Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés óta egyik fogamzásgátló...

Szülés óta egyik fogamzásgátló tabletta sem jó. A szervezetem nem bírja sem a hormonost, sem a hormonmentest. Ti mivel védekeztek?

Figyelt kérdés

3 éve szültem egyébként. 2 évig szedtem kb 5 féle gyógyszert,de az egyiktől híztam,a másiktól rosszul voltam. 1 éve pedig megszakítással voltunk együtt. Most babát várunk(tervezetten),de már előre töröm a fejem. Szerintetek beválhat a 2.szülés után újra a fog.gátló? Azt a fajtát sem bírja már a szervezetem,amit 5 évvel ezelőtt szedtem.

Nem szeretnénk 3.gyereket,így már nem maradhat a megszakítás.

Ha szülés után tetetnék spirált,az nem fájna? És a levétel? 5 évesre gondoltam.

Mennyi idő,mire kiderül,hogy bírja-e a szervezetem?

A 3 hónaponkénti injekcióról mi a véleményetek?

2016. febr. 11. 22:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Én is hasonlóan jártam, 3 tervezett gyerek után egyik fogamzásgátlót sem bírtam. Az óvszer nálunk sem jöhet szóba. Én végül hormonos spirált tetettem fel, 5 évre. Eleinte én is nagyon ódzkodtam tőle, de végül rászántam magam, és nem bántam meg, a felhelyezés egyáltalán nem fájt, csak kicsit kellemetlen volt, és pár perc volt az egész. Azóta sincs vele problémám.
2016. febr. 11. 22:38
 12/21 anonim ***** válasza:
és a Miréna miért nem jo? Itt az orvosok semmi mást nem ajánlanak, csak azt. (szintén kulfold)
2016. febr. 11. 22:40
 13/21 A kérdező kommentje:
Nem is szedtem még olyat. Szerintem nincs is! De ezt is megfogom kérdezni!
2016. febr. 11. 22:43
 14/21 anonim ***** válasza:
A Miréna egy hormonos spirál.
2016. febr. 11. 22:45
 15/21 anonim ***** válasza:

Hüvelygyűrű nem fáj. Ránézésre egy kb 5 cm átmérőjű rugalmas szilikongyűrű. Összenyomod, felhelyezed. Olyan, mintha tampont tennél fel.

Mirena: orvosoddal konzultálj, elvileg jó, de a te egyedi esetedet ő ismeri.

Harmadik variáció lehet még a férjednek a vazektómia. 20 perces, ambuláns műtét helyi érzéstelenítéssel. (Amennyiben tényleg nem szeretnétek több gyereket) Utána 1-2 napig fájdalomcsillapítót kell szednie, de ennyi az egész. A férjem megcsinálta, különösebben nem viselte meg. Nemi életet a műtét után bármikor lehet élni, amikor a páciens úgy érzi, hogy képes rá. Akár a műtét estjén is, bár pár napot szoktak várni vele.

A bőrön egy 2-3 mm-es metszést ejtenek, majd ragasztják. Nyom nélkül gyógyul.

A női elköttetés jóval veszélyesebb: hasi műtét, komplikációk is felléphetnek, altatásban végzik.

2016. febr. 11. 22:46
 16/21 A kérdező kommentje:
Igen megtaláltam közben :D
2016. febr. 11. 22:47
 17/21 A kérdező kommentje:
Bocsi a nagyon hülye kérdésért,de a hüvelygyűrűt könnyen le lehet venni?
2016. febr. 11. 22:49
 18/21 anonim ***** válasza:
Spirál: nem fáj, csak kellemetlen. Kb. olyasmi, mint amikor rákszűréshez kapirgálnak sejteket. Pár perc az egész, utána nem fáj, 5 évig, ha szerencséd van, még menstruációd se lesz.
2016. febr. 11. 22:49
 19/21 A kérdező kommentje:
15-ös! Köszönöm! A férjed azonnal vállalta ezt? Még nem mertem felhozni az én férjemnek,pedig ez is eszembe jutott!
2016. febr. 11. 22:50
 20/21 A kérdező kommentje:
Rémhírek keringnek a spirálról ezért IS félek tőle,de azthiszem végül amellett fogok kikötni,de előbb megpróbálnánk a hüvelygyűrűt. Meg megkérdezem az elköttetést.
2016. febr. 11. 22:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!