vagy mièrt nőttek olyan irgalmatlan csúnyán a fogai :D egy szegènyt talán megèrtek ,hisz nem bìrja megvenni .
2016. febr. 14. 06:37
 20/26 anonim ***** válasza:
unokahugaim cumiait.cumisuvegeit hasznalja a lanyom,a dudlikat mondjuk mar cserelrem mert elkoptak. sose volt szajpenesze. megengedhetnem az ujjat netto 600 ezres bevetel mellett. csak mi mindenr egyben atvettunk a sogornomtol, a cumisuvegeker is, es olyna jo allapptban voltak hogy feleslegesnek tartottam ujat venni. idegentol nem vennek higienias cuccot (ruhat jatekot igen) csak ha valoban raszorulnek. a lanyomnak sose volt szajpenesze, 1,5 evesen.volt eloszor nathas.
2016. febr. 14. 06:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!