Komolyan ilyen rossz a helyzet Magyarorszagon, hogy ennyire szamit, mikor utaljak a csaladit?
Igen, sajnos sokan nem tudják beosztani pénzt, felelőtlenül szülnek, költekeznek...
Szomszédom 6 gyerekes. Családi után 3 nappal egy fillérjük nincs.
Igen.
Meg sokan úgy vállalnak gyereket, hogy minden ki van centizve. És ha történik valami, akkor máris mínuszban vannak.
Szerencsére nálunk nem számít a családi+/gyes a férjem jól keres.
De abba nem gondoltatok még bele h az egy kereset ha azt vesszük végülis anyuka bére kiesik mert otthon van
"De abba nem gondoltatok még bele h az egy kereset ha azt vesszük végülis anyuka bére kiesik mert otthon van"
Ebbe nem nekünk, hanem a gyereket vállalóknak kell belegondolniuk...
Mi pl úgy terveztük, hogy 2 évig itthon vagyok a gyerekkel,amíg kapok gyedet. Aztán megy bölcsibe, én meg dolgozni. Ehhez képest a bölcsibe nem vették fel, így csanába kellett adni, ami ugye költségesebb. De mivel mi nem fillérre számolva vállaltunk gyereket, ezért belefér.
És akkor még engem néznek őrültnek, amikor azt mondom, hogy többek között anyagi szempontból nem lesz még egy gyerekünk. És nem azért mert szegények vagyunk, hanem hogy ne váljunk azzá...
Utolsó, sajnos nem mindig úgy alakulnak a dolgok ahogy az ember eltervezi, inkább légy hálás, amiért ti szerencsések vagytok most.
Hidd el, én se így terveztem, hogy amint megszülöm a gyereket, egyedül maradok pénz nélkül, de sajnos ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!