Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fogamzásgátló tabletta vagy...

Fogamzásgátló tabletta vagy spirál?

Figyelt kérdés

Nem tudom eldönteni hogy melyik lenne jobb. 2 kisfiam van, nem is tervezünk többet. 33 éves vagyok.

Melyik biztosabb? Sokat hallottam hogy spirál mellett lett valaki terhes, bár pont annyit hallottam a tabletta melletti teherbeesésről is.

Szerintetek? Ti miért azt választottátok, amit?

2013. jún. 10. 13:21
 1/7 anonim ***** válasza:

3 éve van spirálom, szintén 2 gyerkőc után tetettem fel

sima, hormonmentes

semmi bajom nincs vele, úgy érzem, nagyon jó döntés volt

hormonális készítményt egy betegség miatt nem alkalmazhatok, tehát nálunk nem volt kérdéses a védekezés módja

2013. jún. 10. 13:27
 2/7 A kérdező kommentje:
Bocs a kérdésért, de a férjed nem érzi a zsinórját a spirálnak? Ha nem akarsz, persze ne válaszolj.
2013. jún. 10. 13:31
 3/7 Kerria ***** válasza:

Bocsánat az off-ért, de engem is érdekelne, akár részletesebben is a dolog. Másodikkal vagyok pocakos, és már nálunk is felmerült a téma.

1-es, ha teheted kérlek válaszolj!

- Nincs semmi gondod vele/menses-tampon, szeretkezés, stb/

- Milyen időközönként kell/lehet cserélni, vagy kontrollra kell-e vele járni?

2013. jún. 10. 13:59
 4/7 anonim ***** válasza:

nem érzi, semmit nem lehet érezni egyik fél részéről sem

5 évig maradhat fenn, akkor kell cseréltetni, ugye még ez előtt vagyok, de nem hiszem, hogy rosszabb a feltételnél, ami szintén nem fájt, max kellemetlen volt egy kicsit

évente egyszer ellenőrzik a rákszűréssel együtt

a feltétel után 1 hónappal, majd 6 hónappal van ellenőrzés, utána évente

feltételnél 2 hétig maszatoltam, és az első 4 vérzés volt erősebb, de nem katasztrofálisan erős, azóta beállt a régi rendszer, nem több és nem is kevesebb, mint spirál nélkül

tényleg nem lehet érezni, sem tornánál, sem együttlétnél, tampont is simán lehet használni, egyedül az első hónapban kérte a dokim, hogy betétet használjak amíg a végleges helyét megtalálja a spirál

12e Ft volt, amikor vettem, azért ez nem rossz ár 5 évre elosztva

2013. jún. 10. 14:18
 5/7 anonim ***** válasza:
egyébként nagyon rövidre van vágva a zsinórja, a ciklus nagy részében még én sem tudom kitapintani
2013. jún. 10. 14:19
 6/7 A kérdező kommentje:
És a hormonos spirállal mi a helyzet? Van valakinek olyan? Az ha elmozdul, akkor is véd a hormon miatt?
2013. jún. 10. 17:54
 7/7 anonim ***** válasza:

HeleneS spiralom van aprilis ota. 2.gyerkoc utan tetettem fel.

Eddig nincs gond vele.ferjem semmit nem erez belole.

Eddig baromira gorcsoltem mensi alatt es peteereskor is.halisten ez megszunt. A mensim meg kicsit rendszertelen de dokim azt mindta 3-6ho mire be kell alljon!

2013. jún. 12. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!