Fogamzásgátló tabletta vagy spirál?
Nem tudom eldönteni hogy melyik lenne jobb. 2 kisfiam van, nem is tervezünk többet. 33 éves vagyok.
Melyik biztosabb? Sokat hallottam hogy spirál mellett lett valaki terhes, bár pont annyit hallottam a tabletta melletti teherbeesésről is.
Szerintetek? Ti miért azt választottátok, amit?
3 éve van spirálom, szintén 2 gyerkőc után tetettem fel
sima, hormonmentes
semmi bajom nincs vele, úgy érzem, nagyon jó döntés volt
hormonális készítményt egy betegség miatt nem alkalmazhatok, tehát nálunk nem volt kérdéses a védekezés módja
Bocsánat az off-ért, de engem is érdekelne, akár részletesebben is a dolog. Másodikkal vagyok pocakos, és már nálunk is felmerült a téma.
1-es, ha teheted kérlek válaszolj!
- Nincs semmi gondod vele/menses-tampon, szeretkezés, stb/
- Milyen időközönként kell/lehet cserélni, vagy kontrollra kell-e vele járni?
nem érzi, semmit nem lehet érezni egyik fél részéről sem
5 évig maradhat fenn, akkor kell cseréltetni, ugye még ez előtt vagyok, de nem hiszem, hogy rosszabb a feltételnél, ami szintén nem fájt, max kellemetlen volt egy kicsit
évente egyszer ellenőrzik a rákszűréssel együtt
a feltétel után 1 hónappal, majd 6 hónappal van ellenőrzés, utána évente
feltételnél 2 hétig maszatoltam, és az első 4 vérzés volt erősebb, de nem katasztrofálisan erős, azóta beállt a régi rendszer, nem több és nem is kevesebb, mint spirál nélkül
tényleg nem lehet érezni, sem tornánál, sem együttlétnél, tampont is simán lehet használni, egyedül az első hónapban kérte a dokim, hogy betétet használjak amíg a végleges helyét megtalálja a spirál
12e Ft volt, amikor vettem, azért ez nem rossz ár 5 évre elosztva
HeleneS spiralom van aprilis ota. 2.gyerkoc utan tetettem fel.
Eddig nincs gond vele.ferjem semmit nem erez belole.
Eddig baromira gorcsoltem mensi alatt es peteereskor is.halisten ez megszunt. A mensim meg kicsit rendszertelen de dokim azt mindta 3-6ho mire be kell alljon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!