Komolyan ilyen rossz a helyzet Magyarorszagon, hogy ennyire szamit, mikor utaljak a csaladit?
"De abba nem gondoltatok még bele h az egy kereset ha azt vesszük végülis anyuka bére kiesik mert otthon van"
Szépen lepontoztátok ezt a válaszadót,pedig igaza van!
A gyed/tgyás is kiesés a családi kasszának, mivel csak az átlagfizetés 70%-a.
Vagy nektek nem hiányzik a kieső 30%?
Én 120.000-et kerestem,ehelyett kapok 84.000-t és 12.000 családit, ami pelenkára,törlőkendőre és vitaminra elmegy, úgyhogy igen, hiányzik az a 36.000 ft úgy, hogy hitelt kell fizetni,hogy legyen egy normális 2,5 szobás életterünk,mert ugye ha még ez sem lenne, akkor jönne az hogy még egy normális lakásunk sincs és gyereket vállaltunk?
Mert mást mit tettünk volna? 25 évesen belevágtunk egy lakáshitelbe,amit 10 évig kell fizetni, előtte gyüjtöttünk az önerőre.
Januártól a gyest fogom kapni,úgyhogy bölcsibe fog menni a gyerekem hogy visszatudjak menni dolgozni,hozzáteszem 8 órában, mert részmunkaidőre nincs lehetőségem.
Én nem várom a családit úgy,hogy csütörtökön jön most vagy csak hétfőn, de sokan keresnek jóval kevesebbet.
Nyilván sok felelőtlen család van, akiknek nem kellene több gyereket vállalni,de tegyük már hozzá, hogy nem túl jó a helyzet Magyarországon bérügyileg.
Igen.Sokaknál saját hibából.De sok embert ismerek akiknél önhibán kívül kerültek nehéz anyagi helyzetbe.
Pld.:betegség,válás,nem fizetnek ki és még lehetne sorolni a dolgokat.
Ez a falu régen iszonyú jó hely volt. Helyben volt munka, főleg nőknek, ahol figyelembe vették mennyi ideig van ovi.
10kilométerre egy város, több gyárral, bolttal, kórházzal.
A válság előszelében a város épült le először. Először leépítések, majd bezárás.
Itt, helyben, előbb csökkentették a termelést, majd bezártak. Szinte csak családanyák dolgoztak ott.
Rengeteg család elköltözött. Az oviban majdnem csoportösszevonás volt, az ingatlanárak a béka segge alatt. Akik ittmaradtak, színte agonizálnak.
A kórházat is bezárták.
Szóval igen, az a 13ezer is számít.
5 hónapja visszavették a szellemi alkalmazottakat 6 órába, 40 ezer ft jövedelem kiesést jelent havonta.
erre 14 évvel ezelőtt nem gondolt senki, illetve mindig benne van a pakliban.
sajna kocsival kell járnom, a kiszámíthatatlan munkaidő vége miatt. Fix bérbe vagyok, túlórát nem fizetnek :(
A kocsin plussz 200 ezres javítás jött össze.... szóval mínusz 4010 ezerben volnék, ha nem lett volna félre téve pénz. De ha nem muszáj, akkor nem csökkenteném a megtakarítást, íg jól jön az a családi pl. május 1 előtt. Egyébként nem szoktam figyelni,
ezt csak azért írtam le, hogy lássátok ilyen is van (sajnos)
"A gyed/tgyás is kiesés a családi kasszának, mivel csak az átlagfizetés 70%-a.
Vagy nektek nem hiányzik a kieső 30%?"
Nem, mert az eddig sem az enyém volt...
A csed-gyed a bruttó fizetés 70%-a, tehát kb az eddig kapott nettód. Kisebb keresetnél adókedvezménnyel csak néhány ezer ft-tal kevesebb, mint a bér volt előtte...
Nagyobb keresetnél már látványosabb a különbség, de ott nyilván több a megtakarítás.
5-ös vagyok!
én alkalmival dolgoztam egy évig aztán bejelentettek és rá 2 hónapra derült ki h terhes vagyok.ki is rúgtak emiatt.
A következő történt kerestem 130-ezret egyik napról a másikra pedig nemhogy nem kerestem semmit még én fizettem 6600 tb.-t
szóval erröl ennyit.
honnan tudod hogy ki miért várja a segélyt? Nem látsz bele az életébe csak azt látod h meg kérdezi erre le van hurrogva h remegő kézzel várja a családi...
szépek vagytok! gratula
Ha én remegő kézzel várnám a családit, mert nincs pénzünk, akkor inkább eladnám a gépet, amin netezek, és nem fizetnék elő netre, az is jó pár napi kaja a gyereknek, vagy villanyszámla...
Szerintem inkább a rossz pénzbeosztással van a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!